Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

31 Ağustos 2010 Salı

Ramazan Ritüeli

Ramazan ayında geleneksel hale getirdiğimiz Eyüp Sultan ziyaretimizi yine şükürler olsun ki ailecek gerçekleştirdik.İnşallah tekrar gitmek nasip olur.Mübarek günlerde oraya gidip o havayı teneffüs etmek,kalabalıklara karışmak ayrı bir keyif benim için.Eyüp Sultan hazretlerine o yakınlıkta ezan sesiyle bir hurmayı paylaşmak çok ama çok güzel.

İstanbul bir başka güzel gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel.Her ne kadar söylensek de büyülenmemek imkansız.Boğazın rüzgarını yerken manzara karşısında insan sadece susabiliyor

Her köşesi ayrı bir renk.İşte sokaklara mis gibi balık kokuları yayılıyor ve amca bağırıyor var gücüyle haydi balık ekmek burada,iftarlık bunlar gel gel!

Kalabalıklar kimbilir nereden gelmiş bir sürü insan herkes meydanlarda baloncusu şekercisi ne yana baksan ayrı bir cümbüş

Kalabalıklarda yürümek sen şehri izlerken o da bir yandan seni izliyor

Ve günü tatlı kapatmak eve ağız tadıyla gitmek

Tatlı tatlı

Ama çok tatlı.Tat tatlının tadından ziyade ağzımın tadı daim olsun inşallah

Düğün Çorbası

Bana göre ramazan ayının en vazgeçilmezi çorba.Havalar ne kadar sıcak olursa olsun insan oruçluyken çorba ile yemeğe başlamak istiyor.Öyle böyle sıcak vs derken işte ramazan ayı da uçup gidiyor şurada 8 gün kaldı.Allah kabul etsin inşalah sağlıkla tekrarını nasip etsin.

Çorbaya gelince düğün çorbası adı üstünde muhteşem bir tat.



Malzemeler


  • 3 adet kuzu gerdan

  • 1 adet soğan

  • kotanyı kekik

  • kotanyı kırmızı biber

  • kotanyı karabiber

  • 2-3 kaşık yoğurt

  • 2 kaşık un

  • 1 adet yumurta

  • 1/2 limonun suyu

Yapılışı


Yıkanan gerdan etleri Düdüklü tencereye yerleştirilir.1 adet soğan bütün olarak konulur.Tuz,karabiber biraz kekik ilave edilip üzerine çıkacak kadar su ilavesi ile pişirilir.Pişen etler tencereden bir kevgir yardımı ile çıkarılır.Et suyu ince süzgeçten süzülür.Didiklenen gerdan etleri et suyunun içine ilave edilir.Derin bir kapta yoğurt,un,yumurta ve limon suyu ile hazırlanan meyanesi içerisine biraz et suyu ilave edilerek boza kıvamına gelince karıştırarak yavaş yavaş et suyuna karıştırılır.Üzerine biraz tereyağ ile kırmızı biber gezdirilir

Bu arada Kotanyı Sofrasında bir tık sizi bekliyor.Hadi bir tık

Afiyet olsun

25 Ağustos 2010 Çarşamba

Tavuk Kapama

Malzemeler
  • 5 adet tavuk baget (ben kemikli tavuk yemedikleri için kemiksiz but kullandım)
  • 1 adet soğan
  • 3 bardak pirinç
  • 4 bardak tavuk suyu
  • tuz
  • Kotanyı Tane Karabiber
  • Kotanyı Sarımsaklı Çeşni
  • Kotanyı Kırmızı Biber
  • Kotanyı Nane

Yapılışı

Tavuklar tütsülenip iyice yıkanır.Bir bütün soğan ve yıkanan tavuklar tencereye yerleştirilir.Üzerine çıkacak kadar su konulup,tuzu ve baharatları konulur.Üzerine çıkan köpüğü alınarak,tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Bir tencerede 1 kaşık tereyağ ile kavurduğumuz pirinçler,fırına dayanıklı bir tepsiye alınıp üzerine tavuk suyu konulur.Haşlanan tavuklar tepsinin ortasına yerleştirilip,150 dereceye ayarlanan fırına verilir.Pilav suyunu çekip ,tavuklar kızarana kadar pişirilir.

Kullanılan pirincin su çekme derecesi farklı olduğundan eğer pirinçler pişmediyse biraz tavuk suyu ilave edebilirsiniz.

Tarif Kotanyı Sofrasında yayında oylarınızı bekliyorum

Kotanyı


Kotanyı Sofrasında yemekler görücüye çıkmaya devam ediyor.
Baharatsız yemek,yemek olmaz deyip oylamaya devam ediyoruz.

