Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

11 Ocak 2010 Pazartesi

Dostluk Bildirim

Bugün hem çok sevinçli hem de biraz hüzünlüyüm.Sevinçliyim çünkü bugün benim doğum günüm ve o kadar çok telefon aldım ki sevgi ve sıcaklık dolu hatırlanmak ve önemsenmek çok güzel.Tabiki insan mutlu oluyor.Hayatta en değer verdiğim şey ailemdir.Çünkü onlar her koşulda,her zorlukta mutlaka yanımda olmuştur.Bu benim hayatta sahip olduğum en büyük lükstür.Çünkü görüyorum ki herkes böyle bir aileye sahip değil küsen kardeşler,birbiri ile kopuk yaşayan anne ve evlatlar vs.O nedenle lüksüm diyorum
Allaha hep şükrediyorum böyle ailem olduğuna.Sonra da dostlarım çok önemlidir.Dost diyorum hani hayatta sahip olabileceğiniz en fazla bir ya da iki tane gerçek dost olduğu gibi olan,sizi size rağmen acımasızca iyiliğiniz için eleştiren,düzelten,düştüğünüzde kaldıran ve toparlayan .Hayatta çok arkadaşınız olur ama dost bulmak zordur.Çok şükür ona da sahibim.Gerçekten dostum dediğim,güvendiğim,zorluklarla karşılaştığımda akıl sorduğum,fikrini aldığım,kimse yokken yanımda bulduğum.
Hüznüm de bilmem ki o taa içerde belki de yaşlanıyor olmak,daha çok şey yapma hevesindeyken günlerin azaldığını hissetmek,belki de aynaya baktığında çizgileri farketmek bilmiyorum.Ama böyle bir günde http://sevdalitatlar.blogspot.com/ Sevilcimden böyle bir hediye almak çok anlamlı oldu benim için.Çok teşekkür ediyorum.Her zaman söylüyorum yine söyleyeceğim iyiki bu blogu açmışım iyiki bu güzel paylaşımın içinde olmuşum iyiki sizleri tanımışım.Dostluk adına söylemek istediğim herşeyin bire bir özeti aşağıdaki yazıda aslında Bu bildirimin kuralı varmış dostluk üzerine bir yazı yazıp on kişiye iletmek ama inanın ki ben bunu tüm blog arkadaşlarıma hediye ederek kuralı bozuyorum.
Sevilcim bana kızma bugün doğum günü çocuğuyum o kadarlık şımarıklık yapayım
Hoşçakalın şimdilik.......

10 Ocak 2010 Pazar

Portakallı Kurabiye

Herkese güzel bir pazar akşamı diliyorum.Gerçi ben kendimi bildim bileli pazar günlerini sevmem.Okula giderken sanırım ertesi gün okul olduğundan,çalışırken ertesi gün iş günü olduğundan mı nedir bilinmez pazar günleri bir değişik gelir bana.İsterim ki pazar günleri şöyle alayım kitabımı elime yatayım okuyayım uykum geldimi uyuyayım.Ama öyle olmaz hiç hep bir koşturmaca gider pazarları hele bir de cumartesi dışarı çıkmışsam her iş pazara kaldığından daha bir sıkıntılı olur.Ne yapalım Allah sağlık versin koşturalım bakmayın ben koşturmassam mutsuz olurum zaten.
Tarifimiz portakal kokulu bir kurabiye.İçinde fazla yağ yok o nedenle çok da hafif en güzel yanı da elinize aldığınızda mis gibi kokan portakal.Kapalı bir kapta saklarsanız uzun bir süre de tazeliğini koruyor.Tarif hemen aşağıda
Malzemeler


  • 60 gr kadar margarin

  • 1/3 su bardağı sıvıyağ

  • 1 yumurta

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1paket vanilya

  • 1 adet portakal (kabuğu rendelenmiş suyu sıkılmış)

  • 1 paket kabartma tozu

  • 3 veya 4 su bardağı un

  • biraz irice dövülmüş ceviz

  • biraz da kuş üzümü

Yapılışı


Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin,pudra şekeri ve sıvıyağ mixerle çırpılır.İçine yumurta ilave edilip çıpmaya devam edilir.Daha sonra diğer tüm malzemeler ilave edilip unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur şeklinde yoğurulur.


İstediğiniz şekli verip 170 derecede ısıttığınız fırında çok karartmadan pişirilir.Ben kekeevinde gördüğüm bu tarifde şekli verdikten sonra üzerlerine biraz da toz şeker serpiştirdim.


Afiyet olsun


8 Ocak 2010 Cuma

Sunshıne (Güneş ışığı) Ödülü

Blogum çiçek açtı.http://filizcelezzetler.blogspot.com/ Filizce Lezzetler blogu sahibi arkadaşım sağolsun bana bu ödülü göndermiş.Kendisine çok teşekkür ediyorum.Aslında kural 12 blog sahibine vermek ama ben bu ödülü bütün blogculara gönderiyorum hem de canı gönülden.Hepiniz sağolun var olun

6 Ocak 2010 Çarşamba

Limonlu Creamcheese Bar

Herkeslere merhaba ,canım blogum sayende stresimi atıp arkadaş ziyareti yaparak değişik atmosferleri sanal da olsa soluduğum sayende bir sürü arkadaş edindiğim blogum seni çok ama çok seviyorum.Sayende mutfağımı daha çok pek çok sevdim,bir sürü yeni şey öğrendim,tarifler denedim hem yedim hem yedirdim.Bunun karşılığında ne elde ettim kocaman kocaman kilolar.Olsun yine de sayende çok mutluyum.Eğer bir kişi bile blogumdaki tariflerden birini deneyip memnun kaldıysa bu bile mutluluk sebebidir benim için.

