Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

30 Mart 2010 Salı

Lokum (Afyon mu desem Sultan mı desem)

Birkaç gündür ne sizleri ziyaret edebildim ne de kendim birşeyler yazabildim.Bahar bana daha tam da gelmeden sağlam bir tokat attı ki hep uyuyasım var.Üzerinize afiyet azıcık havalardan çarpıldım.Uyuyorum uyuyorum ama yetmiyor.Ama buna rağmen güneşi gördüğümde yine de işyerimde şimdi evde olsaydım şöyle bir temizlik yapsaydım heryerleri kaldırsaydım,silseydim hayalleri kuruyorum. bu düşüncemi ev halkına iletince hayır hayır lütfen seferberlik ilan etme bahar temizliği denen saçma şeyi bu sene yapma diye yalvarıyorlar.Fakat boşuna hiç şansları yok.Kafama koydum mu yaparım inatçı oğlak işte onlar öyle yalvardıkça benim hevesim daha da kabarıyor :)
Bu tarife ne desem bilemedim bazı yerde Afyon Lokumu ,bazı yerde Sultan Lokumu diye geçiyor.Varın adına siz karar verin.Çok kere yapmama rağmen resimleyemeden bittiği için bu sefer yapar yapmaz resimledim.Çok güzel iç baymayan yedikçe yenilesi bir tatlı

Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 lt süt (Aysun Hanımcığımın nefis sütü de ayrı bir lezzet katıyor doğrusu)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti (kaymak tadında olan çok daha güzel oluyor)
  • 1 su bardağı süt
  • ceviz
  • bir paket vanilya
  • 2 ya da 3 parça damla sakızı
  • bolca hindistan cevizi

Yapılışı

Margarin ile unu çok karartmadan birazcık kokusu çıkana kadar kavurun.İçine sütü,şekeri ve ufaladığınız damla sakızını koyup koyuca bir muhallebi kıvamında pişirin altını söndürmeden önce vanilyayı ilave edin.Daha sonra 15 dakika kadar mikserleyin.Büyük fırın tepsisine bolca hindistan cevizi koyup muhallebiyi tepsiye eşit kalınlıkta olacak şekilde yayın.Biraz soğuduktan sonra bir bardak sütle hazırladığınız krem şantiyi muhallebinizin üzerine yine eşit kalınlıkta olacak şekilde güzelce yayın.Bir gece bu şekilde dolapta soğutun.Ertesi günü birazcık dövdüğünüz cevizleri tatlının üzerine döküp tepsinin başından itibaren güzelce bir kat rulo yapıp eşit aralıklarla dilimleyin.Sonra ikinci bir şeritden tekrar rulo yapıp dilimleyin böylece bir sürü lokumunuz olacak sonra da afiyetle yiyin.

Gerçekten çok hafif çok lezzetli bir tatlı.bir yandan damla sakızı bir yandan kaymak tadı bir yandan ceviz derken bir bakmışsınız tabak boşalıvermiş.

25 Mart 2010 Perşembe

Ödülüm

Evet bir ödülüm var Sağolsun çok sevdiğim arkadaşım Narince'den.Neclacım çok teşekkür ediyorum düşünmen bile beni çok memnun etti.Aldım kabul ettim seve seve
Şartları var ama
Ödülü veren arkadaşın linkini vermek teşekkür etmek
Ödülün logosunu yayınlamak
7 yaratıcı blogcanı ödüllendirip linklerini vermek ve onları haberdar etmek
ve belki de en zoru kendinize ait 7 ilginç özelliğinizi yazmak.Hayır 77 olsaydı neyse 7 deyince aradan seçmek zor.Şaka bir yana
  1. Samimiyeti severim ama laubaliliği asla.Bana göre insanlar samimmiyetle laubaliliği çoğu zaman karıştırır.Oysaki ikisi arasında çok ince bir çizgi vardır.Saygısızlığa hiç tahammül edemem.Herkes haddini bilecek
  2. Metazoriyi hiç ama hiç sevmem.Dayatma olursa yapacağım birşeyse bile direk devreler karışır ve inatçı oğlak istemsizce olaya el koyar ve başlar ayak diremeye
  3. Herşey mükemmel ve kusursuz olsun gibi saçma takıntılarım vardır bu da beni çoğu zaman çok yıpratır.
  4. Kendimin de çok memnun olmadığı kötü bir alışkanlığım var inşallah en kısa zamanda bunu bırakma için bir istek oluşur içimde (hiç bir şey olmasa annemin duasıyla sonunda olacak biliyorum anlamışsınızdır çok da aleni söylemek istemedim)
  5. Hafta sonları evde oturduğumda kendimi temizliğe veririm bu da bana terapi etkisi yapsa da biraz yorucu oluyor doğrusu
  6. Biraz ketum olduğum söylenir.
  7. Evin mahremiyetine çok inanırım.Başkalarının özeline saygı gösterir aynı saygıyı beklerim
Ben de;

Nohut oda bakla sofa
Eyerhagu
Çileklireçel
Petunyalarım
Emelce yemek
Sarı Mutfak
Lezzetibol

kuralı bozmayıp bu arkadaşlarıma hediye ediyorum .

