Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


15 Nisan 2012 Pazar

Şekerpare

O kadar koşturmacalı bir hafta sonu geçirdim ki,bir cuma akşamını hatırlıyorum,bir de şu anı.Arada geçen zaman nasıl geçti,ne ara bitti hiç anlamadım.Yorgunmuyum evet hem de çok,mutlu muyum evet.Dolu dolu geçen bir hafta sonu.Derler ya emek olmadan yemek olmaz,o misal yorgun ama mutlu.Gezdim,yedim,içtim arkadaşlarımı gördüm.Bu arada bir şirket yemeği bir veli toplantısı,bir etkinlik sıkıştırdım bu hafta sonuna.
Haftaya da bir tatlı tarifi ile başlayarak sizlere merhaba demek istedim.Şimdiden, güzel,bereketli,sağlık ve mutluluk dolu bir hafta olsun diyorum.
Şekerpareyi oldum olası severim.İş yerinde bile öğlen yemekte çıktığında,tatlı yemeyeceğim sözümü yedirten tek tatlıdır diyebilirim.
Bu da pastane şekerparesi görünümünde ve çok lezzetli tadından çatlamış bir tarif oldu diyerek buyrun diyorum:
Malzemeler
Şerbeti için


  • 4 bardak şeker

  • 5 bardak su

  • bir yemek kaşığı kadar limon suyu

Hamuru için



  • 125 gr margarin (oda sıcaklığında bekletilip,yumuşatılmış)

  • 4 kaşık pudra şekeri

  • 2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerlerine sürülmek üzere ayırılacak)

  • 1 kahve fincanı sıvıyağ

  • 1 çay kaşığı karbonat

  • yaklaşık 3 / 3,5 su bardağı un (yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak)


Yapılışı
Şerbeti,hamuru hazırlamadan önce kaynatın ki siz hamuru yoğururken soğumak için vakti olsun.Çünkü şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı.
Yağ,yumurta ve pudra şekerini mikserle iyice çırpıp,daha sonra karbonat ve sıvıyağı ilave edin.Unu yavaş yavaş yedirerek hamurunuzu yoğurmaya başlayın.Elinize yapışmayacak ama yumuşak kıvam kazandığı anda hamurunuz şekil vermeye hazır demektir.Tatlılarınıza istediğiniz şekli verip,üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve çok az yağladığınız tepsiye dizin. 180 derecede iyice kızarana kadar pişirin
Fırından çıkardığınız anda soğumuş şerbeti tatlınızın üzerine dökün.Şerbetini çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Herkes için mutlu ve sağlıklı bir hafta olsun........

4 yorum:

Unknown dedi ki...

nefis nefis yemede yayında yatıver. fakat bu aralar rejimdeyim malesef. şerbetli şerbetli ne güzel giderdi halbuki

İnci Yemek dedi ki...

Gülerim enfes enfes gözüküyor canım benim:)ağzımı toparlıyamadım
inan:))ellerine sağlık yiyenlere afiyet olsun.
sağlıklı mutlu haftalar dilerim.
sarılıp öperim seni...

Saglıklımutfak dedi ki...

Gülerim ellerine sağlık .Olsada yesem şu anda ;)

Zeynep dedi ki...

Harika görünüyorlar. Bende çok severim. Olsa da yesek...:)))

Blog Widget by LinkWithin