Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


15 Eylül 2010 Çarşamba

Güveç

Yakına yakına sıcakları gönderdik.İyimi yaptık sizce daha şimdiden sıcakları özlemeye başlamadınız mı?Kısalan günler,karanlıkta evden çıkmak,kararmaya yüz tutmuş havada eve dönmek?Sağlıkla önümüzde ki yazı bekleyelim artık hayırlısı ile.
Güveç severmisiniz?Biz bayılıyoruz güveçde pişen yemekler daha bir lezzetli oluyor sanki.Güvecim gerçek topraktan bir güveç alındıktan sonra içerisi kuyruk yağı ile iyice yağlanıp 8 saat kadar binbir rica ile en yakın lahmacun fırınında boş olarak ısıtıldı ya da tekrar pişirildi artık nasıl denirse.Böyle yapılınca güveç çok daha uzun ömürlü oluyormuş.

Malzemeler
  • 500 gr yağsız,kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • bol domates (kabukları soyulmuş)
  • 5-6 adet sivri biber
  • 2 adet iri kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • tuz,karabiber,kırmızı toz biber,toz fesleğen,kekik (Kotanyı baharatları kullanmaya devam ediyoruz)
  • 2 kaşık tereyağ

Yapılışı

Yıkadığımız etleri önce yemeklik doğranan bir adet soğan ve tereyağ ile tencerede biraz soteledim.Etler suyunu bırakıp çektikten sonra biraz su ilavesi ile yarı yumuşayacak kadar pişirdim.(bizimkiler etleri iyice pişmiş sevdiği için böyle yaptım.Siz çiğden de koyabilirsiniz)

Alacalı doğradığım patlıcanları,kabakları ve patatesi isteğiniz büyüklükte doğrayıp bir kapta bekletirken güvecin altına kabukları soyulmuş halka halka doğranmış domatesleri dizdim.Üzerine biraz irice doğranmış soğanları ve sarımsakları koydum.Doğranmış sebzeleri,çekirdekleri çıkarılmış doğranmış biberler ile domatesleri üzerine yaydım.Yarı pişmiş etin suyuna baharatları ilave edip iyice karıştırıp sebzelerin üzerine döktüm.Folyo ile kapattığım tenceremi 200 derecede fırında yaklaşık 2 ya da 2,5 saat pişirdim.Folyoyu açtığımda etrafa yayılan kokuyu tarif edemem

Afiyet olsun

13 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Pek nefis görünüyor güvel,ellerine sağlık ablacım.

Havalar böyle iyi. Ne üşütüyor, ne terletiyor:)

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

İnsanoğluna hiç bir şey yaranmıyor değilmi Gülerciğim sıcakken çok sıcak dedik biraz soğusa donuyoruz diyeceğiz. Güveç bana annemin eskiden yaptığı o mis kokulu leziz güveçleri hatırlattı nasılda güzel olmuştur tahmin edebiliyorum ellerine sağlık afiyetler olsun herkese....

Bengü dedi ki...

Ablacığım ellerine sağlık. Güveçte hakkıyla yemek yapmak gerçekten çok zahmetliymiş. Evde bir güveç tencerem var ama cesaret edemedim yapmaya henüz :) Ben sıcak havalardan şikayetçiydim bu yaz. Evdeydim hep çünkü. Şimdi çok şükür biraz serinledi :) Sevgiler.

Unknown dedi ki...

bende bayılırım güvecin hertürlüsüne lahmacuncu pek bi insaflıymış bildiğim kadarıyla çatlamaması için sağlanıp fırınlanıyor ellerine sağlık canım harika bir görüntü

Yeşim dedi ki...

güveçte yemeklerin tadı bambaşka oluyor gerçekten
sevgiler...

Tümay Öztürk dedi ki...

Güveç yemeğini o kadar çok severim ki! Ve bizxde bunu babam yapar ve döktürür. Zaten bir haftasonu gelecek bana beraber yapıcaz ve yayınlıycam. Söz verdi:) Tadını tahmin edebiliyorum Güler ablacım. Ellerine sağlık:) Nefis görünüyor...

Unknown dedi ki...

Gülerciğim ellerine sağlık güvece bayılırız ailece.Süper olmuş öpüyo
rum.

İnci Yemek dedi ki...

Gülercim güle güle kullan güveç kabını bende aldım ramazan içinde yağlanacak duruyor:)
ellerine sağlık canım nefis görünüyor yiyenlere afiyet olsun:)çok öpüyorum..

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

gülerim gülerim canım gülerim:)))
ben de antalya dönüşü kütahyadan kendime mini mini güveçler aldım:) pek heyecan yaptım,bu hafta açılışını yapacağım inşallah:))) iyi oldu bu tarif:)))ellerine kollarına sağlık canımın teee içi:)))geçmiş bayramınızı da tüm kalbimle kutlarım,kocaman kocaman öperim:)

made in funda dedi ki...

tahmin edebiliyorum o nefis kokuyu..ellerine sağlık canım.

Rakunt ideas dedi ki...

Ellerine sağlık Güler ablacığım.Bende güveç yemeklerini çok severim.Üstelik çevremdeki dostlarımı her türlü modeli alnmıştır bir kendime almadım.Neden diye şimdi soruyorum kendime :))en kısa zamanda kendimede alıp yapayım bari.Çok öptüm.

Gülcan dedi ki...

ben sıcakları daha çok seviyorum.güvecinizde harika olmuş.benim kayınpederim yapıyor.gümüşhanede duruyor.bir araya geldiğimiz zanman kendi elleriyle bana güveç hazırlıyor.elleri dert görmesin.

pelince dedi ki...

Bende papatya gibiyim bu havalar tam benlik.. Güveç şahane,ekmek bana bana yenmeli mutlaka ;)
ellerine sağlık..

Sevgiler..

Blog Widget by LinkWithin