Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


20 Mart 2012 Salı

Şöbiyet

Tatlısı gelenler için,hem pratik,hem de son derece lezzetli bir tatlı.Bizim ev halkı tam bir tatlı canavarı olduğu için,hep bir tatlı üretimi söz konusu mutfağımda.Ben kendi adıma sütlü tatlıları tercih etmeme rağmen babanganın tercihi her zaman şerbetli tatlılardan yanadır.Şöbiyette, favori tatlısı diyebilirim.Yıllar önce,bir arkadaşıma misafirliğe giderken götürmek üzere aldığımız şöbiyet,ev sahibinin,kendi gelenekleri doğrultusunda ikram edilmediğinden bu tatlı ne zaman gündeme gelse babanga bu anıyı hatırlar ve hala o tatlıdan yiyemediğine hayıflanır.
Ne amaçla kullanacağımı düşünmeden satın aldığım baklava yufkaları,buzdolabında bana ne zaman sıra gelecek diye kulağıma çok fısıldayınca hadi dedim,siz güzel bir tatlı olmayı hak ettiniz.
Şimdi de sizin karşınızda arz-ı endam etmekte kendileri.
Malzemeler


  • 30 adet hazır baklava yufkası

  • 150 gr kaymak

  • 200 gr tereyağ (ben margarin +tereyağ olarak kullandım)

  • fıstık içi

Şurubu için



  • 3 su bardağı su

  • 3 su bardağı şeker

  • bir kaç damla limon

Yapılışı


İlk önce yapmanız gereken şerbeti kaynatmak olsun.Çünkü şerbeti vereceğimiz zaman,tatlı sıcak şerbet soğuk olmalı.Kaynayan şerbetiniz soğurken,diğer tarafta 30 kat hazır baklava yufkasını küçük kareler şeklinde kesip,içlerine bir tatlı kaşığı kaymak ve fıstık içi koyup,üçgen şeklinde kapatın.Bütün kare kesilmiş yufkalara bu işlemi uyguladıktan sonra,eritilmiş yağ kaşık kaşık tatlıların üzerine dökülüp 180 derecede üzerleri kızarana kadar fırında pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti verilir.Şerbetini iyice çektikten sonra fıstıkla süslenip servis edilir.


Burada dikkat edilecek olan şey şudur ki,tatlıyı yerken uyuyanlar varsa,şöbiyeti çatalla keserken çıkardığı hışırtı nedeniyle uyanabilir.


Afiyet olsun,eviniz sağlık ve huzurla dolsun.

11 yorum:

pastabahçem dedi ki...

kesinliklee şuan tatlım geldii :)) ellerinize sağlıkk çok leziz görünüyor

durutarifler dedi ki...

Hazır baklava yufkasını görene kadar bu tarifi nasıl yapacağımı düşündüm.
Süper bir fikir
Ellerine sağlık
Sevgiler

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Çok pratik ve lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Saglıklımutfak dedi ki...

Canım baklava sevmem ama şöbiyeti azda olsa yiyebilirim. Harika görünüyor. Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

bu hazır baklava hamurları çok güzel kolaylık
ellerine sağlık çok güzel görünüyor

sarımutfak-hande dedi ki...

harika olmuş çok da severim bendemi yapsam ne????
ellerine sağlık

sarımutfak-hande dedi ki...

harika olmuş çok da severim bendemi yapsam ne????
ellerine sağlık

sare dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık.
Afiyet olsun.
Sevgiler.

Ferkay dedi ki...

Gülercim ne güzel bir görüntü ellerine sağlık harika bir tatlı olmuş.
Sevgiler..

Tümay Öztürk dedi ki...

Amanın! İçinde kaymak ve ceviz içi vardı di mi bu tatlının:) enerji tavan yapıyor yani:) Ellerine sağlık Güler ablacım:)

Benhurum dedi ki...

Herne kadar hazır baklava yufkasını haz etmesemde evde baklava hamuru açmanın ne kadar zahmetli olduğunu çok iyi bilenlerdenim zira arada bir yaparım bilirsin:) Hızlı olmak gerektiğinde ise bunlar şahane oluyor değilmi;) ellerine sağlık canım nefis görünüyor, hatta şekerim düştü o kadar yani:D

Blog Widget by LinkWithin