Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

29 Mart 2011 Salı

Galeta Unlu Poğaça

Herkese merhaba,havadan mı sudan mı yoksa saatlerin bir ileri bir geri alınmasından mı bilmem bir uyuşukluk bir yorgunluk geldi üstüme hep uyuma isteği ile gözüm hep yerde.Bahar yorgunluğu desem henüz baharı da göremedik hava tam ısındı derken ertesi gün kış kıyamet. Sözün özü hepinizi okuyup takip ediyor ama tembellikten vazgeçemiyorum. Geçecek bu da elbet hele sırtım güneşi bir görsün şöyle bir ısınsın görün bakın neler yapacağım. Bu poğaçayı sevgili arkadaşım Gülay'ın marifetli elinden yemiş ve demiştim ki ben de yapacağım çok kere de yaptım.Şimdi yapmayanlar için son şans mutlaka yapın derim muhteşem bir tat. Malzemeler



  • 250 gr margarin


  • 2 yumurta (bir tanesinin beyazını ayırın)


  • 2 yemek kaşığı yoğurt


  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ


  • 1 paket kabartma tozu


  • 4 su bardağı un


  • galeta unu ve yumurta akı


İçi için gönlünüz ne çekerse ben patates ve keçi peynirini karıştırdım.



Yapılışı



Un hariç tüm malzemelerinizi kabınıza koyun ve unu azar azar ekleyerek iyice yoğurun elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde hamur hazır demektir.Cevizden biraz daha büyük parçalar alıp elinizin ayası kadar açıp içine istediğiniz malzemeyi koyup yuvarlayın önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve 180 derecede pişirin.



Afiyet olsun bedenizin enerji,ruhunuz huzur,keseniz para ile dolsun............


23 Mart 2011 Çarşamba

Blogcu Olmak Ne İşe Yarar

Herkese merhaba,bloguna giremeyen arkadaşlar yavaş yavaş girmeye başlayınca o kadar seviniyorum ki.Bloglar şenleniyor sesler geliyor,hareket geliyor çok şükür.
Evet blogcu olmak ne işe yarar dedim inanın çok işe yarar.
1. si yeni yeni arkadaşlar dostlar edinirsiniz,öyle ki onlar sizin hayatınızda çok önemli bir yer tutmaya başlar.Çünkü aynı dilden konuşur,aynı şeylerden keyif alırsınız
Konuşulan konular hep yemek üzerine midir?Tabi ki hayır ama her konu mutlaka sonunda oraya bağlanır.


Bilmediğiniz yeni şeyler öğrenir,öğrenirsiniz.Bundan haz duyarsınız çünkü öğrenmenin yaşı yoktur.Samimiyetin tavan yaptığını görürsünüz.Neden mi çünkü insanlar bulundukları yere zorunlu oldukları için değil bulunmak istedikleri için gelirler.


Tatmadığınız yeni lezzetler tadar ya da uzun zamandır yapmadığınız belki de unuttuğunuz yeni lezzetleri hatırlarsınız


Paylaşmanın tadına varır,çok kısıtlı bir zaman da olsa sevgi yumağı olursunuz


Belki de başka zamanlarda gülmediğiniz kadar iştahla gülersiniz.Hatta o kadar gülersiniz ki birlikteliğin sonun da yüzünüzde kocaman o gülüşlerin izi uzun zaman kalır


Arkadaşlarınız ile gurur duyup belki de gerçek hayatta olamayacak kadar onların başarıları ile mutlu olursunuz.Blogların ses getirdiği her ortamda onlardan biri olduğunuz için daha doğrusu onlarla birlikte olduğunuz için kendinizle de gurur duyarsınız


Sınırsızca yemenin tadına varırsınız.Bir gurme edasıyla yer yer yersiniz


Geçen hafta işte yine böyle çok ama çok keyifli hem de ta yola çıkıldığı ilk andan eve dönülen son ana kadar keyifli bir gün yaşadık sevgili Nevalciğimin ev sahipliğinde


Ona bir kez de buradan teşekkür etmek isterim güler yüzü süper esprileri ve mükemmel ev sahipliği için


Doyasıya yedik,güldük hem de gözlerimizden yaşlar gelene kadar güldük.Çok ama çok keyifli bir gün geçirdik


Tabii yine her arkadaş eli dolu geldi.Hepsi ayrı bir tat ve lezzetti.


Bilin bakalım ben bu güzel yiyeceklerden hangisini yapmıştım?


Afiyetle ve mutlulukla kalın.......

19 Mart 2011 Cumartesi

Kahve Dünyası Sevindirmeye Devam Ediyor


Akşam eve yorgun argın gelmişsiniz.Sinirler gergin,hava yağmurlu,FB-GS maçının heyecanı var.Anlayacağınız çok da tadınız tuzunuz yerinde değil.Ama bir anda keyfimi yerine getirecek bir şey görüyorum.Kahve Dünyası bir hoşluk yapmış yine sağolsunlar kahveyi çok sevdiğimi bilir gibi hem Türk Kahvesi hem de kahve tadında Kahveli Draje göndermişler.Daha önce ki postumda da yazmıştım Metro İstasyonlarında artık kahvenizi yudumlayarak yolculuk edebiliyorsunuz.

