Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

30 Haziran 2012 Cumartesi

İmam Bayıldı (Aman Dikkat)

 Patlıcan sevenler buraya.Selamlar herkese.Çok yoğun ve koşturmalı günler yaşıyorum.Her konuda bir yenilenme,yapılanma,tazelenme içindeyim.Çok yoruluyorum ama çok da keyif alıyorum.Bugün baya bir yorucuydu benim için.Fotoğraf hocamla güzel bir görüşme yapmak için İstiklal'e gittim.Oturdum kahvemi içtim,kitapçıları gezdim,uzun zamandan beri almayı düşündüğüm bir kitap listem vardı,en azından üst sıralardakilerden bir iki tanesini satın aldım.Kısacası dolu dolu,keyifli ve güzel saatler yaşadım.Birazdan ev halkı mutfağı basmadan,sizlere yeni bir tarif vereyim ve mutfağıma geri döneyim.
Zeytinyağlı yemekleri ve patlıcanı sevenler için bu tarif bire bir.Ben sıcak havalarda,şöyle soğuk zeytinyağlı yemek tüketmeyi çok seviyorum. Buyrun tarifimize;

Malzemeler
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet irice domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • 2 adet irice soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ /ya da isterseniz riviera tipi zeytinyağı
  • tuz,karabiber,şeker ve isterseniz bir yemek kaşığı kadar sirke
Yapılışı
  1. Öncelikle alacalı,pijama modeli soyduğunuz patlıcanları kızartın.Aslında daha hafif olsun diyorsanız közleyebilirsiniz de,tercih sizin
  2. Eğer patlıcanları kızarttıysanız bir kağıt havlunun üzerinde dinlenmeye alın.
  3. Diğer tarafta,piyazlık doğradığınız soğanlarınızı,sıvıyağ ile bir tavada sotelemeye başlayın.Soğanlar bir miktar yumuşadığında,doğradığınız sarımsakları,sivri biberleri ilave edin.
  4. Onlar bir arada kaynaşıp sotelenirken,domateslerinizin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  5. Sotelenen sebzelerin üzerine domatesi de ekleyip,tuzunu,bir tatlı kaşığı şekeri,karabiberi ve isteğe bağlı bir yemek kaşığı sirkeyi koyup,domatesler yumuşayıp,suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Bu aşamada patlıcanlarınızın ortasını açın ve hazırladığınız harç ile doldurun.Geniş bir tencerede,yaklaşık bir çay bardağı su ilavesi ile şöyle bir tıkırdatıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun,hepinize mutlu ve huzurlu bir pazar geçirmenizi dilerim......

27 Haziran 2012 Çarşamba

Yaşasın Ben Yazar Oldum


Gazeteyi bir de kadınlardan okuyun!
kadiningazetesi.com evrensel ilkelere sadık, modern ve çağdaş Türk kadınının ihtiyaçlarını gözeten, milli ve manevi değerlerin bilincinde olan bir yayın organıdır. Bir kadının günlük olarak aradığı her konuda düzeyli bilgiler bulabileceği bir internet haber portalıdır.
Kısa zamanda kendi kulvarındaki birçok internet sitesine fark atarak yükselen kadiningazetesi.com, her geçen gün kendini yenilemeye, birçok kişi tarafından takip edilmeye başlamıştır.  İçerik yönü ile diğer benzer sitelerden farklı olan kadiningazetesi.com, güncel haberlerden sağlığa, evlilikten çocuk gelişimine, dekorasyondan modaya, ekonomiden kültür ve sanata, şifalı bitkilerden bahçe ve çiçek bakımına kadar geniş bir kategori yelpazesine sahiptir. Bu yönleri ile ele aldığımızda kadını sadece ‘dış güzelliğine önem verme’ konusunda değil ‘bilinçli kadın bilinçli toplumu ortaya çıkarır’ diyerek kadınların bilinçlenmelerini sağlayan bir internet sitesidir.
Bu güne kadar takipçilerine düzenlemiş olduğu birçok kampanya ile adından söz ettiren kadiningazetesi.com, sosyal medyada da aktif bir rol oynamaktadır.  Birçok dergi ve gazeteye röportaj veren sitemiz, ünlü sanatçılarla yaptığı röportajlarla da çok beğenilmiş, çok sevilmiştir.
Siz de hem gündemden hem de bir kadını ilgilendirebilecek tüm konulardan haberdar olmak istiyorsanız  www.kadiningazetesi.com  adresine bekliyoruz.  Sosyal medyadan takip etmek için
Twitter  = @kadiningazete
Facebook = Kadınıngazetesi adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.Bu bir bültendir.