23 Mart 2010 Salı

Fikri Firardayım

Bugün fikri firardaydım.Bahar mı gelmiş ne.Öğlen yemek arasında iş yerinden kaçıverdik doğaya,yeşile
Oksijen aldım vücudum ,ciğerlerim bayram etti
Huzuru,sesizliği dinledim,kulaklarım ruhum bayram etti

Uzun ince bir yolda sessizce ama huzurla yürüdüm çiçek kokuları ,kuş cıvıltıları arasında

Bu rengarenk çiçekleri seyrettim uzun uzun gözlerim bayram etti.


Sarının,morun ,kırmızının,beyazın ,yeşilin karşısında bunları görebildiğim için şükrettim

Baharın bence en güzel çiçeği papatyaların gerçekten beyaz ve ince olduğunu bir kez daha mutlulukla gördüm

Beyaz bir martı oldum hayali de olsa okyanusların köpüklü dalgalarına göğsümü değirerek ve rüzgarı hissederek uzun uzun özgürce uçtum.Kanatlarımı açabildiğim kadar açtım ve uçtum uçabildiğim kadar
Kah bir yamacın tepesine kondum dinlendim sessizce uzun uzun kah bir su kenarında soluklandım uçmaktan yorulduğumda
Bütün bu renk cümbüşünü seyrederek ve renkleri özümsiyerek


Allahın varlığımız için herşeyi ne kadar güzel yarattığını ve bize sunduğunu düşünerek,tekrar tekrar şükrederek
Fakat her güzel şeyin sonu olduğu gibi bitiverdi zaman.Özgürlüğe ve doğaya ayrılan vakit
Akşam bir de baktım ki bahar yine bir yerlere saklanmış dışarıda soğuk rüzgarlar esiyor bulutlar yüzlerini buruşturmuş yine
Aradım, sağıma soluma baktım öğlen gördüğüm o bahar,o canım renkler nereye saklanmış diye
Aaaa o müzik sesi de nereden geliyor derinden ama çok anlaşılır ve hissedilir biçimde sesin geldiği yöne döndüm ki müzik sesi içimden geliyor bahar da o canlı renkler de içime saklanmış oradalar montumu biraz daha sıkıca kapattım kimse görüp bu keyfe ortak olmasın diye

21 Mart 2010 Pazar

Fasulye Piyazı

Herkese mutlu mutlu pazarlar dilerim.Geçen hafta bloglar arasında dolaşırken birkaç arkadaşımın sitesinde piyaz görmüştüm ee haliyle imrendim ve nihayaet dün yaptım.Şöyle bol sirkeli ve zeytinyağlı.Tarife gerek yok sanırım ama yine de küçücük yazayım
Haşlanmış fasulyelere ince ince doğranmış bol soğan,Maydanoz ilave edilir ve zeytinyağı ve sirke ile tatlandırılır.Ben piyazda yumurta sevmiyorum o nedenle koymadım

Bu arada dün çok güzel bir bruncha katıldım.Hani derler ya gönül dost ister kahve bahane diye o hesap çok güzel bir buluşma oldu buradan yazıştığım çok sevgili arkadaşlarımla tanıştım sohbet ettim.Yedik içtik doyduk ama sohbete doymadık inşallah devamı gelir
Organize eden arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum hep yapın biz de hep gelelim olurmu
Ben konuşmaktan çok resim çekemedim ama bol bol resim çeken olayı düzenleyen arkadaşlarımdan Nilgün ve Mehtap ın sayfalarından günün güzelliklerini izleyebilirsiniz

18 Mart 2010 Perşembe

Fındık Krokanlı Minik Tartlar

İnsana nasıl ki her koşulda çocuğu mükemmel gelirse;
hani onun konuşması,yürümesi,yemesi,başarısı,düşünceleri..... vs en iyisi ,en mükemmeli yani en en en
Siz yeri geldiğinde eleştirirsiniz belki ama bir başkası eleştirdimi üzülür,eleştiriyi yapana için için kızarsınız o hesap ben kendi sitem için en ağır eleştirileri yapıyorum,yaptığım yeni denediğim tarifleri eleştiriyorum ve ev halkını da bu yönde konuşmaya zorluyorum.Onlarda zavallılar safça konuşuyorlar.Sonra vay efendim siz böyle mi düşünüyorsunuz diye çemkiriyorum.Bakmayın kızmaya kızıyorum belki ama hepsini de kafama yazıyorum bir daha aynı hatayı yapmamak adına.Bunu neden anlattım.Bu benim ikinci tart denemem ilki bütün bunları anlatmama sebep olan kısım.Elimdeki tarife sadık kalmama rağmen tartın hamuru çok ince dolgusu çok az olmuştu.Hamur ince derken yani baya inceydi :)Üzerine yazdan sakladığım çilekleri biraz da muzla öpüştürerek ve tart jölesi ile güzel de süslemiştim.Ama tümüyle yenmesine rağmen baya bir alay konusu olmuştu.Peki sonuçte ne oldu ben inatçı oğlak 2. denemem de zafer çığlıkları atıyordum.Hadi o zaman tarife geçelim

Tart Hamuru için malzemeler


  • 4 kahve fincanı pudra şekeri

  • 6 kahve fincanı un

  • 100 gr margarin (ilk denememde tereyağ kullanmıştım hamur baya bir tereyağ kokuyordu)

  • 2 yumurta

  • Bir tutam tuz

  • vanilya

Dolgu Kreması için malzemeler



  • 2 su bardağı süt

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 yumurta

  • 3 yemek kaşığı şeker

  • vanilya

Fındık krokan için malzemeler



  • 1 su bardağı şeker

  • bir yemek kaşığı limon suyu

  • fındık (bir avuç kadar)


Hamur için bütün püf noktası margarin soğukken hamuru parmak uçları ile yoğurun herşeyin birbirine karıştığı noktada strece sardığınız hamuru dolaba kaldırın biraz soğusun
Bu arada kremayı hazırlayın iyice karıştırarak unu topaklanmadan pişirin.Altını söndürdükten sonra kaymak yapmaması için arada karıştırın.
Dolaptan çıkardığınız hamurdan küçük parçalar kopartıp minik tart kalıplarına yerleştirin ama hamur kalıba sırtını da yaslasın yani kenarlarını yükseltin.Çatalla birkaç yerinden delin ve küçük alüminyum folyo parçalarını hamurun üzerine koyup nohut ya da fasulye ile kabarmaması için ağırlık yapın.170 derece de pişirin.Hamurun altı ve kenarları pişince folyo ile ağırlıkları üzerinden alıp biraz da üstlerini pişirin.Fırından çıkardıktan ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıplardan çıkarıp içlerini dolgu kreması ile doldurun.
Fındık krokan içinse şekeri ve limon suyunu tencereye koyup yakmadan şekeri eritin altın sarısı renk aldığında altını söndürün içine fındıkları atıp mutfak tezgahına serdiğiniz pişirme kağıdının üzerine ince bir kalıp şeklinde dökün.İyice sağuduktan sonra kırıp tartlarınızın üzerine yerleştirin.Üzerini meyva ile süsleyip tart jölesi ile parlamasını da sağlayabilirsiniz
Not:ben büyük tart kalıbında yapmak için yola çıkıp küçük kalıplara döndüğüm için bir miktar hamurum arttı o da deepfrezde yeni bir şekil almayı bekliyor.

15 Mart 2010 Pazartesi

Hediyelerim Geldi

Hediyeleşme etkinliği çok güzel bir etkinlik oldu benim için.Hediye seçmek başlı başına zor bir olaydır ama tanımadığın tam olarak zevklerini bilmediğin biri için hediye seçmek daha da zor.Ben de hediyemi geçen hafta yerine ulaştırmıştım.Bugün de benim hediyem geldi.Hem de benim takip etiiğim ve beni takip eden bir arkadaşımdan.Gülsüm sağolsun elleri
ile yaptığı çok güzel bir takı seti ile çok güzel bir bıçak göndermiş.Artık her sebze ayıkladığımda kulaklarını çınlatacağım.Çok teşekkürler ellerine sağlık arkadaşım.

