Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

31 Mayıs 2011 Salı

Browni Kurabiye

Merhabalar,
Pizza postunu o kadar uzun izlediniz ki eminim yemeyenler de yemiş kadar olmuştur.Aslında yazacak o kadar çok şey birikti ki hangisini önce yazayım bilemedim.Kafamda bir sıralama yaptım ve size bu muhteşem lezzetin tarifini yazmaya karar verdim.
Bu kurabiyeyi ilk Tümayın elinden yedim.Çok ama çok beğendim.Eh şimdi ben yiyip de beğenmişken ev halkını bu lezzetten mahrum etmek haksızlık olur dedim ve ben de yaptım.Hadi şimdi de siz yapın hem damağınız hem eviniz şenlensin.
Malzemeler




  • 1 paket teremyağ


  • 2 yumurta


  • 1 çay bardağı sıvıyağ


  • 2 kahve fincanı şeker


  • 1 paket kakao (yaklaşık 6-7 kaşık)


  • bir paket vanilya


  • bir paket kabartma tozu


  • aldığı kadar un


Üzerini ıslatmak için





  • 1 su bardağı süt


  • 1 su bardağı şeker


Kurabiye malzemelerini unu koymadan geniş bir kaba koyup unu azar azar ekleyerek karıştırmaya başlayın.Bu arada alabildiği kadar un cümlesini çoğu kişi sevmiyor ama yapılacak bir şey yok hamur ele yapışmayan kulak memesi kıvamına geldiğinde ceviz kadar parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın.Yağladığınız tepsiye birbirine çok yakın olmayacak şekilde dizin.Kurabiyeler pişerken üzerini ıslatacağınız sütün içinde,şekeri karıştırarak iyice eritin.Ama bu işlemi yaparken sütü ısıtmadan soğuk süt ile yapın.Zira kurabiyeler 170 derecede yaklaşık 10-15 dakika piştikten sonra sıcakken bu sütlü şerbetin içine atılıp ıslatılıp tekrar geniş bir kaba alınacak.Yani kurabiye sıcak şerbeti soğuk olacak.Kalan şerbet de üzerlerine dökülüp afiyetle yenilecek.



Not:Ev halkının kurabiye hakkında yaptığı en büyük eleştiri,kakao yerine içine eritilmiş çikolata konulsaydı daha güzel olurdu.Aynen böyle dediler eh onu da siz deneyin artık.



Sevgiyle ve bereketle kalın...............


24 Mayıs 2011 Salı

Olivia's Pizzeria

Herkese bir kez daha merhaba,hafta sonu yağmur geliyormuş haberiniz olsun planlarınızı ona göre yapın dostlar.
Bu arada geçen günlerden bir gün Olivia's Pizzeria'nın davetlisiydim.Daha henüz müşterilerine sunmadıkları,birçok pizzayı deneme fırsatı buldum.



Sağolsun Turgut Kağıtçı bizi hiç abartmıyorum gerçek anlamda pizzaya doyurdu.Hem de dediğim gibi henüz kimsenin tatmadığı pek çok pizzayı denedik ve naçizane fikirlerimizi dile getirdik.



Denediklerimiz sadece pizza değildi elbette.Susurluk Ban,Margarita Ban,köfteli makarna,sebzeli makarna,Kayısılı Pizza (evet yanlış okumadınız kayısılı ve Afyon peynirli Pizza),Akdeniz Pizza,Bergama (ben bunun hastası oldum böyle bir lezzet yok)Rossi,Meat Lovers liste devam ediyor aslında.



İşte bu gördüğünüz Kayısılı Pizza olurmu demeyin olmuş işte yakın zamanda sanırım tadabileceksiniz



Resimden de anlaşılacağı şekilde hava kararmış akşam geceye dönmeye yüz tutmuş ama biz hala pizza tadıyorduk.Bu gördüğünüzde benim favorim oldu.Bergama (Ceviz,susam,bergama peyniri ve kenarlarında armut pekmezi muhteşemdi tek kelime ile)



Çok yedik her zaman ki gibi çok güldük ve bolca sohbet ettik.Turgut Bey'e daveti ve güler yüzü için çok teşekkür ediyorum.



Hepinize bol bol pizzalı günler.......................

