Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

28 Şubat 2009 Cumartesi









FIRIN SÜTLAÇ

Evet bir cumartesi daha bitiyor.Bugün tüm gün ev ile ilgilendim.Yapılması gerekenler genelde hep hafta sonunu beklediğinden yapılacak çok şey oluyor malum.Şu andan sonra kalan zamanı kendime ayırıyorum duyduk duymadık demeyin ey ev halkı......

Bizim evde herkes tatlı delisidir.Diyebilirim ki tatlının olmadığı birgün yoktur.Ben daha çok sütlü tatlıları tercih ederim ama genelde her tatlıyı da çok severim ah bir de şu 'K' lar olmasa dimi sevgili 'K'cım.(Şaka şaka Allah'a çok şükür öyle bir kilo sorunum yok)Gelelim tarifimize

Malzemeler

  • 2 kg süt
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 tepeleme kaşık pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı

Yapılışı

Pirinçler ayıklanıp yıkandıktan sonra 2-3 su bardağı su ilave edilerek yumuşaması için ateşe konulur.Tencereye yapışmaması için arada karıştırılır.Pirinçler suyu çektiğinde süt ilave edilerek kaynamaya bırakılır fakat bu arada dikkatli olun süt kaynamaya başladığında taşma eğilimi gösteriyor arada karıştırarak bir süre kaynattıktan sonra şekeri konulur.Ben şeker için bir ölçü yazdım ama bunu kendi damak zevkinize göre tadarak ayarlamanızı öneririm.

Sonraki aşama sütlacı ateşten almadan önce bir kabın içine konulan pirinç ununa bir miktar su ilavesi ile boza kıvamına getirerek (pirinç ununu iyice suda eritmezseniz sütlacınızın içinde topaklanma olur) karıştıra karıştıra sütlaca ilave etmektir.Bu aşamada sütlacı kaşıkla tencerenin dibinden iyice karıştırın ki dibi tutmasın.Sütlaç koyulaştığında (çok fazla da koyulaşmıyor bu da sizi korkutmasın çünkü soğuyunca daha da sertleşiyor zaten bizde lapa gibi bir sütlaç yemek istemeyiz değil mi?) ateşten alıp içine vanilyayı ekleyin.

Bu şekilde kaselere koyup üzerini ,seviyorsanız tarçınla süsleyerek afiyetle yiyebilirsiniz

Fırınlamak içinse fırına dayanıklı kaplara (ben güveç kullandım görünüşü de güzel oluyor) sütlacı pay edip bir miktarı da tencere de bırakılır.Bunun içine beyazından ayrılan yumurta sarısı karıştırarak konur (sütlaç bu aşama da sıcak olduğundan çabuk karıştırın ki yumurta karışımın içinde pişmesin) Bu da fırınlanacak olan sütlaçların üzerine güzelce birer kaşık konur sonra doğru fırının ızgara bölümüne. Ben 200 derecede başında bekleyerek üstünü kızartıyorum Eğer dikkat etmezseniz üstleri yanabilir

Sonuç yukarıdaki resim

Bu arada bu ölçülerle 6 adet güveç+4 adet de sütlaç kasesi doluyor Ölçüleri kendinize göre çoğaltabilir ya da azaltabilirsiniz.

Afiyet şeker olsun.........

www.kendimceyemek@blogspot.com


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin