Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

17 Ekim 2009 Cumartesi

Kremalı Patates

Bugün kızlar toplantımız vardı süper bir gün oldu yine hep bir ağızdan konuşup hep bir ağızdan bolca güldük.Bu günler bana bir çeşit terapi oluyor.Geçmiş,gelecek,çocuklar,eşler,işler konuşup paylaşacak o kadar çok şey varki saatler su gibi geçiyor.Toplantı bittiğinde biz de tüm negatif enerjiyi atmış oluyoruz en azından benim için öyle oluyor eminim diğer kızlar için de aynıdır.
Kolay değil yaklaşık 30 yıla yakın bir geçmiş sözkonusu şaka gibi 30 sene neredeyse bir ömür.Çocukluk genç kızlık derken orta yaşlara geldik ama maaşallah enerji herkeste aynı.
Gelelim kremalı patatese

Malzemeler


  • 3 yada 4 adet orta boy patates

  • 1 paket krema (küçük paketlerden)

  • Biraz kaşar peyniri

  • 1 diş sarımsak

  • istediğiniz baharatlar

Yapılışı


patatesleri soyduktan sonra çok kalın olmamak üzere halka halka doğrayın.Pişireceğiniz kabın (ben dikdörtgen bir borcam kullandım) zeminini çok az tereyağ ile yağlayın.Bir kaba doğradığınız patatesleri koyup tuz,kırmızı toz biber,karabiber ve iyice dövülmüş sarımsak ile iyice harmanlayın patatesleri balık sırtı borcama dizin.
Üzerine yarım çay bardağı süt ve kremayı dökün.fırında patatesleriniz yumuşayana kadar pişirin.Süt ile pişen patatesler muhteşem oluyor.Fırından çıkarmadan önce rendelenen kaşarı patateslerin üzerine serip kaşar eriyip kızarana kadar tutun.


Afiyet olsun.Bu et ve tavuk yanına çok yakıştığı gibi ayrıca çayın yanında da ikram edebileceğiniz nefis bir tat.


Herkese keyifli pazarlar .............


13 Ekim 2009 Salı

Renkli Tatlı (çilek soslu)

Bu sefer tatlılardan başladık ağzımız tatlana tatlana tatlılardan gidelim.Her hafta Aysun Hanım'dan 5 lt süt alıyorum dedim ya kaymağı sabah kahvaltılarımızı daha doğrusu hafta sonu kahvaltımızı şenlendiriyor geri kalan süt de çeşitli süt tatlısı şekli alıyor.Bu da onlardan biri tarifi Oktay Usta'nın sitesinden aldım biraz da kendim birşeyler ekledim ve bu hali aldı.Gözümüz de midemiz de durumdan çok memnun kaldı.Umarım siz de memnun kalırsınız.

Malzemeler


  • 1 lt süt

  • 1 su bardağı şeker

  • 2 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 1 paket burçak büsküvi

  • 1 paket kakaolu büsküvi

  • 1 paket vanilya

Sos Malzemeleri



  • 1/2 kg çilek

  • 1 çay bardağı tozşeker

  • 1 yemek kaşığı nişasta

  • 1 su bardağı su

Yapılışı


Süt,un,şeker ve vanilya iyive karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir.Borcama bir kat kakaolu büşküvi dizilir.Üzerine muhallebinin yarısı eşit olarak dökülür.Sade büsküviler muhallebinin üzerine bir kat düzgünce dizilip geri kalan muhallebi dökülür.


Sos için çilekler rondodan geçirilir.Su nişasta ve şeker eklenerek kıvam kazanana kadar karıştırılarak pişirilir ve muhallebinin üzerine dökülür.



Bu hem çok kolay hem çok hafif hem de çok lezzetli bir tatlı.Rengi de cabası görüldüğü üzere renkli bir tatlı.


Hayatınızda bu tatlı gibi renkli ve çok ama çok tatlı olsun afiyet olsun


12 Ekim 2009 Pazartesi

İrmik Tatlısı

Oldukça uzun bir bayram tebriği izlediniz sanırım sitemde.Yoğun günler mi yaşadım ne oldu ben de anlamadım bir türlü birkaç satır yazmaya vaktim olmadı.Fakat sizleri uzaktan da olsa takip ettim.Zeynepçim işte geldim burdayım
Herkese tekrar merhabalar yaz bitti tatiller bitti,ramazan bitti,bayram geçti derken yeni bir okul dönemi başladı herkes için hayırlı uğurlu ve başarılı bir öğrenim dönemi olur inşallah
Gelelim tatlımıza sağolsun Aysun Hanımın sütleri sayesinde sütlü tatlılara doyuyoruz biri bitmeden diğerini yapıyorum eh maaşallah kimse de neden bu kadar tatlı yapıyorsun demiyor.
Fakat Aysun Hanımın kızlarının sütü ile yapılanlar da daha lezzetli oluyor.
İrmik tatlısı bizim evdeki namı diğer yumuşak

Malzemeler



  • 1 lt süt

  • 1 limonata bardağı irmik

  • 1,5 limonata bardağı şeker

  • 1 yumurta

  • 1 paket vanilya

  • 25 gr kadar margarin

Yapılışı


Hepsi derin bir tencereye konulup iyice karıştırılır.Ateşe konulduktan sonra sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesi sağlanır.Yapışmaması için ıslatılmış bir tepsiye konulup oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutulur.Düz bir servis tabağına çıkarılıp hindistan cevizi ile süslenir


Afiyet olsun


Blog Widget by LinkWithin