Çok şükür gece çok güzel bitti.Maç izlenirken drajeler avuç avuç yendi kahveler içildi,Fenerbahçe yine yüzümüzü güldürdü daha ne olsun.

Herkese güzel ve keyifli bir hafta sonu diliyorum dostça kalın......

16 Mart 2011 Çarşamba

Tuzlu Kurabiye

Havalar ısındı,bahar geldi derken meteroloji cumadan itibaren yağmurlarla beraber havanın soğuyacağını bildirdi.Herkes gibi yaz mevsimini severim.Güneşi,uzun ve aydınlık gündüzleri.Özgürce sokaklarda dolaşmayı,yaz akşamlarını,balkonda yemek yemeyi,geceleri denizin serinliğini hissetmek ve ışıl ışıl parlayan adaları izlemek için sahile inmeyi.Parlayan ışıkların altında çekirdek çıtlatmayı. Yaz mevsimine dair daha pek çok şeyi.Ama kışı da severim dışardaki buz gibi havaya inat sıcacık evde oturmayı mutfağımda kaynayan çayın buharında kek yapmayı battaniyeyi alıp koltukta şekerleme yapmayı.Hepsi hayatımıza dair güzel ama çok güzel anlar.Allah herkese bütün bu güzellikleri yaşamak için fırsat versin inşallah.

Bu tuzlu ağızda dağılan kurabiyeyi yıllar önce bir komşumda yemiş ve çok beğenmiştim.Uzun yıllardır yaparım tarifi vermek bugüne kısmetmiş.

Malzemeler


  • 250 gr oda sıcaklığında margarin

  • 2 yumurta (bir tanesinin sarısını üzerine sürmek üzere ayırın)

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 yemek kaşığı sirke

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1/2 çay kaşığı tuz

  • Aldığı kadar un

  • isterseniz beyaz peynir

Un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba koyup unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Ben bu sefer için beyaz peynir koymadım ama isterseniz hamurun içine biraz beyaz peynir de koyabilirsiniz yoğururken.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize istediğiniz şekli vererek kurabiyelerinizi dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp ister susam isterseniz çörek otu ile süsleyin .170 derecede üzerleri biraz kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun


Güneşi ve coşkusu bol günler dileğiyle............


15 Mart 2011 Salı

Fırında Bebek Patates

Herkese merhaba,bloglara girmek bir olay kapıdan kovup bacadan girmek deyiminde olduğu gibi 40 takla atıyoruz bloglara girebilmek için.Hani yasak bitmişti,google sadece suç işleyen siteleri kapatmıştı da mahkeme kararı ile yasak kalkmıştı.Hani hani hani?
Neyse sinire gerek yok akşam akşam.Epeydir sizleri ziyaret edemedim kusura bakmayın izliyorum ama bazen girebiliyor bazen giremiyorum sitelerinize.O zaman insanın iştahı da kaçıyor.
İştah deyince et ya da tavuk yanına çok yakışan bebek patatesi tavsiye ederim.Kendileri adı üzerinde bebek olduklarından çok narinler o nedenle iyice yıkadıktan sonra kaynamış suya atılıp 5 dakika tutulup çıkarılır.Elma dilimi doğranıp pişirme torbasına 2 yemek kaşığı sıvıyağ,tuz,karabiber,toz kırmızı biber,biberiye ve sevdiğiniz her tür baharat ile harmanlanıp koyulur.Çıkardığınızda aldığınız kokuyu anlatamam.
Afiyet şeker olsun
Bloglarınıza sorunsuz girmeniz dileğiyle.............

14 Mart 2011 Pazartesi

Kahve Dünyası'dan Çikolatalı Pizza

KAHVE DÜNYASI’NIN SİZE BİR SÜRPRİZİ VAR:“ÇİKOLATALI PİZZA” YER MİSİNİZ?

Kahve Dünyası şaşırtmaya devam ediyor! Müşterilerinin karşısına devamlı sürprizlerle çıkan Kahve Dünyası bu kez, çikolata ile pizzayı bir araya getirdi ve “Çikolatalı Pizza”yı yarattı. Çikolata sevenler, pizza sevenler ve yeni tatlar arayanlar bu heyecan verici ürünü mutlaka denemeliler!
Çikolata sever misiniz? Peki ya pizza? Eğer ikisi için de cevabınız “evet” ise size çok ilginizi çekecek bir haberimiz var. Kahve Dünyası bu iki lezzeti bir araya getirdi ve “Çikolatalı Pizza”yı yarattı. Her ay menüsüne yeni lezzetler ekleyen Kahve Dünyası, bu kez çok şaşırtıcı bir ürünle müşterilerinin karşısına çıkıyor. “Çikolatalı Pizza”, Kahve Dünyası mağazalarının fırınlarından en taze şekliyle sunuluyor. Taptaze pizza, üstündeki; taze muz dilimleri ve çikolata parçaları ile dayanılmaz bir lezzete dönüşüyor.“Çikolatalı Pizza”, yeni lezzetler arayanlar için harika bir keşif olacak. Tüm Kahve Dünyası mağazalarında bulunabileceğiniz bu özel ürünün fiyatı ise 4,5 TL. Hayalinizdeki lezzetler için Kahve Dünyası’nı takip edin!