Hergün öğleden sonra Kotanyı Sofrasını ziyaret etmeyi unutmayın.Çünkü akşam gönderilen tarifler ertesi günü yayına çıkıyor.

Hadi arkadaşlar elinizi korkak alıştırmayın

23 Ağustos 2010 Pazartesi

Kotanyı İle Çingene Salatası



Kotanyı'nın bloglararası düzenlediği yemek yarışması Kotanyı Sofrası'nda görücüye çıktı.

Ben de ilk tarifimi gönderdim.
Çingene salatası.
İster kahvaltıda,isterseniz yemeklerin yanında afiyetle yiyebileceğiniz tadını baharatlardan alan bir tarif.
Oylarınızı bekliyorum.

18 Ağustos 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi

Sıcaklar bizi yavaş yavaş yiyip eritirken biz de birşeyler yemeye çalışıyoruz.İnsanın canı bir sürü şey istiyor fakat mideler hayır diyor.Bu sıcaklarda en güzeli zeytinyağlılar sanırım.
Çalı fasulyesi benim fasulye sıralamamda 2. sırada.Birinciliği her zaman boncuk alır bende.
Babanganın fasulyede en hassas konusudur kılçık.Kılçık olmayacak tabiiki herkes için böyledir ama o ekstra hassastır bu konuda.O nedenle büyük bir dikkatle bütün fasulyelerin kenarları itina ile alınıp ortadan uzunlamasına 2 ye kesildi.

Ben hiçbir zaman fasulyeyi tencere de pişirmem her zaman düdüklü tencere kullanırım.Tefal sağolsun artık akıllı tencerem Nutri COOK elim gibi oldu.Bu fasulyeyi de onunla pişirdim

Malzemeler


  • 1 adet orta boy soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 2 adet domates

  • biraz şeker (1 yemek kaşığı kadar)

  • tuz biraz karabiber

Yemeklik doğradığım soğanları ve sarımsağı 1 çay bardağı kadar sıvıyağ ile çok az soteledim.Ayıklayıp yıkadığım fasulyeleri atıp şöyle bir çevirdim.Rendelenmiş domatesleri,tuzu ve şekeri ilave edip 1 küçük çay bardağı su ilavesi ile Nutri Cook'un kapağını kapattım.


10 dakika sonra yemeğim hazırdı


16 Ağustos 2010 Pazartesi

Patlıcan Borani

Ben geldimmmmmmm.
Herkese merhaba
Aslında geldim derken tatilden geleli çok oldu.Tatil dönüşü biriken işler vs derken Tuz Biber Dergisinin Kahvaltısına katıldım arkadaşlarımı gördüm.İş yerinde işlerimi toparladım.Bebem
İngiltereye gitti geldi.Ankara'lım hala Ankara da.Babanga dizimin dibinde (şükürler olsun:))
Sıcaklar insanı delirme noktasına getiriyor.Ama Allah sabrını veriyor yine orucumuzu tutuyoruz.Allah kabul etsin inşallah.Bu arada herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.Sağlıkla ,bereketle güzel bir ramazan olsun inşallah cümlemize.Yorum yazamadım ama herkesleri izliyorum baktıkça karnım acıkıyor,acıktıkça kafamda menüler oluşuyor.Oluşan menüleri yaptıkça babanga kızıyor yapma yemeyelim kilo alıyoruz diyor.Ama çok yapasım var ne yapayım.Patlıcan borani de böyle bir anda çıktı.En çok da babanga yedi.

Malzemeler


  • 3 adet patlıcan

  • 3-4 adet sivri biber (acı severseniz borani daha da lezzetli olur bence)

  • 1 adet orta boy soğan

  • 2-3 adet domates

  • 1 su bardağı pirinç

  • 2 diş sarımsak

Yapılışı


Alacalı soyup küp küp doğradığınız patlıcanlarınızı acısının çıkması için tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartın.Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları çok az sıvı yağda kavurun.İçine doğradığınız biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.En son kabuklarını soyduğunuz küp küp doğradığınız domatesleri koyup biraz domatesleri öldürün en son kızarttığınız patlıcanları ilave edip,yıkadığınız bir bardak pirinç ve bir bardak suyu koyup tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyu çekmesini sağlayın.Piriçlerin su çekme derecesi farklı olduğundan su az gelirse biraz ilave edebilirsiniz.Demlendirin ve iftarda ister ılık ister soğuk afiyetle yiyin.


Blog Widget by LinkWithin