Bu da kekevinde görüp ilk kez yapıp çok memnun kaldığım bir tarif cheesecake benzemesine rağmen biraz farklı ama çok lezzetli ama çok lezzetli şöyleki ben limonlu tatları çok severim ama evde çok da fazla rağbet görmez ama bunu bayıla bayıla yediler.

Malzemeler


  • 125 gr oda sıcaklığında margarin

  • 1,5 su bardağı un

  • 1 paket vanilya

  • dilediğiniz ölçüde ceviz ben bir su bardağı kadar kullandım

  • 1/2 su bardağı pudra şekeri

  • 200 gr labne peynir

  • 2 su bardağı tozşeker

  • 1/2 su bardağı un

  • 3 yumurta

  • 1 adet limon kabuğunun ince rendesi ve suyu
Yapılışı


  1. Margarin,1,5 su bardağı un vanilya ceviz ve pudra şekeri iyice yoğurularak katı bir hamur elde edilir.Tabanına yağlı kağıt konulmuş olan kelepçeli kalıbın zeminine bu hamur yerleştirilir.

  2. 170 derece 15 dakika pişirilir

  3. Hamur pişerken labne peynir ve tozşeker mixerle krema kıvamına gelene kadar karıştırılır

  4. 1/2 su bardağı un ve yumurtalar tek tek kırılarak her yumurta kırma işleminde bir süre mixerlenerek karıştırılır

  5. en son içine ince olarak rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyu ilave edilip ,fırından çıkartılan hamurun üzerine dökülür ve tekrar fırına vererek pişirme işlemine devam edilir.

Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.Gerçi ben pudra şekeri dökmedim ama sizin paşa gönlünüze kalmış


Afiyet olsun


2 Ocak 2010 Cumartesi

Aşure

Yeni yılın ilk tarifi bereketli bir tatlı aşure.Herkese sevene sevmeyene arayana aramayana sağlıklı,huzurlu,bereket ve bolluk dolu bir yıl diliyorum.Allah kazasız belasız hayırlı bir yıl geçirmek nasip etsin herkese.Yeni bir deftere yazı yazmaya başlarken bu deftere en güzel yazımla yazacağım duygusu vardır ya onun gibi bu yeni yıla da güzel bir başlangıç yapıp geçmiş yılda yaptığımız hataların,kusurların affı diyerek güzel başlayalım.
Aşure en sevdiğim tatlıdır diyebilirim.Ama nedense aşure ayı dışında pek yapılmayan bir tatlıdır aslında zor olmamasına rağmen el oyalayan bir tatlı olduğundan olsa gerek.Tek başıma yani hiç yardım almadan geçen sene yapmaya başladığım ve kendi yaptığımı da çok beğendiğim bir tatlı bu.
Tarif deyince tam bir ölçü veremeyeceğim aslında çünkü ölçü ile yapmıyorum.Ama şunu diyebilirim ki 1 kg buğdayı çok ama çok iyi ayıklayıp ellerimle ova ova belki de elli kez yıkayıp üzerine su koyup bir gece önceden düdüklü de haşlıyorum.Fasulye ve nohutu da aynen bir gece önceden haşlıyorum.Ertesi günü haşladığım buğdayı koca bir tencereye koyup biraz su ilavesi ile açıp fasulye ve nohutu ekliyorum.Ölçü verememe sebebim kimileri aşureyi buğdayı mixerleyip boza kıvamında yapıyor ben taneli seviyorum yerken fasulyenin,nohutun.buğdayın dişe gelmesi
lazım bana göre o nedenle nohut ve fasulyeyi göz kararı koyuyorum.Bir su bardağı kadar pirinç ilave edip bir güzel kaynatıyorum.Kaynamaya başlayınca damak zevkine göre şekerini ilave edip dibinin tutmaması için karıştırıyorum.sonra da üzerini gönlümce süslüyorum.Tarçın,ceviz,nar,kuş üzümü çekirdeksiz üzüm,incir,kayısı Allah ne verdiyse Bu arada aşureye bir miktar sütte koyuyorum.Bana göre aşure beyaz olmalı o nedenle içine pişirirken incir,kayısı vs koymuyorum.Çünkü bunlar aşurenin rengini koyulaştırıyor.Sonra da sabah yemeye başlayıp akşama kadar belki 3 belki 4 kase yiyerek aşureye doyuyorum.
Eskiler derki kızı olan bir cezve olsun aşure yapmalıymış benim kızım yok ama aşure yapmayı da eve bereket sayıyorum
Afiyet olsun
Blog Widget by LinkWithin