Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

19 Eylül 2010 Pazar

Krem Karamel

Bu güzelliğin tadına bakmak isterseniz hiç durmayın hemen mutfağa girin.Kadifemsi görüntüsü,insanı cezbeden tadı ile karşınızda arz ı endam eylemekte.

Malzemeler
  • Karameli için 1/2 su bardağı su, 1 su bardağı şeker
  • Kremi için 6 yumurta
  • 1 lt süt
  • 1 adet vanilya
  • 1 su bardağı şeker

Yapılışı

Önce şeker ve su ile yakmadan (yanınca acı bir tadı oluyor)karameli yapıp kaselerinize pay edin.Daha sonra 6 adet yumurtayı ve şekeri iyice çırpıp yavaşça sütü ilave ederek çırpmaya devam edin.Bu arada vanilyayı da eklemelisiniz.Bu işlemden sonra köpüğünü süzerek kaselere karamelin üzerine paylaştırın.Kaselerin yarısına kadar gelecek şekilde sıcak su doldurulmuş tepsiye oturtarak fırına verin 170 derecede pişirin.Her fırın farklı sürede pişirdiği için süre vermiyorum.Kremin sertleştiğini göreceksiniz.Hafifçe salladığınızda ortası hareket ediyor dahi olsa o daha sonra sertleşecektir.Bir gece dolapta soğuttuktan sonra afiyetle yiyin.

Bu ölçülerle 9 adet krem karamelim oldu.

Bu arada yarın okullar açılıyor bütün çocuklarımıza sonsuz başarılar diliyorum.Allah onlarında bizim de emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah,zihinleri de şansları da açık olsun

Herkese iyi,güzel,sağlıklı,bereketli bir hafta dilerim Çok güzel dimi?

15 Eylül 2010 Çarşamba

Güveç

Yakına yakına sıcakları gönderdik.İyimi yaptık sizce daha şimdiden sıcakları özlemeye başlamadınız mı?Kısalan günler,karanlıkta evden çıkmak,kararmaya yüz tutmuş havada eve dönmek?Sağlıkla önümüzde ki yazı bekleyelim artık hayırlısı ile.
Güveç severmisiniz?Biz bayılıyoruz güveçde pişen yemekler daha bir lezzetli oluyor sanki.Güvecim gerçek topraktan bir güveç alındıktan sonra içerisi kuyruk yağı ile iyice yağlanıp 8 saat kadar binbir rica ile en yakın lahmacun fırınında boş olarak ısıtıldı ya da tekrar pişirildi artık nasıl denirse.Böyle yapılınca güveç çok daha uzun ömürlü oluyormuş.

Malzemeler
  • 500 gr yağsız,kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • bol domates (kabukları soyulmuş)
  • 5-6 adet sivri biber
  • 2 adet iri kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • tuz,karabiber,kırmızı toz biber,toz fesleğen,kekik (Kotanyı baharatları kullanmaya devam ediyoruz)
  • 2 kaşık tereyağ

Yapılışı

Yıkadığımız etleri önce yemeklik doğranan bir adet soğan ve tereyağ ile tencerede biraz soteledim.Etler suyunu bırakıp çektikten sonra biraz su ilavesi ile yarı yumuşayacak kadar pişirdim.(bizimkiler etleri iyice pişmiş sevdiği için böyle yaptım.Siz çiğden de koyabilirsiniz)

Alacalı doğradığım patlıcanları,kabakları ve patatesi isteğiniz büyüklükte doğrayıp bir kapta bekletirken güvecin altına kabukları soyulmuş halka halka doğranmış domatesleri dizdim.Üzerine biraz irice doğranmış soğanları ve sarımsakları koydum.Doğranmış sebzeleri,çekirdekleri çıkarılmış doğranmış biberler ile domatesleri üzerine yaydım.Yarı pişmiş etin suyuna baharatları ilave edip iyice karıştırıp sebzelerin üzerine döktüm.Folyo ile kapattığım tenceremi 200 derecede fırında yaklaşık 2 ya da 2,5 saat pişirdim.Folyoyu açtığımda etrafa yayılan kokuyu tarif edemem

Afiyet olsun

7 Eylül 2010 Salı

Bayram Geldi Hoşgeldi

Sayılı gün çabuk geçer derler.Aynen öyle oldu.Sıcak dedik,günler çok uzun dedik.Dedik de ne oldu.Hayırlısı ile bir ramazan ayını daha geride bıraktık.
Allah hayırlısı ile inşallah tekrarını ,seneye yine sağlık ve huzur içinde Ramazan ayını karşılamayı bizlere nasip etsin.
Tuttuğumuz oruçlar,ettiğimiz dualar kabul olsun.Allah evlerimize bereket ve huzur doldursun.
Herkesin Ramazan Bayramı kutlu olsun.
Sevdikleriniz ile güzel,keyifli ve tatlı bir bayram geçirmenizi dilerim.
Sevgiyle kalın...................
Blog Widget by LinkWithin