Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

26 Aralık 2009 Cumartesi

Portakallı Kek

Evet 2009 yılının son cumartesini de bitirdik.2010 yılına girmeye hazırlanırken herkese şimdiden sağlıklı,mutlu,bereketli,huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum.Allah herkesin gönlüne göre versin.Evlenmek isteyenlere eş,çocuk isteyenlere çocuk,para isteyene para ama herşeyden önce vücudumuza sağlık evimize huzur versin.
Bugün benim için çok koşturmalı bir gündü Bebe nin bir dersane deneme sınavı vardı sabah onunla beraber kendimizi attık sokaklara o sınavdayken ben de iki eski arkadaşımla biraz lafladım.Neyse konu hep çocuklar üzerineydi çocuk büyütmek çok ama çok zor.Büyüdükçe daha da zor Allah bize onları iyi bir insan olarak yetiştirecek güç ve sabır versin.
Gelelim keke bu kek ile http://softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.com/katılıyorum.Herkesten oy bekliyorum artık.Aslında yarışan ben değil babanga olacak çünkü bu keki o yaptı.Durmadan güzel kek yaptığı ile övünür buyur işte er meydanı yarış bakalım görelim.Evde bize ben güzel kek yaparım demesi değil

Malzemeler


  • 3 yumurta

  • 2 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 1 su bardağı süt

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • 3 su bardağı un

  • 1 adet portakal kabuğunun rendesi ve suyu

Yapılışı


önce yumurta krema kıvamına gelene kadar çırpılır sonra şeker ilave edilip eriyene kadar çırpmaya devam edilir.Sırayla süt ve sıvıyağ konulur.bir miktar çırptıktan sonra un vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır.Portaka rendesi ve suyu da karışıma konularak kalıba boşaltılır.Önceden ısıtılmış fırında (190 derece) 50 ila 55 dakika pişirilir


Görüntü bu lezzet mükemmel
Şu tarifi bana şu anda o yazdırdı sanırsınız dünya meselesi çok ama çok önemli ,önce bu sonra şu konur diye yedi beni yedi vıdı vıdı babanga buyur yarış bakalım

21 Aralık 2009 Pazartesi

Kerebiç

Herkese merhaba,birşeyi çok istersen olmazmış ekolojik pazara o kadar çok gitmek istedim ama hastalandığım için gidemedim.Umarım giden olmuştur ve izlenimlerini bizimle paylaşır.Okuduğuma göre çok fazla rağbet varmış.İnşallah hakkıyla yapılır da bizlerde doyasıya faydalanırız
http://www.kartal.bel.tr/icerik/HaberDetay.aspx?id=202 buradan o güne ait izlenimleri alabilirsiniz.

Bu arada bu kurabiyemiz Antep yöresine özgü bir kurabiye olup özel tahta kalıpları olan bir kurabiye ama ben o kalıbı aramama rağmen bulamadım o nedenle elimle yapıp üzerine çatalla çizikler attım.Kekevinde gördüğüm bu kurabiye evde çok beğenildi.Vereceğim ölçülerle 24 adet kurabiye oldu ve yaptığımın ertesi günü bitti en çok yiyen de bebeydi bayıldı.Gerçekten de ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye oldu denemenizi tavsiye ederim

Malzemeler



  • 3 yemek kaşığı irmik

  • 2 adet yumurta sarısı

  • 200 gr oda ısısında margarin

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 paket kabartma tozu

  • 4 su bardağı un

İçi için



  • 1 su bardağı ceviz

  • 3 yemek kaşığı tozşeker

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Öncelikle çok fazla olmamak şartıyla ufalttığınız cevizi,tarçın ve şekerle karıştırarak bir kenara koyun.Diğer tarafta yağı ve pudra şekerini mixerle krema kıvamında karıştırın.Yumurta sarılarını ekleyerek çırpmaya devam edin daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek bu kez elinizle iyice yoğurun.Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur elde edince poğaça yapar gibi küçük parçalar koparıp elinizle biraz açtıktan sonra hazırladığınız içten bir miktar koyup poğaça gibi kapayın ama ek yerlerini alta getirin tepsiye bu şekilde dizdikten sonra 170 derecede kurabiyeleri karartmadan pişirin üzerine pudra şekeri serperek servis yapın afiyet olsun.

Pazara gidenler biraz bilgi verirse çok sevinirim.Gerçekten çok merak ediyorum.Herkese sağlıklı,bereketli,güzel bir hafta diliyorum.Görüşmek üzere

17 Aralık 2009 Perşembe

Ekolojik Pazar
















Kartal da bu pazar ekolojik pazar açılıyor saat 10.00 ile 17:00 arası Kartal Meydanında duyan duymayana duyursun lütfen ,ben sabırsızlıkla bekliyorum


Ayrıntıları aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz



9 Aralık 2009 Çarşamba

Sebzeli Tuzlu Kek

Çok yorgunum ama yine de mutluyum.İşimi yaptım çok şükür sıcacık evime geldim.Allah herkesin evine bereket ve huzur versin.Herkes sahip olduğu her şey için birkez daha ,birkez daha şükretsin.
Bu keki yaptığımda ev halkı önce burun kıvırdı öyle kek olur mu diye ama tadına bakınca bingo

Malzemeler


  • 3 adet yumurta

  • 1 bardak süt

  • 1 bardak sıvıyağ

  • 2-2.5 bardak kadar un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 adet rendelenmiş havuç

  • 2 adet rendelenmiş patates

  • Biraz ufalanmış peynir (lor ya da kırıntı peynir)

  • dereotu ve maydanoz

  • peyniriniz tuzsuzsa birazcık tuz

  • üzeri için susam ve çörek otu


Yapılışı


Yumurtaları iyice çırpın, sütü ve sıvıyağı ekleyip karıştırmaya devam edin.Unu ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra rendelenmiş patatesi,havucu,peyniri ve yeşillikleri koyun.Yağladığınız kalıbınıza boşaltıp üzerine susam ve çörek otunu serpin 170 derecede ısıttığınız fırında kapağını hiç açmadan pişirin.Kek piştiğini eve yaydığı koku ile zaten size haber verecektir.