14 Mart 2010 Pazar

Tavuk Sote

Bebe okuldan gelince beni arar ve kendisi evde ben işte olmama rağmen bugün akşam ne yiyeceğiz diye sorar.A be çocuk sen evdesin ben işte aç buzdolabını bak yok illa bana soracak.Ben de Allah ne verdiyse derim.O da olayı bitireceğine daha da uzatarak bugün ne verdi diye lafı uzatır.O hesap çok şükür bugün de karnımız doydu Allah bugün bize tavuk verdi ben de onu Allahın en güzel renklerle boyadığı sebzelerle pişirdim ve afiyetle yedik.
Daha önce sitemde güveçte tavuk sote tarifi vermiştim büyük bir fark yok aralarında bunu pişirirken renklerine aşık olunca paylaşmak istedim
Şu renklerin güzelliğine bakarmısınız yeşile kırmızıya.Renkler ayrı güzel tatlar ayrı güzel.
Neyse kısacık bir tarif vereyim yine de
Tavuğu wog tavada yaptım bu kez.Bir adet irice bir soğanı yemeklik doğradım 2 diş sarımsak ile birlikte 1 küçük çay bardağı sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığından biraz fazla tereyağ ile biraz kavurdum.İçine çekirdeklerini çıkarıp doğradığım yeşil ve kırmızı biberleri ilave ettim.Biraz öldürdükten sonra,yıkayıp süzdürdüğüm tavukları(kalçadan sotelik yaptırmıştım ) ilave ettim.Biraz tuz,biraz domates salçası biraz toz kırmızı biber,karabiber ve köri ilave edip pişmeye bıraktım.İsterseniz mantar da ilave edebilirsiniz.Bebenin isteği üzere ben koymadım.Eve yayılan kokuyla bile karnımız doydu diyebilirim.Hepsi bu kadar
Herkese hayırlı,bereketli ve güzel bir hafta dilerim

13 Mart 2010 Cumartesi

Mis Kokulu Ekmekler

Sonunda başardım uzun araştırmalar sonucu kendime bir ekmek yapma makinası aldım.Tercihim Sinbo oldu.Nedeni ise kullananlara sordum,internetten kullananların yorumlarını okudum Sinbo da böylece karar kıldım.

Böylelikle çok sevdiğim bir yolculuğa da çıkmış oldum ekmek yapma.Deli diyebilirsiniz ama bazen gece yattığım yerden daha değişik neli ekmek yapabilirim diye düşünerek uyuyorum.Kime ne ya da kime zararı var böyle davranmamın.Aksine faydalı birşey tabi evdekiler için.Bu yukarıda gördüğünüz cevizli ekmek makinada yaptığım ve anneme götürdüğüm çok güzel bir denemeydi.O kadar kabardıki bir ara makinanın camına değecek diye korktum normal unla yaptım.Sonuç süperdi


Bu da 7 tahıllı ekmek unundan yaptığım makinada ilk pişen ekmek yalnız bu garibim cevizli kadar şanslı değildi.Hazır ekmek unlarının içinde kendi tuzu varmış ben bilemediğimden tuz ilavesi yaptığımdan biraz! tuzlu oldu.Ama atıldı mı asla Allaha çok şükür asla yiyecek atmam yoğurtlu papara yapılıp babanga tarafından hızlıca tüketildi

Şimdi sırada yarın sabah kahvaltı için zeytinli ekmek var.

Herkese mutlu ve keyifli pazarlar diliyorum

10 Mart 2010 Çarşamba

Ağlayan Kek

Kekimizin adı hüzünlü ama Allaha şükürler olsun ben çok mutluyum bugün .Hani insanın içi içine sığmaz kuş olup da uçmak ister aynı öyle.Ah ne olurdu bir kerelik öyle bir hakkım olsaydı.Bir kerelik diyorum ama yalan olmasın ben bunu aslında birden fazla istiyorum bazen.Mesela oğlumu çok özlediğim zaman gerçi hep ama hep çok özlüyorum ama hani bazen çok susarsınız içiniz yanar işte öyle. O zaman kuş olup gidip onun camına konmak istiyorum şöyle bir görmek için.Ama Allah öyle bir yeti vermemiş bize.Ne yapalım sağlık olsun.
Ama dediğim gibi bugün çok özel bir gün,çok önemli bir gün 10 Mart 2010 hayatımızda hep olacak birgün

Kekimize gelince çok çok güzel çikolata tadında yumuşacık lokum gibi.Adına aldırmayın kim koydu bilmiyorum ama herhalde o anda biraz üzüntülüydü çünkü ağlayan yerine şelale kek ya da çikolata nehri vs bir sürü isim olabilirdi ama tadına diyecek yok

