Uzun zamandır bir koşturmaca,stres ve telaşın ardından sakin bir cumartesi ilaç gibi geldi.Çalıştığım ve hep dışarıda olduğum için olsa gerek,evde olmayı özlüyorum ayrıca seviyorum.Evle ilgilenmek,mutfakta olmak,şöyle koltuğa uzanıp kitap okumak çok keyif veriyor.Şu an ev sessiz ve sakin.Akşama hareket başlar.Ben de bu sessizliğin tadını çıkarıyorum.Kahvemi aldım,blogumun başına geçtim.Dedim ki,yarın pazar,kahvaltı için bir mıhlama tarifi vereyim.Belki pazar günü kahvaltısı için,bir arayış içinde olanlara bir faydam olur.Eğer yarın evde şöyle uzun uzun kahvaltı etme planlarınız varsa ve değişik bir seçenek arıyorsanız mıhlama yapın.
Malzemeler
- 100 gr tereyağ (isterseniz biraz fazla da koyabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardağı sıcak su
- 250 gr telli peyniri (çeçil peyniri)
Yapılışı
Aslında bakır bir tavanız varsa süper olur ama yoksa da bu mıhlama yapamazsınız anlamına gelmez.Tavada yağı eritin.Unu ekleyip sürekli karıştırarak,bir miktar unu kavurun.Karıştırmaya devam ederek,sıcak suyunuzu ilave edin.Topaklanmadan karıştırarak un ve suyu bir toparlayın.En son çeçil peynirinizi ekleyip,10 dakika kadar tavada peynir iyice eriyip,mıhlamanızın kıvamı tutana kadar pişirin.
Sıcak sıcak,peyniri uzata uzata,taze ekmeğinizi bana bana afiyetle yiyin.
Keyifli ve sağlık dolu bir hafta sonu dilerim.Sevgiyle kalın.............
16 yorum:
Mıhlamayı bir kere yaptım. Elime yüzüme bulaştırdım. Nerde görsem canım çekiyor ama bir dahaya cesaret edemiyorum. Tarifiniz bana cesaret verdi. Ellerinize sağlık.
harika görünüyooor:)
pazara kshvaltımızı süslese mi bu lezzett;)
ellerine sağlık canım..
muhabbetlee
:)
bak şimdi kalbimin tam ortasından mıhladın beni:))))ellerine sağlık canım benimmmmm
çok öperim çoook
hmmm nefis görünüyor...
Bir de yapmayı becerebilsem Her denmem hüsran
hic denemedim ve yemedim ama denenmek lazim tabii
ellerine saglik canim...
Denedim olmadı. Bir daha yaparken sizin tarifi deneyeceğim. Afiyet olsun.
Bir Karadenizli olarak bizim evde sıkça yapılır. Rize'den gelen has molama peynirinde tadı daha da başka olur. Maalesef istanbulda bulmak zor. Ellerinize saglık. İştah açıcı gorunuyor
Aman allahım bu ne, hep duyardım ama ne yedim ne yaptım.Süper, iştah açıcı...elinize sağlık
hiç yemedim,tadını çok merak ediyorum...çok lezzetli görünüyor...
ben geldim
mmmm harika canım
pazara çok yakışır muhabbetle kal canım
:)))
Geçen kış ilk defa Karadeniz'e gidince yemiştim ve çok sevdim nefis olmuş ellerine sağlık canım.
Koy koyyy elini korkak alıştırma tereyağında Güler ablam. Mıhlamanın en öenmli özelliği üstüne yağı çıkacak ve kesinlikle tencerenin dibi kazınacak:) Bir Rizeli olarak daha ne tüyolar vereyim di mi:) Ellerine sağlık Güler ablacım.
Karadenizde ne yemiştik.
Acayip güzel görünüyor
Bayıldımmmm
Ellerine sağlık
İyi haftalar
Ben bayılıyorum mıhlamaya, çocuklara da yaparım. Çeçil peynirine ilaveten tulum peyniride eklemeni şiddetle tavsiye ediyorum. Çok daha lezzetli bir tadı oluyor. Ellerine sağlık...
çalışınca insan evi çok özlüyor bende senin gibiyim :))
mıhlamada süper yani ekmeğimi banıp banıp yemek isterdim:))
ellerine sağlık canım
Bir kaç zamandır ihmal ettim seni.Gülerim bugün neler koymuş acaba siteye diye.Yine herzamanki gibi enfes gözüküyor.Şuan ekmek olsa elimde, doya doya bansam,kendimden geçsem yerken:)))).Ellerine sağlık.
Sevgiler
SNM
Yorum Gönder