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Ceviz ve Krema Soslu Makarna


Herkese merhaba,yeni bir hafta,yeni bir sayfa diyerek haftaya başladık.bu arada yaz da geldi sanırım dışarısı cayır cayır ama olsun güneş her zaman vücudumuzu ısıttığı gibi ruhumuzu da ısıtıyor.
Bu haftaya şöyle soslu bir makarna ile başlayalım.Hep yardımcı yemek muamelesi gören makarna aslında tam da ana yemek bence yanına bir de bolca salata oldumu yeter de artar.
Makarnamız yassı spagetti ben bu çeşidini çok seviyorum.Makarnayı da pişirirken çok haşlamam biraz diri severim.Şöyle dişe gelir şekilde Al dante yani.
Üzerine de buzdolabımdaki malzemelerden bir sos hazırladım kafama göre yani.

Malzemeler




  • 1 baş soğan


  • 2-3 diş sarımsak


  • 3-4 adet sivri biber


  • 5-6 adet kurutulmuş domates


  • tereyağ


  • 1 paket krema


  • 2 adet kabukları soyulup küp şeklinde kesilmiş domates


  • biraz tuz,karabiber,kuru fesleğen


  • Ceviz


Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak tereyağında biraz sotelenip,üzerine doğranmış sivri biber ve kuru domates konulur.Bir miktar öldürüldükten sonra,doğranan domatesler ilave edilip suyu çekene kadar pişirilir.Krema ilave edilip,baharatlar ile tatlandırılır.Haşlanıp süzülen makarnanın üzerine sos ilave edilip üzerine irice dövülen ceviz ile süslenip sıcak sıcak servis edilir.Yanına kocaman bir tas yeşil salatayı da unutmayın afiyet olsun.



Sevgiyle ve dostlukla kalın........


21 Mayıs 2011 Cumartesi

5. Blog Yazarları Buluşması

Herkese merhaba,5. blog yazarları buluşmamızı da büyük bir keyifle yaptık.Ben kendi adıma böyle toplantılara bayılıyorum.Benim için hem doğal bir terapi oluyor,hem yeni blogcularla tanışıp,eski arkadaşlarımı görme imkanını yakalamış oluyorum.
Çok şükür şanslıydık o gün hava çok güzeldi.Keyifle kahvaltımızı ettik,bol bol hediye kazandık,sohbete doyduk.Eve geldiğimde yüzümde bir tebessüm kalmıştı .Bu toplantıyı organize eden arkadaşlarım Sevil'e,Yasemin'e ve Zeynep'e bir kez daha çok teşekkür ediyor ellerine sağlık diyorum.Allah sağlık verdiği sürece hepsine koşa koşa gelmek istiyorum.
O gün baya şanslı bir günümdü Maggi'den Yonca'dan ve Akdeniz Bijuteriden hediyeler kazandım.Ayrıca Vaseline toplantıya katılan herkese çok güzel bir sepet hediye etti.Yani elim boş gidip dolu dolu döndüm.
Toplantımızın yapıldığı mekan Özsüt bizler için bu nefis pastayı hazırlamıştı.Toplantı sonunda tatlı tatlı pastamı yiyip kahvemi içerken babanganın kamyonla gelip beni almasını bekledim.Eee dedim ya elim kolum dolmuştu.
Bol hediyeli ve mutlu günler güzel bir hafta sonu dilerim..................

19 Mayıs 2011 Perşembe

Pankek

Herkese merhaba,
Post yazmak için biraz geç bir saat belki ama bu pankekler soğumadan hemen tarifini vermek istedim.Hala sıcak ve tazecikler.Bu arada mükemmel bir 5.Blog Yazarları Buluşması yaşadık.Onu bir daha ki postuma saklıyorum.Çok ama çok keyifli bir gündü.Sevgili arkadaşlarım Sevil,Zeynep ve Yasemin ellerinize sağlık.Herşey çok güzeldi.
Bu arada akşam geç bir vakitte mideniz kazınıp da ne yiyeceğinizi bilemezsiniz ya bazen, bu akşam işte öyle bir akşamdı.Ama ben ne yiyeceğimi biliyordum.Doğru mutfağa gidilip önlük bağlandı.Hemen malzemeler tezgahın üzerine çıkarıldı.
1 yumurta
1 yemek kaşığı tozşeker
1 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
bir çimdik tuz
Karıştırma kabına yumurta kırıldı,şeker eklendi.Çırpma teli ile biraz çırpıldıktan sonra diğer malzemeler ilave edilip çırpılmaya devam edildi.Bu arada tavaya da bir kaşık kadar sıvıyağ konulup ısıtıldı ve kepçe yardımı ile hamur tavayla buluşturuldu üzeri göz göz olunca alt üst edildi.Bütün bunları yapmak 20 dakikadan fazla sürmedi.Tehlike anında camı kırınız uyarısı gibi ilki pişer pişmez üzerine nutella sürülüp yalanıp yutuldu.
Bu ölçüyle 6 adet pankek çıkıyor fakat emin olun bu sayı yeterli değil Çünkü çıkan ilk parti 6 adeti zaten bebe yediği için bu 20 dakikaya bir 20 dakika daha eklendi.Onun için siz bence işe koyulurken 2 ölçü ile başlayın.
Herkese tatlı tatlı günler.....................