Malzemeler


  • 4 yumurta

  • 1 su bardağı tozşeker

  • 1+1/2 su bardağı un

  • 2 yemek kaşığı süt

  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 1/2 paket kakao

  • 1 paket kabartma tozu

  • 2 su bardağı kekin üzerine dökmek için süt

Sosu için



  • 1 paket krem şanti ve 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı süt

  • 1 yemek kaşığı nişasta

  • 1/3 su bardağı şeker

  • 1 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • 1 su bardağı su

Yapılışı


Yumurtalar ile şekeri krema kıvamını alana kadar çırpın.Sütü ve sıvıyağı ilave edin.Un kakao ve kabartma tozunu da koyup karıştırın.Yağladığınız borcama kek karışımını döküp 170 derecede pişirin.Kek pişince birkaç yerinden delip üstüne soğuk sütü dökün.Hazırladığınız kremşantiyi soğumuş kekin üzerine düzgünce sürüp muhallebi kıvamında pişirdiğiniz sosu keki ağlatmak pahasına soğuduktan sonra kekin üzerine gezdirin.


Afiyet olsun.


Ha bu arada bugünün önemini açıklayayım size,mutluluğumun nedeni ne mi hala oldum küçücük minicik bir oğlumuz oldu.Allah ona iyi yazılar yazsın anasına babasına ve vatanına hayırlı uğurlu bir evlat olsun inşallah.Ömür boyu hepimizin gururu olsun,uzun ömürlü olsun inşallah.


Hoşgeldin bebeğim inşallah hep güzelliklerle karşılaşırsın ve mutlu olursun


9 Mart 2010 Salı

Kara Mancar

Kara mancar=Kara lahana imiş.Kara lahanayı herkes duymuştur biliyordur belki mancarı da duymuşsunuzdur.Ama ben kara lahanayı bilmeme rağmen mancarı duymamıştım.Geçenlerde sohbeti oldu sağolsun Kastamonulu bir arkadaşım da getirdi pişir ve gör diye.Kara lahananın dolmasını,çorbasını yemiştim bu da aynı şekilde yemeği,dolması,kavurması yapılan aynı lahana türü bir sebze ama bizim beyaz lahanadan daha lezzetli geldi bana şöyle biraz da acılı yaptım
aynı ıspanak ya da kapuska şeklinde pişirdim,o nedenle uzun bir tarifi yok.
Soğanı doğradım tereyağında kavurdum.Üzerine küçük küçük kestiğim kırmızı biberleri ekledim .Biberler biraz kavrulduktan sonra biraz toz kırmızı biber(köy biberi)biraz biber salçası biraz da domates salçası ekleyip tuzunu ilave ettim ve ayıklayıp iyice yıkadığım mancarları doğrayıp tencereye koydum.Kendisi biraz su saldı çok az su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar pişirdim.Yoğurtla afiyetle yedik

7 Mart 2010 Pazar

Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun

Bundan daha güzel anlatılabilirmi
Nazım böyle anlatmış kısa ve öz bundan öte söz söylemek olmaz

Canım Çok Sıkıldı Keki

Blogcu olmak neye yarar? Bence çok şeye en çok da canın sıkıldı ne yapacağını bilemedin.Gir mutfağa aç dolabı çıkar 3 tane yumurta 1,5 su bardağı şekeri ölç at karıştırma kabına mixerle ki iyice sevsinler birbirlerini ha yetmedi hızını alamadın 1 paket kremayı boca et içine bir de 1 su bardağı sıvıyağı ekle ki olaya hız kat daha sıkıntın geçmedimi 2 tane portakalın kabuğunu rendele suyunu da şöyle canını sıkanların suyunu çıkardığını düşünerek sık koy hepsini karıştırma kabına karışımın başı dönsede karıştırılmaktan boşver 2,5 su bardağı unu ekleki bütün sıkıntılar buna yapışsın bir de kabartma tozu ekle canını sıkanlar şişsin de patlasın diye durma karıştırmaya devam
aaa sanki birazcık sıkıntı geçiyor gibi portakalın kokusundan mı kek karışımının aldığı o güzel renkten mi bilinmez
At fırına ayarla fırını 180 dereceye geç karşısına seyret bakalım nasıl kabarıyor