Merhaba sevgili dostlar,uzun zamandır buradan sitemin de adı gibi,kendimce bir şeyler yazıp,sizlerle bir şeyler paylaşıyorum.Hep diyorum zaten yazmayı,bir şeyler paylaşmayı çok seviyorum.Daha doğrusu insanlara dokunmayı,sevdiklerime sevdiğimi söylemeyi,onların kalplerine dokunmayı seviyorum.Blogumu açtığım günden beri çok güzel şeyler oldu hayatımda.Güzel dostluklar edindim,güzel ortamlara girdim,hep kendimi bir adım daha ileriye taşımak için vaktimin ve gücümün el verdiği ölçüde çalıştım.Bazen çok yoruldum,üzüldüm ama hiç vazgeçmedim.Blogum benim 3. çocuğum gibi oldu.
Artık biraz daha iyi şeyler yapmak adına bir adım daha atıp,çok yakın bir zamanda karşınızda,kendimceyemek.com olarak yazıyor olacağım.
Bunun yanında diğer bir güzel haberim de, www.kadiningazetesi.com  sitesinde günün yemeği köşesinde,hergün bir tarif ve bir gönlümden dökülen bir minik yazı ile sizlerle olmaya devam edeceğim.
Bu yolda bana güvenen ve desteğini esirgemeyen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.Sağolsunlar,varolsunlar.
Haydi bakalım yola daha yeni çıkıyoruz.Allah ışığı ile yolumuzu aydınlatsın inşallah.
Sevgiyle..........

21 Haziran 2012 Perşembe

Bezelyeli Etli Pilav

Güzel ve keyifli geceler hepinize,koştur koştur geçen günler ve geceler ile yaşayıp gidiyoruz.Kısıtlı zamanlara pek çok şey sığdırıp,hayatı daha keyifli ve renkli hale getirmeye çalışıyoruz.Çok yoruluyoruz ama yaptıklarımızdan mutlu olup, yaşadığımız her güzel gün için şükrediyoruz.
Uzun uzun duyurduk,artık duymayan kalmamıştır sanırım.Bir kez de kendi sayfamdan duyurayım dedim.
Maggi çok güzel bir etkinlik düzenledi.Bezelye benim sebzem.Eğer bezelyeli bir pilav yapıp ,resim ve tarifinizi paylaşırsanız bu güzel etkinliğin içinde olup güzel hediyeler kazanabilirsiniz.Tabii eğer isterseniz patlıcan,kabak ve havuçlu da yapabilirsiniz.O zaman o sebzeleri temsil eden diğer arkadaşlarım ile birliktesiniz demektir.
Maggi nin açıklaması

MAGGI® BULYON ile PİLAV FESTİVALİ 29 HAZİRAN'a kadar devam ediyor, tariflerini paylaşan 200 kişi MAGGI ‘den Mutfak seti (Saklama Kabı, Fırın Eldiveni, Kaşık, Tuzluk, Bıçak, Bulaşık Süngeri ve MAGGI Fırında Kızarmış Et Tadında BULYON) kazanıyor!