15 Mayıs 2011 Pazar

Cennete Gittim

Herkese merhaba,
Benim anneler günü seri yazılarım devam ediyor,ne yapayım beni o kadar havaya soktular ki orada kaldım.Bir kere o gün bütün gün başımda papatyadan bir taç ile dolaştım sokaklarda.Belki de bu kadın çıldırmış diye düşünenler olmuştur ama ben o gün kraliçe havasına sokulmuştum bir kere yapacak bir şey yoktu.


Sanki cennete gittim.Yeryüzünde ki cennetlerden bir diyar Maşukiye.İnsanı kendine aşık eden bir havası ve doğası var.


İnsanın ömrü uzar,sinirleri alınıp pamuk olur burada.Vallahi bana öyle oldu


Otur sadece seyret ve dinle.Neyi mi kuşları ve akan suyun sesini.İnsan sesi yok vardı ise de ben duymadım


Kartepe yolunda durup bu manzarayı seyretmek,gözüme ve ciğerlerime bayramı yaşattı.Ama bu arada kafamda papatyadan taç var unutmayın


Eğer hava bir tık daha sıcak olsaydı ayakkabıları elime alıp suyun içine girmiştim çoktan


Bu hava insanı nasıl acıktırıyor bilseniz diyeceğim ama yanımda her daim yemek yemeye hazır babanga olunca sorun yok.Sucuk süperdi


Sanki hayatımda ki en lezzetli köfteyi yedim


Sadece salatalar bile doymak için yeterliydi aslında.Şöyle üzerine limon ve zeytinyağı ile


Hımmmmm


Pişmiş peynir mükemmel bir lezzetti


Klasik tat güveçte mantar


Ve muhteşem final güveçte fırınlanmış helva


Çok ama çok güzel bir gündü.Ama bu kadar değil devamı Değirmendere'de içilen çaylar ile geldi.


Kafamda hala papatya tacım vardı.


Hepinize hayırlı ve çok güzel bir hafta dilerim.

8 Mayıs 2011 Pazar

Can Suyum ANNEM

Bu eller beni ben yapan,bana bugün olduğum karakteri oluşturmam için yön veren eller.Haklı olduğumda konuşmayı,haklı olanın ve hakkın yanında durmayı öğreten eller.Hayatta dik durmayı,her zorluğa göğüs germeyi,herkesi olduğu gibi kabul edip öyle yaşanması gerektiğini öğreten eller.
Komşuna iyi davran,besmelesiz iş yapma,Allah'ı hiçbir zaman unutma diyen bereketli eller.Beni herşeyden sakınan,hiç kıyamayan,her zaman yanımda olan,her derdime koşan şifalı eller.
Fedakarlığın ne olduğunu öğreten,hayatta azla da yetinerek mutlu olunabileceğini huzurun ve mutluluğun kaynağının insanın içinde olduğunu söyleyen en iyimser ve akıllı eller.
Bana hiç iş yaptırmadan büyüten ama yaptığımda sanki kimsenin yapamadığını yapmış hissi yaşatan takdiri ve sahip çıkmayı bilen eller.
Evine herzaman bereket getiren,yoku vara çeviren,olumsuzluklardan mutluluk çıkaran her daim öpülesi baştacı edilesi eller.Bana anne olmayı öğreten eller.
Can suyum annemin elleri.Canım annem Allah uzun uzun sağlıklı bir ömür versin ve sen hep yanımda ol.
Anneler gününüz kutlu olsun.....................