O nasıl güzel bir koku saldı bütün eve sıkıntılar heyheyler gitti sanki aman kek de pişti çabucak çıkar kalıptan kes iki dilim
Yaa bir dakika o keki ben kendime yaptım çekin ellerinizi bak bebe ,babanga deminden beri sessizce oturuken niye mutfağa doluştunuz siz bu kekin böyle güzel koku salmayanı yok mu şöyle mutfakta kendi kendimize habersizce yeseydik

4 Mart 2010 Perşembe

Harnup (Keçiboynuzu) Pekmezi

Harnup(Keçiboynuzu) pekmezi
Keçiboynuzundan elde edilen pekmez türüdür. Ege ve Akdeniz yöresine has bir pekmez türüdür. En faydalı pekmez türlerinden biridir.Doğal ve katkısız olanını tüketmek gerekir.Glikoz katkılı olanlar fayda yerine zarar vermektedir. Nefes darlığına karşı oldukça etkilidir (alerjik nefes darlığı bulunan hastalara keçi boynuzu pekmezi önerilir). Kolestrolün düşürülmesinde, tansiyonun dengelenmesinde yardımcıdır. Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler. Vücudu güçlendirip, yeniler. Anemik hastalarda oldukça faydalıdır. Ayrıca dişleri ve kemikleri güçlendirici etikisi de vardır. Bağırsakları hareketlendirir. İyi beslenmesi gereken çocuklar ve gebeler için oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Yüksek oranda içerdiği mineraller (potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko vb.) ve vitaminler sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine ve daha başka birçok dokuda çok yararlı etkileri bulunmaktadır. Kalsiyum, sodyum ve potasyum içeriği yüksektir. Bu sayede kandaki zehirli maddeleri temizler. Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına karşı ve sindirim sistemi üzerine etkilidir. Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler. İçerdiği A , B, B2, B3, D vb. vitaminler dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır.


Bilgiler Vikipedi den alınmış olup pekmez organik ürünler dükkanından alınmıştır.
Daha ne olsun diyorsanız hergün bir kaşık eminim iyi gelecektir.

2 Mart 2010 Salı

Tarçınlı Elmalı Muhallebi

Hep söylüyorum yine söyliyeceğim blogum benim başında en keyif alarak zaman geçirdiğim hayatımın en güzel anlarından biri.Şu anda adaçayımı aldım bir yandan Joy FM dinliyorum bir yandan cama vuran yağmurun sesini dinliyorum ve ruhumu dinlendiriyorum.Hissettiğim huzuru neredeyse elimle tutacağım.Bana göre uyuyunca vücut dinleniyor fakat ruhu dinlendirmenin herkes için farklı yolu var.Yıllarca önce babanganın futbol merakına kızardım o da bana ısrarla bundan çok keyif aldığını ve benim de kendime uygun bir hobi bulmamı öğütlerdi o zamanlar bu blog işini keşfetmiş olsaydım ah ah.Yıllar geçtikçe insan belki uslanıyor belki karşısındakini daha iyi tanıyor,belki kendini biraz daha eğitiyor ve hoşgörü artıyor birşeyler oluyor işte ve birbirinin sevdiği şeyleri daha iyi anlıyor ve seviyor bilmiyorum.Yazı öyle derinlere gidiyor ki bunun sonunda ben bunu kesin bir yerlere bağlarım o yüzden tarifimi vereyim en iyisi

Malzemeler
  • 4-5 adet elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Muhallebi için

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti (DR OETKER in kaymak tadında olanını kullandım tavsiye ederim)
  • 1 su bardağı süt

Elmaları kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve şekerle bir miktar karamelize olana kadar fakat elmaların ezilmesine izin vermeden pişirin.Altını söndürmeden az önce tarçını ilave edin.İlk sıcaklığı çıkınca kuplara pay edin.Krem şantiyi bir bardak süt ile çırpıp buzdolabına kaldırın.Muhallebiyi pişirdikten sonra krem şantiyi ilave edip mixerle bir miktar çırpıp kuplara elmalerın üzerine koyun.Üzerini zevkinize göre süsleyebilirsiniz

Ben bu muhallebiyi çok seviyorum altına üstüne istediğiniz malzeme ile çeşitlendirebilirsiniz.Ama muhallebinin kıvamı ne çok katı ne çok sulu ağızda kadife gibi bir etki bırakıyor ya da bana öyle geliyor.Bizde çok sevilerek yenilip hemen tüketildi.Bizde tatlı gerçekten tatlı olarak yenildiğinden şekeri istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz.Bu ölçüde alt kısım biraz daha tatlı muhallebi daha serin bir tat bıraktı.
Afiyet olsun

Blog Widget by LinkWithin