Afiyet olsun


5 Aralık 2009 Cumartesi

Hayatı Yakalamak

" Hayatı yakalamak "nasıl derin bir cümle değil mi? "Yakalamak" işin özü burada işte
Yakalamak çünkü siz mutlu ya da mutsuz,sağlıklı ya da sağlıksız olun ne olursanız olun akıyor gidiyor işte
Yaptığımız ve yaşadığımız tüm rutin aslında hayatımız.Hepsi bu.Birşeyleri beklemek,özlemek,ertelemek boşa geçirilecek kaybedilecek zamandan başka birşey değil


İnsanın doğası gereğidir aslında hep daha çok daha daha daha da nereye kadar
Mutluluk ve huzur hiçbir yerde değil.Bana göre o zaten içimizde hep orada duruyor onu çıkarmak,yaşamak elimizde.Hadi o zaman birşeylere biraz da iyi yanından bakalım gülümsiyelim ki gülümsetebilelim.Korkmayın gülün Siz mutlu çevreniz mutlu



Mutluluk ne mi yakınlarınızın sağlıklı oluşu,Çocuklarınızın başarısı ve onları mutlu eden herşey

Bir sabah erkenden sahilde babanga ile denize karşı içilen bir kahve yapılan sohbet

Herkese mutlu haftasonları



3 Aralık 2009 Perşembe

Çikolatalı Tatlı

Bu tatlıyı bir komşumda yedim çok hoşuma gitti hem çok hafif hem çok pratik hem çikolatalı hem de sütlü daha ne olsun.
Hiç dururmuyum hemen yapıverdim.Hep diyorum ya işten sıfır enerji ile geliyorum ama mutfağımda çok şükür beni çeken bir şey var oraya girdim mi bir enerji bir huzur geliyor çok şükür bana da terapi oluyor iş yaparken dinleniyorum gerçekten böyle oluyor bu tatlıyı da deneyin tavsiye ederim
Malzemeler
  • 1 paket kedi dili
  • 1 paket vanilyalı puding
  • Süt
  • bir küçük paket krema
  • bir miktar bitter çikolata
  • biraz pudra şekeri

Yapılışı

Kedi dillerini bir kabın içine koyduğunuz süte bir batırıp çıkarın ve kabınızın tabanını kaplayacak şekilde dizin.Vanilyalı pudingi üzerindeki tarife göre pişirin (aslında kendinizde unla bir krema yapabilirsiniz)pişen pudingi kedi dillerinin üzerine güzelce yayın.

Ayrı bir kaba boşalttığınız kremanıza bir su bardağı süt ilave edip içine bitter çikolatanızı koyun ve dipten dipten karıştırarark dibini tutturmadan çikolatayı eritin ben 2 yemek kaşığı pudra şekeride ilave ettim çikolata sosa.Onuda pudingin üzerine döküp oda sıcaklığına geldikten sonra dolapta soğutup servis edin.

Afiyet olsun

2 Aralık 2009 Çarşamba

Sulu Köfte

Herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun.Yine tempolu bir bayram geçirdim.O nedenle blogumu biraz ihmal ettim ama yine buradayım işte. Güzel yorumları ve bayram tebrikleri için bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Aslında blogumun başına oturduğumda kendiliğinden hiç düşünmeden birşeyler yazmaya başlıyorum.Fren yapmasam belki çok ama çok uzun yazacağım ama kimseyi de sıkmak istemiyorum.Herşey tadında güzel.
İyi ki bu yemek dünyasını keşfetmişim çok mutluyum.Bazen kendi kendime hayıflanıyorum.Niçin çalışmadığım dönemde bunu keşfedemedim o zaman çok daha fazla zamanınm vardı çok daha fazla ilgilenip çok daha güzel şeyler yapabilirdim diye ama kısmet böyleymiş sağlık olsun.
Herkesin bildiği bir tariftir bu sanırım ama yine de azıcık tarif edeyim

Malzemeler
  • 250 gr kadar kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı kadar ince bulgur
  • tuz,karabiber
  • birkaç adet patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • biraz sıvıyağ bir kaşık kadar da tereyağ

Öncelikle rendelediğimiz soğan ile birlikte yıkadığımız bulguru ve kıymayı tuz ve karabiber ile iyice yoğurup top köfteler yapıyoruz.Tencerede erittiğimiz tereyağa biraz da sıvıyağ ekleyip salçamızı koyup birazcık kavuruyoruz.Üzerine sıcak su ekleyip kaynayan salçalı sosumuzun içine köfteleri ilave ediyoruz.Köfteler biraz piştikten sonra soyup doğradığımız patatesleri ekleyip pişiriyoruz.Aslında bu yemeğe patates ile birlikte havuç da konulmasına rağmen bu sefer bebenin talebi üzerine havuç koymadım.

Yanına bir de pilav mis afiyet olsun

Blog Widget by LinkWithin