Üstelik Final yarışmasında dereceye giren isimler
1. Finalist ve eşlik eden Yemek Yazarı : 1000’er TL Hediye Çeki
2. Finalist ve eşlik eden Yemek Yazarı : 500’er TL Hediye Çeki
3. Finalist ve eşlik eden Yemek Yazarı : 250’şer TL Hediye Çeki
kazanma şansı yakalıyor!
MAGGI® BULYON ile PİLAV FESTİVALİ başlıyor!

MAGGI®’nin yepyeni yarışmasında MAGGI®Lezzet Uzmanı Sahrap SOYSAL ve Mutfağın Ustaları bloggerlar en yaratıcı pilavları seçiyor, en lezzetli ve en yaratıcı pilav tariflerini paylaşanları sürpriz hediyeler bekliyor!
Siz de Türk mutfağının ustalık gerektiren lezzeti pilav konusunda iddialıyım ve MAGGI® Bulyon ile lezzetlenmiş en yaratıcı PİLAVLARI ben hazırlarım diyorsanız, hem eğlenceli hem lezzetli bu yarışmayı kaçırmayın. Hem yaratıcılığınızı paylaşın hem de MAGGI®’den birbirinden güzel hediyeler kazanma şansı yakalayın!

NASIL KATILIRIM?
1- Finalde sana eşlik etmesini istediğin Yemek Yazarını seç.
2- Yemek Yazarını temsil eden sebze ile bir pilav tarifi pişir.
3- Hazırladığın tarifi MAGGI® Bulyon ile birlikte fotoğrafla.
4- Tarifini ve fotoğrafını maggi.turkiye@tr.nestle.com adresine iletişim bilgilerin ile birlikte gönder.

YEMEK YAZARLARI ve temsil eden SEBZELER
Güler KONUR http://kendimceyemek.blogspot.com/ - BEZELYE
Senem Deniz ÇABUK http://www.seneminyemekleri.com/ - HAVUÇ
Şefika GÜNYEL http://chefika.blogspot.com/ - KABAK
Tümay ÖZTÜRK http://www.tumayinmutfagi.com/ - PATLICAN

ÖDÜLLER
- Her kategoriden en yaratıcı ve en lezzetli fotoğraf sahibi 50 kişi toplamda 200 kişiye MAGGI ‘den Mutfak seti (Saklama Kabı, Fırın Eldiveni, Kaşık, Tuzluk, Bıçak, Bulaşık Süngeri ve MAGGI Fırında Kızarmış Et Tadında BULYON)
- Final yarışmasında dereceye giren isimlere;
1. Finalist ve eşlik eden Yemek Yazarı : 1000’er TL Hediye Çeki
2. Finalist ve eşlik eden Yemek Yazarı : 500’er TL Hediye Çeki
3. Finalist ve eşlik eden Yemek Yazarı : 250’şer TL Hediye Çeki
Evet durum budur.Hala zamanınız var haydi hem güzel zaman geçirelim hem,tanışalım.
Benim pilav tarifimi merak edenler için buyrun tarife;
MALZEMELER
- 3 su bardağı baldo pirinç
- 2 su bardağı bezelye
 - 125 gr tereyağ
- 2 adet MAGGİ ET BULYON
- 1-2 damla limon suyu
- 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 350 gr yağsız ,kemiksiz kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet irice domates
- Tuz, karabiber,kekik
- 1 çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI
Pirinçleri üzerine çıkacak kadar sıcak ve tuzlu su içerisinde yaklaşık 2 saat bekletelim.
Tencerenin içerisine koyduğumuz etlerimizi, kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım. Etler suyunu çektikten sonra içerisine yaklaşık 1 çay bardağı sıvıyağ ekleyip, biraz kavuralım. Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları, sarımsağı, küçük parçalar halinde doğranmış sivri biber ve kapya biberi ilave edip sotelemeye devam edelim. Kabuğunu soyup doğradığımız domatesi de ilave edip, tuz, karabiber, bir miktar kekik ile etlerimizi pişmeye bırakalım. Eğer düdüklü tencerede pişiriyorsanız 1 çay bardağı su etler için yeterli olacaktır.
Sıcak suda bekleyen pirinçlerimizi nişastalı suyu akana kadar yıkayıp, süzgeçte sularının iyice süzülmesi için bir kenarda bekletelim.
Pilav tenceremize koyduğumuz tereyağımızı, yakmadan eritip içerisine pirinçleri koyalım. Pirinçleri yağı çekip şeffaflaşana kadar bir süre kavurup, 3 su bardağı suyu, bir iki damla limon suyunu ve bulyonlarımızı ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakalım.
Pilav suyunu çekmeye yakın haşlanmış bezelyeleri ilave edip, çok nazikçe karıştırıp kapağını kapatın. Pişen pilavı demlenmeye bırakın.
Bir kek kalıbını 1 - 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlayıp demlenmiş pilavınızı kalıba doldurun. Geniş bir tabağa ters çevirip, ortasındaki boşluğa etlerinizi doldurun. Dereotu ile süsleyip sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Katılımlarınızı bekliyorum sevgiyle kalın.....