3 Mayıs 2011 Salı

Tahinli Cevizli Çörek

Ne güzel şeydir mutfakta olmak renk renk sebze ve meyvelerle oynaşmak.Eline yüzüne bulaşan un ile hamur yoğurmak,açmak,pişirmek.Fırından yayılan kokuyu duymak.Hazırladığınız her ne ise onun pişmesini beklemek sabırsızlanmak ne güzeldir.Mutfak benim evdeki en sevdiğim yerdir.Sadece yemek pişirmek için değil.Oldum bittim mutfakta oturmayı severim.Orada edilen sohbetler daha sıcak ve samimi,içilen kahveler daha lezzetli gelir.
Nedense orada kurulan göz teması daha hakikidir bana göre.Her evin bereket durağıdır mutfak.Annem hep tembih eder sabah mutfağa besmelesiz girme diye.
Yorgun olduğumda dinlenmek,sinirli olduğumda sakinleşmek,sevinçli ve mutlu olduğumda paylaşmak için girerim mutfağa.Radyomu açar kendime göre bir müzik seçer koyulurum işime.
Hangi ruh haliyle girersem gireyim mutlu çıkarım oradan,çıktığımda evimi saran kokular içime huzur verir.
Bu çöreğin kokusu da öyle bir huzur vermişti ruhuma inşallah sizlerede verir o huzuru taaa içinizde hissedersiniz
Malzemeler


  • 250 gr teremyağ (oda sıcaklığında)

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 paket kabartma tozu

  • 3 adet yumurta

  • un

  • ceviz

  • tahin

  • toz şeker

Yapılışı


Margarini,yoğurdu,yumurtayı kabartma tozunu derin bir kaba koyup azar azar un ekleyerek yoğurun ta ki kulak memesi kıvamında hamur elde edinceye kadar.Hamuru ben 6 parçaya böldüm ama isterseniz daha küçük parçalar halinde küçük çörekler de yapabilirsiniz.Böldüğüm parçaları unladığım tezgahta açabildiğim kadar ince açıp üzerlerine hiç boş yer kalmayacak şekilde tahinle kapladım irice dövdüğüm cevizleri yaydım biraz da toz şeker sepeledim.Eğer çok tatlı olmasını isterseniz şeker miktarını fazla tutabilirsiniz ben daha çok tahin tadını almak istediğim için şekeri az tuttum.Sonra hamurunuzu bir uçtan başlayarak rulo haline getirin ve kendi etrafında dolayın.Altı parça hamur içinde aynı işlemi uygulayın.Üzerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpip 180 derecede çok kurutmadan altı ve üstü kızarana kadar pişirin.


Emin olun aldığınız koku içinizi ısıtacak afiyet olsun


Eviniz ve içiniz huzurla dolsun.....................

1 Mayıs 2011 Pazar

Teyzemin Portakallı Pandispanyası

Yeniden sizlere merhaba demek çok güzel.Çok yoğun ve tempolu bir 2 hafta yaşadım iş yerinde.Blogum biraz ihmal oldu.Mutfak maceram devam etti ama post yazacak enerjim kalmıyordu akşamları.Bu arada Ankaralım geldi gitti.Onun koşturması da vardı.
İşte geldim şimdi buradayım.Mevsimi geçmeden bol portakallı çok güzel bir tatlı tarifi vererek haftaya başlayalım istedim.Eğer portakal aromasını seviyorsanız bu tatlıyı çok seveceksiniz.
Teyzemin ellerinden çıkma nefis bir tatlı en son gittiğimde kapıdan içeri girdiğim anda portakal kokusu tüm evi kaplamıştı.Fırından çıkmasını sabırla bekleyip,afiyetle yedim.
Malzemeler


  • 3 yumurta

  • 7 yemek kaşığı şeker

  • 1 portakal kabuğunun rendesi ve suyu

  • bir paket kabartma tozu

  • 8 yemek kaşığı un

  • 1 yemek kaşığı süt

Üzeri için



  • 4 portakal suyu

  • 2 yada 3 adet portakalın kabuğunun rendesi

  • 8 yemek kaşığı şeker

Kek için tüm malzemeler iyice karıştırılıp fırına girebilen bir kaba konulup 160 derecede pişirilir.Bu arada üzeri için portakal suyu,portakal kabuğu rendesi ve şeker şurup kıvamında kaynatılır.Şurubu önceden hazırlamanızda fayda var.Çünkü kek fırından çıktığında sıcakken üzerine kaşık kaşık yedirilen şurubun ılık olması gerekli.Hepsi bu kadar.Dediğim gibi yoğun portakal tadını ve kokusunu sevenler için denemeye değer.Afiyet olsun


Tüm iyilikler ve güzellikler hepimizi bulsun hayırlı ve bereketli haftalar...............

Blog Widget by LinkWithin