Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


6 Nisan 2012 Cuma

Zeytinyağlı Kereviz Çanağı

Yine mutlu ve huzurlu bir Cuma gecesi.Şükretmek lazım.Bir haftanın yorgunluk ve stresini atmak için iki güzel gün.En huzurlu mekan,yani ev.Şu saat itibari ile keyif benim keyfim.Kafayı boşa sarıyorum,hafızaya reset atıyorum,gereksiz tüm bilgileri,kişileri silip yer boşaltıyorum.Yani içime huzur dolduruyorum.
Bu arada sizlere de güzel ve keyifli bir hafta sonu dilemek istiyorum.Herşeyi boşverin sizi ne mutlu edecekse,bu hafta sonu onu yapın,kendinizi güzelce şımartın.
Ben şu an onu yapıyorum.Hafızamda İncir Reçeli filminin kareleri eşliğinde yine,hep Halil Sezai dinliyor ve bu satırları yazıyorum.Diyeceksiniz ki ne yaptığın bizi ilgilendirmiyor.Ama ömrüm varsa bundan 10 ya da 20 sene sonra bu satırları okurken bu anı ve huzuru hatırlamak için bu ayrıntıları yazıyorum.
Size tarifini vereceğim bu nefis zeytinyağlıya gelince kendini enginar zanneden bir kerevizin hikayesi bu.Hani kendini saraylı sanan bir orta direk.Enginarı seven bu kereviz ile mutlaka flört etmeli,çünkü görüntü ve lezzet kardeşi oluyor bu şekilde.
Malzemeler


  • 2 adet orta boy kereviz

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 adet patates

  • 1 adet havuç

  • 1 çay bardağı bezelye

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • tuz

Ortadan ikiye bölüp,güzelce soyup çanak şeklinde içini oyduğunuz kerevizlerinizi limonlu suyun içine koyun ki kararmadan pişme sırasını beklesin.Diğer tarafta patates ve havuçlarınızı,soyup küp küp,soğanınızı yemeklik doğrayın.Yayvan bir tencereye, kereviz çanaklarınızı yerleştirin,doğradığınız soğan,havuç ve patatesi de tencerenin içine gelişi güzel koyun,bu arada bezelyeyi ilave etmeyi de unutmayın.Bezelyeyi konserve olarak kullanacaksanız,daha sonra tencereye ekleyin ki dağılmasınlar. Yemeğinizin üzerine dilediğini miktar tuz ve bir çay bardağı zeytinyağını da ilave edip,tencerenin kapağını kapatın.Çok kısık ateşte,arada kontrol ederek pişmeye bırakın.Ben bu yemeği sadece yağı ile yemeyi sevdiğimden yaklaşık yarım çay bardağı su ilave ederek pişirdim.Yemeğiniz pişip soğuduktan sonra,servis tabağına aldığınız kereviz çanaklarının içini tencerede ki patates,havuç,bezelye ve soğan güzellemesi ile doldurun ve afiyetle yiyin.


Keyifli bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle...............

3 yorum:

Kuzzine dedi ki...

Ne güzel bir giriş yapmışsınız.En huzurlu mekan insanın evi...Günün sonunda bir oh diyebiliyorsa insan, bir fincan da çay içebiliyorsa yanında ailesiyle birlikte gerisi boş ! Her an şükretmek lazım. Sizin kerevizin hikayesine bayıldım. Ben bu orta direk saraylıyı portakal suyuyla pişiriyorum. Bir de öyle deneyin, o zaman kendini bir saraylı olduğuna ikna edecektir sizin kereviz...Sevgilerimle, güzel bir hafta sonu dilerim.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Çok doğru yazmışsın gerçekten kafandaki kötü insanları atmam silmek lazım Gülerciğim ellerine sağlık mutlu hafta sonları diliyorum sevgiler..

Unknown dedi ki...

misss misss :-))
ellerine saglik canim...

Blog Widget by LinkWithin