17 Haziran 2012 Pazar

Tahinli Dondurma

Hayırlı pazarlar hepinize.Sıcaklar yandım anam dedirten cinsten.Böyle havalarda bizim ilk aklımıza gelen her zaman dondurma oluyor.Tefal sağolsun,aileye yeni bir üye daha eklemiş,Tefal Dondurmacım. Bundan sonra eğer isterseniz,evinizde kendi yaptığınız dondurmalar ile midenizi ve gözünüzü şenlendirebilir,hayal gücünüzle sınırlı,sayısız dondurmalar yapabilirsiniz.
Ben de bir FikriMühim  olarak FikriMühim'in davetlisiydim,Tefal Dondurmacım'ın tanıtımına.Yeni çıkan mutfak ürünleri ile tanışmayı çok seviyorum.Çünkü mutfağı seviyorum ve orada işimi kolaylaştıracak her ürün benim için çok değerli.
Sayısız dondurma çeşidi tattım o gün.Hepsi birbirinden güzeldi.Ama sanırım en çok sevdiğim,tahinli dondurma oldu.Çok lezzetliydi.
Dondurma yapmanın en büyük püf noktası,içinde kristalleşme olmadan kıvam aldırmaktır..Tefal dondurmacım da size bu kolaylığı sunarak,yaptığınız karışımı soğuttuğunuz haznesinde,sizin yerinize,karıştırıp dondurmanızın daha homojen bir yapıda olmasını sağlıyor.MSA 'nın şeflerinden,Taha Dinç,bize dondurma yapmanın en önemli noktasının,kabarması ve içine hava girmiş yani çokça karıştırılmış olması gerektiğini söyledi
Kendim yiyip de ev halkına tattırmamak olmazdı.Geldim yaptım tattırdım sıra sizde,buyrun tarife;
Malzemeler
  • 550 lt süt
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 240 gr krema
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 100 gr tahin helvası
Yapılışı
  1. Krema ve sütü bir çırpma teli ile karıştırarak kaynatın.
  2. Beyazlarından ayırdığınız yumurta sarılarını,şeker ile birlikte beyazlaşıp kabarana kadar mikserle karıştırın.
  3. Bu karışımın içine bir ip inceliğinde,kaynattığınız kremalı sütü akıtırken,diğer elinizle de,çırpma teli ile sürekli karıştırın.Daha sonra bu karışımı tencere ile kısık ateşe koyun ve sürekli karıştırarak,muhallebi kıvamına gelmeden ocaktan alın.
  4. İçine 3 yemek kaşığı tahini ilave edip,iyice karıştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  5. Bu karışımınız soğuduğunda,eğer Tefal Dondurmacım varsa,mümkünse bir gün önceden buzlukta bekletip,soğuttuğunuz haznesine makinayı çalıştırdıktan sonra yavaşça koyup,kıvam alana kadar bırakın o karıştırsın,bu arada karıştırma işlemi devam ederken ufaladığınız tahin helvanızı da ilave edin,eğer Tefal Dondurmacım yoksa karışımı metal bir kaba alıp buzluğa kaldırın ve iyice kıvam alıp donana kadar arada sürekli karıştırın.
Afiyet olsun.Güzel bir hafta olmasını dilerim.......