9 Mart 2011 Çarşamba

Saklı Elma Tatlısı

Yavaş yavaş barışıyorum galiba.Laf aramızda ben küçükken de küser sonra küstüğümü unutur konuşurdum.Şimdi de dağ dağa küsmüş misali diyeceğim ama küsme yine yaz biz buradayız diye mail atan yorum yazan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.Blogcu olmak sizlerle güzel.Birşeyler paylaşılınca keyifli,hepiniz çok ama çok değerlisiniz sağolun varolun.

Tatlımıza gelince çok hafif bir o kadar da lezzetli bir tatlı

Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 su bardağı şeker
  • vanilya

  • 3 adet elma
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • pötibör büsküvi
  • ceviz kuru üzüm ve tarçın

Yapılışı

Soyup ikiye böldüğünüz elmaları çekirdek yuvalarını çıkartarak üzerlerine toz şeker döküp(8 yemek kaşığı) çok az su ilavesi ile biraz yumuşayıncaya kadar pişirin.Sütü,unu nişastayı yumurta ve şekeri vanilya ilavesi ile karıştırarak muhallebi şeklinde pişirin.Pişirdikten sonra mikser ile iyice karıştırın.Diğer tarafta yumuşayan elmalarınızın çekirdek yuvalarını harmanladığınız ceviz.kuru üzüm ve tarçın ile doldurup bir pötibör büsküvi ile kapatıp borcama büsküvi alta gelecek şekilde dizin.Üzerlerine muhallebinizi döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Hadi artık tatlınız soğuyup kıvama geldi afiyet olsun.

Yumurtalı Ispanak Sapı Kavurma

Karlı bir İstanbul'dan herkese merhaba,

Sesim ne kadar ulaşıyor kimlere ulaşıyor bilemiyorum ama elbet okuyanlar görenler olacaktır.Bazı arkadaşlar dns ayarlarını değiştirdi,bazıları başka kanallara geçti.Kısacası bloglar biraz tatsızlaştı.Ben de küstüm zaten.Ama insan nasıl ki çok sevdiği birinden çok kızsa da çok uzaklaşamaz ben de kopamıyorum blogumdan.Sitemler ettik,isyan ettik,kızdık,söylendik.Daha ne yapalım bilemiyorum.İnşallah en kısa sürede blogların kapatılması ile alınan karar daha doğru bir biçimde işletilir de eski keyifli günlerimize dönebiliriz.

El açması ıspanaklı börek tarifimde ıspanakların sapını atmadım demiştim.Çok basit ama çok lezzetli bir hale dönüştüler.

Tavaya doğranan bir adet kuru soğan tereyağ ile biraz sotelendikten sonra kavrulmak üzere tavaya ilave edilen ıspanak sapları ile iyice kavrulduktan sonra üzerine kırılan yumurta ile bizim damağımızı şenlendirdi.

İnşallah sizlerinde evleriniz ve gönülleriniz şenlensin.....

3 Mart 2011 Perşembe

Galiba Küstüm

Evet galiba küstüm.Ama kime onu bilmiyorum.Bloglar sessiz.Bazılarımız bloglara girebiliyor,bazılarımız giremiyor.Arkadaşlarım olmadan yazmanın ne anlamı var ki?İçimden ne bir şey yapmak geliyor ne de yazmak.Okunuyor mu insanlara ulaşıyor mu bilmiyorum.Telefonla konuştuğum arkadaşlarımla birbirimize ilk soru bloga girebiliyormusun?
Aslında bilgisayarın başına oturduğumda amacım bir tatlı tarifi vermekti.Ama kime,niye diye düşündüm,vazgeçtim içimden gelmedi.Niye böyle oldum diye düşündüm ve anladım ki
KÜSMÜŞÜM!!!!!!!

1 Mart 2011 Salı

Bloguma Dokunma

Bu nasıl iştir anlamadım.Çoğumuzun hiçbir menfaat gözetmeksizin güzel bir paylaşım yaşadığı İş hayatında olan ya da olmayan küçüğü büyüğü genci ya da yaşlısı bir sürü insanın güzel birşeyler paylaştığı blogumuz bir anda kapandı.Yılların emeği bir anda uçup gidecekmi? Onca emek heba mı olacak?Blogspot tümden kapatılmış sanırım.Lütfen blogumuza dokunmayın.
Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.Hiç olmazsa Facebookdan haberleşelim.
Blog Widget by LinkWithin