Herkese merhaba,yine bir hafta sonu bitti yeni bir hafta yeni başlangıçlar.İnşallah hepimiz için güzel ve bereketli bir hafta olur. Pazar günleri genelde geç kalkıldığı ve geç kahvaltı edildiği için bir öğün kayması olur.Gerçi biz de pek geç kalkma sözkonusu olmaz ama yine de kahvaltı öğlene yakın bir saatte babanganın deyimiyle ayin tarzı edilir.Durum böyle olunca öğlen yemeği es geçildiğinden bir öğün şaşırması olur.Bir de pazar günü nedense mideler bir farklı çalışır.Biri acıkır diğeri toktur,biri yemek ister diğeri daha değişik bir şey yemek.Bu durumda herkesi mutlu etmek zorlaşır.İşin içine biraz da tembellik girer. O zaman şöyle hem çabuk ve kolay olacak hem de herkesin sevebileceği bir yemek düşünülür.Bu pazar bizim menümüz de buydu tavuklu pilav ve ayran.Herkesin hem karnı doydu hem mutlu oldu. Dolaptaki 2 but bir göğüs düdüklüde bir bütün soğan tuz ve karabiber ilavesiyle haşlandı.Suyu bir güzel süzüldü.Bir tencerede tavuk suyuna pilav pişerken kalan tavuk suyu hemen çorbaya dönüştü.Haşlanan tavuklar bir güzel didiklendi.İsteyen önden çorbasını içti istemeyen bardağına ayranını doldurup direk tavuk pilava girişti. Hepinize sevgi ve güzellik dolu çokkk ama çok güzel bir hafta diliyorum.............
17 Nisan 2011 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
13 yorum:
Afiyet olsun güzel görünüyor:)
Hele bir de gezmeye gidilcekse tam bir kavram karmaşası olur:)
Ellerine sağlık ablacımm..
ellerine sağlık canım nefis görünüyor.yiyen herkese şifalar olsun.güzel bir hafta geçirmen dileğimle.sevgilerimle..
yapımı kolay sağlıklı bir yemek bende kuru var akşama
pilav çok güzel olmuş canım.tavuklu olunca da gelde yeme.ellerine sağlık.sevgiler.
bu tavuklu pilavı yersem bende çok mutlu olurum.ellerine sağlık,güzel bir hafta diliyorum.
Ellerine sağlık arada güzel oluyor tavuklu pilav nohutlu pilav ayran bende severim. Öperim canım
Pazar günleri sanirim hepimizin evlerinde düzen degisiyor ama ne yalan söyleyeyim bence iyi de oluyor...görüntü süper...ellerine saglik, sevgiler
zehra
Bayılırım, bayılrım. Ellerinize sağlık.
Gülercim, bayılırım etli pilavlara..Bizde yani İzmir'de Ege'de mevlüt menüsüdür bu. Mutlaka yapılır. Üstüne şerbet veren de olur, vermeyen de (gerçi şerbet için yatıya giderim ben, olsa da içsem) Hani gelenlerin karnı güzelce doysun diye. Hemen akabinde mevlüde geçilir. Bana çok güzel bir gelenek gibi geliyor bu. Ellerine sağlık arkadaşım..
Bayılırım, bizimkilerde bayılırlar. Ellerine sağlık.
hikayesiyle beraber çok güzel olmuş:)
eline sağlık
sevgilerimle..
ellerinize sağlık yiyenlere afiyet olsun güzel haftalar diliyorum
Yorum Gönder