Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


17 Şubat 2011 Perşembe

Portakallı Revani

Merhaba blogcanlar,
Klasik bir tatlı tarifi ile haftaya devam edeyim istedim.Hani öyle tarifleriniz vardır ki her seferinde yüzünüzü ağartır,sizi hiç yanıltmaz.Bu revani tarifim de öyle bir tarif.Yıllardır yaparım ve çok şükür beni hiç yolda bırakmadı.Her seferinde kabardı,şerbetini tam çekti,tadı hep yerinde oldu,hep ağzımızı tatlandırdı.
İki ayrı şekilde sundum evin lezzet avcılarına.Aslına bakarsanız bir yemeği pişirmek kadar önemlidir onu sunmak,süslemek,servis etmek.O konuda çok iddialı olduğumu söyliyemeyeceğim en azından babanga ile kıyaslandığımda.O yemeğe öyle bir hareket öyle bir biçim verir ki bunu ben mi pişirdim şimdi diye düşündürür insana.Masa düzenlemeyi doğrusu benden çok daha iyi becerir.Eee insan yemek yemeyi sevince inceliklerini de biliyor.
Üstteki resimde ki görüntü bebeme ait eee armut dibine düşer misali ben revaninin üzerine dondurmayı oturtunca o da kabuğunu revaniye rendelediğim portakalı dilimleyip bir çatı oluşturdu.Fena da olmadı.Buyrun tarife o zaman

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Yapılışı

Yumurta ile şekeri iyice krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.Yoğurdu,unu,irmiği,sıvıyağı,rendelediğiniz portakal kabuğunu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam edin.Kek hamurundan daha ince kıvamda bir hamurunuz olacak.Çok az yağladığınız kabınıza hamurunuzu boşaltıp 160 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.Kürdan testinden geçirdikten sonra fırından çıkardığınız sıcak revaninin üzerine ılık şerbetinizi dökün.Mümkünse bir gün bekletirseniz tatlınız tam kıvamını bulmuş olacaktır. Bu da klasik hindistan cevizli sunum şekli.Dedim ya sunum çok önemli ama ilk çatalı alana kadar ondan sonra devreye damak girdiğinden göz gördüğü ile kalıyor.Ama tadından da damağınız çatlıyor emin olun.

İşiniz bereketli eviniz huzurlu olsun,ağzınız her daim tatlı olsun ...................

24 yorum:

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

sunumunca bayildim!
ellerine saglik afiyet sekerler olsun..sevgiler

İnci Yemek dedi ki...

Gülercim nefis görünüyor gece gece kötü oldu benim için ellerine sağlık canım.
Sen bu tatlıyı al ,doğru bize geliyorsun bizde pestilli pırasa var:))çok öpüyorum seni...

Unknown dedi ki...

revani cok guzel bir tatli. Ben de ne zamandir yapmak istiyorum.

humeyra dedi ki...

Çok güzel bir sunum olmuş. Sunum aslında zor değil de hem pişir hem süsle, biraz zor oluyor. O yüzden ben de bu kadar özenemiyorum.
Ellerinize sağlık.
Bu arada etkinliğimize beklerim:
http://humeyraninyeri.blogspot.com/2011/02/kahvaltma-bekliyorum.html

LEZZETİKRAM dedi ki...

revaniyi çok severim,portakal da ayrı bir aroma katmıştır eline sağlık

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Fena olmadımı:)))))
Çok güzel olmuş:))
Arasındaki kaymağa bayıldım...
Ellerine sağlık canım
Sunum içinde oğlunun ellerine sağlık

Çok öptüm seni

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım.harika olmuş.lezzetide resimden belli.sevgiler.

YeMeK vAkTi dedi ki...

İkinizinde ellerinize sağlık diyelim o zaman canım:)

pelince dedi ki...

Sunumun her ikiside şahane,bana farketmez hepisini yerim ;))

ellerine sağlık..

Güzel bir hafta sonu diliyorum..

Unknown dedi ki...

Gülercim eşim yoğun bakımdan çıkın
ca ilk isteği revani olmuştu.Bende ona portakallı revani yapıp götür
müştüm:))Ellerine sağlık enfes öpü
yorum.

Narince dedi ki...

Yemekten anlayan erkekle de zor oluyor şekerim. Benimki şerbetli tatlıdan, elde açma hamurdan aşağı düşmez. Yine de güzel oluyor ortak zevkinin olması, daha önemsiyor.

Mimosa Café dedi ki...

revaniye bir türlü ısınamadım ama portakallı lezzetli olabilir. eline sağlık. sevgiler.

Unknown dedi ki...

Çok da güzel olmuş sunum bayıldım.
Revaniyi eşim çooook sever.
Ellerine sağlık.
İyi hafta sonları

kalpkurabiye dedi ki...

ablacımm çok güzel bir sunum olmuş güzel ellein dert görmesin:)
hayırlı ve bereketli cumalar dilerim ablacım..

Tümay Öztürk dedi ki...

bende revaniyi hep portakallı yaparım. Ellerine sağlık Güler ablacım:)

Limon çiçekleri dedi ki...

Revanimi?Portakallımı??Ya nolursun bi dilim alabilirmiyimmmm!ellerine sağlık.Nefis nefis görünüyor.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

portakallı mis gibi kokan revani sunumuyla görselliğiyle çok lezzetli olduğunu belli ediyor ellerinize sağlık sevgiler

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Gülercim; sen çok yaşa emi..Blogcanlar lafına epey bi gülüp öyle başladım yorumuma:) Çok tatlısın. Revaniyse harika, 3 yumurtayı geçmeyen her tür revani tarifine açığım..Ellerine sağlık canım..

Unknown dedi ki...

Canim benim, ellerine saglik, revaniyi cok yaptim ama portakalli denememistim... Sagol bu sahane tarif icin... Sevgilerimle, güzel bir hafta sonu diliyorum...

SeneminYemekleri dedi ki...

Ben bu revaniyi bir türlü beceremiyorum artık yapmıyacam dedim kaç gündürde revani tarifleri ile karşılaşıyorum ne yapacağım şaşırdım:((

neslice tarifler dedi ki...

Şerbetli tatlılardan tek sevdiğimdir diyebilirim revani için. Annem şerbetine biraz da portakal suyu koyuyor. Madem sık yapıyorsunuz denemenizi tavsiye ederim. Sunum çok şık olmuş bence. Ellerinize sağlık..

Tarifkolik / Öznur dedi ki...

Revaniye beyılırım ellerinbe sağlık canım sunumda harika olmuş. Sevgiler..

dokuzuncubulut dedi ki...

Sunumu mükemmel olmuş. Kendimiz için çok fazla yapmasam da misafirlerim için çok yapabileceğim lezzetli bir tarif olmuş.
Ellerinize sağlık.

kimsiniz dedi ki...

harika olmus canim, blogunu yeni kesfettim, daha genis uzun uzun gezmeyi planliyorum.
sevgiler....

Blog Widget by LinkWithin