12 Haziran 2012 Salı

Mozaik Pasta

 Selamlar herkese,
Yaz geldi sanırım.Klimalar açıldı.Hayatta beni en korkutan şeylerden biri de klima olmakla beraber,onsuz bir yaz düşünmek bile insanı terletiyor.Yaz mı iyi,kış mı hala karar verebilmiş değilim.Yazın özgürlüğünü,uzun günlerini,akşam balkon keyfini,çocukların stressiz oluşunu;kışın soğuktan sıcak eve girmeyi,ocakta kaynayan çorba kokusunu,içimi ısıtan çayı,polar sabahlığımı giymeyi,evin sıcak huzurunu seviyorum.
Efendim biz tatlı seven bir aileyiz.Tatlı sözkonusu oldu mu,en asık suratlar güler,en iştahsızın iştahı açılır.Bu aralar bir parça ara vermekle beraber,yine de başımızın tacıdır tatlılar.Bazıları mozaik pastayı tatlıdan saymaz ama yapımının basitliğinin yanında,hafifliği,yanına konulan bir top dondurma ile damaklarda bıraktığı tat
tartışılmaz.
                 
Malzemeler
  • 100 gr tereyağ ya da margarin
  • 400 gr petibör büsküvi
  • 4 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1,5 çay bardağı (ince belli bardak kullandım )şeker
  • 1,5 çay bardağı süt (isteğe göre artırılabilir)
  • 200 gr krema
  • 200 gr çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı
  1. Önce margarini bir kap içinde yakmadan,kızdırmadan sadece eritin.Yağı soğumaya bırakın.
  2. Derin bir kap içinde çok küçük olmayacak şekilde büsküvilerinizi kırın
  3. Kakaoyu,şekeri,eriyen yağınızı büsküvilerin üzerine ilave edin.Sütü de ekleyerek karıştırın.
  4. Altına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbınıza bu karışımı içinde boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.Buzdolabında bir süre soğuyup sertleşmesini bekleyin.
  5. Sertleşip,kıvamını bulan tatlınızı kalıptan çıkarın.
  6. Bir tatlı kaşığı tereyağ ile hafifçe ısıttığınız kremanızın içine çikolatanızı ilave edip karıştırarak eritin.
  7. Tatlınızın üzerine ve kenarlarına yaptığınız ganajı bir spatula aracılığı ile sürüp,soğuması için tekrar buzdolabına kaldırın.
  8. Üzerini isterseniz toz fıstıkla,isterseniz fındık ya da ceviz kırığı ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun........

8 Haziran 2012 Cuma

Mantar Sote

Merhaba blog dünyası,merhaba güzel insanlar.
Güzel ve keyifli bir cuma akşamından,güzel bir tarif.Cuma akşamı,haftasonunun kapısı olması dolayısıyla,güzel bir akşam.Herkesin rahatlayıp şöyle hafiften,şımarma hakkını kullandığı bir gün.Ayrıca bugün karne günüydü ve bebem şükürler olsun,lise hayatını başarı ile tamamlayıp en son karnesini başarılı bir şekilde aldı.
Ona bu başarısından dolayı mantar sote yaptım diyeceğim yalan olacak.Çünü o mantarı sadece pizzada yemeyi seviyor.Bu mantar sote,günlerdir benim rüyalarımı süslüyordu.En sonunda bu akşam mutlu sonla noktalandı.
Aslına bakarsanız,mantarın bizim mutfağımıza ilk girişi,bebenin dünyaya geliyorum müjdesi ile olmuştu ama buna rağmen bu güzel nimeti oğluma çok da sevdiremedim.
Ama şükürler olsun ki babangam ve Ankaralım da,benim gibi seviyor bu güzelliği.
Bugün akşam eve gelir gelmez daldım mutfağa,çıkardım malzemelerimi,zevkle yaptım, afiyetle yedik.Buyrun o zaman
Malzemeler
  • 400 gr kültür mantarı
  • 2 adet irice kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5-6 adet sivri biber (acı tercih sebebi)
  • 1 ya da 2 adet kapya biber
  • 100 gr tereyağ
  • tuz,karabiber
Yapılışı
Önce mantarlarınızı iyice yıkayıp limonlu suda beklemeye alın.Bir tava içinde irice doğranmış soğan ve sarımsakları,tereyağ ile bir miktar soteleyip hafif karamelleştirin.Doğradığınız sivri biber ve kapya biberi soğanların üzerine ilave edip sotelemeye devam edin.Bu arada mantarlarınızı doğrayın ve çok az yumuşayan biberlerin üzerine ilave edin.Tuz ve karabiber ile tatlandırıp,sebzeler iyice ölmeden,ocağın altını söndürün.
Eve yayılan o tereyağ ile sebze kokusuna inanamayacaksınız.Mükemmel bir lezzet.
Afiyet olsun
 Mutlu ve keyifli hafta sonları

3 Haziran 2012 Pazar

Ne Çabuk Geçiyor Bu Zaman

Merhabalar hepinize,
Uzun bir süre olmuş post atmayalı.Aslında bugün yazmayı planladığım yazı,bu değildi ama bugün öyle bir gün ki,bunu yazmak istedim.İlerde çok sonra (öyle umuyorum) çocuklarım,hatta belki torunlarım bu yazıyı okusun istiyorum.
Ben biraz,hatta belki de çok fazla duygularıyla hareket eden biriyim.Daha önce de yazmıştım,bu çok da iyi bir şey değil belki ama,benim elimde olan bir şey de değil.
Bugün 3 Haziran bizim hikayemizin 26. resmi yılı bitti.Ee daha öncesi de var.Yaklaşık bir 32 yılı birlikte geçirmişiz.Dile kolay.Eskiden deselerdi,hadi ya derdim ama,32 yıl 32 dakika gibi geçti.Ama şunu bütün samimiyetimle söyleyebilirim ki,yaşlanan insanın sadece bedeni,ruhu ve duyguları hep genç ve taze.Bunca yılın hepsi mutlu mu geçti ,ne yalan söyliyeyim tabii ki hayır.Ama arada ki sevgi ve saygı hep vardı.Hem de yemyeşil.Biz 32 yıl önce toprağa bir tohum attık.Ona gözümüz gibi baktık.Yeşerttik,canlı tuttuk.Bunun için Allah'a hep şükrediyorum.
Çok zor zamanlarımız da oldu.Ama yaşadığımız herşeyden bir ders çıkardık,biraz daha bağlandık.
Şimdi böyle ilişkiler pek yok belki.Genelde hepsi menfaate dayalı oluyor.Kimseyi yargılayamam,ama şunu çok iyi biliyorum ki,insanın içinde bitmeyen,eksilmeyen ve doyulmayan tek duygu sevgi,saygı ve sadakat.
Evimizin rahatında,el birliği ile hazırladığımız güzel bir yemek ile,hazırladığımız masamızda,voltranı oluşturduk yine.Bu duygunun karşılığı yok.
Allahtan dileğim sağlıkla,babangam ile 100 yılı daha birlikte yaşamak.
Bizimkisi hep dediğim gibi,bir aşk hikayesi,siyah beyaz film gibi biraz.
Nice yıllara,iyi insan Allah seni başımızdan eksik etmesin.....
Mutluluk ve huzurla kalın...........
Blog Widget by LinkWithin