Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

3 Mayıs 2012 Perşembe

Karadutlu Cheescake


Selamlar sevgiler,
Kendisi ile aşkımız çok büyüktür.Birbirimizi pek severiz.En sıkıntılı anlarımızda birbirimizi düşünerek mutlu olur,her fırsatta buluşmaya gayret ederiz.Çok alıştık birbirimize.Öpüşüp koklaşmaya doyamayız.Arada sevdiklerimizi de bu buluşmalara konuk ederiz.İşte bizim cheescake ile böyle bir gönül bağımız var.Bu sefer her zamankinden farklı olarak sadece labne ile değil süzme yoğurt da ilave ederek yaptım.Çok daha güzel oldu bence.Gerçi her hali ile kabulumdür ama böyle daha bir lezzetliydi sanki.Burada ki yazımda anlattığım karadutlar da bu güzelliğe güzellik kattı.Rengarenk bir güzelliğe büründü cheescakekim.Denemek isteyenler için;
Malzemeler
  • 1 paket burçak büsküvi
  • 50 gr margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket (200 gr) labne peyniri
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket (200 gr)krema
  • 1 su bardağı karadut
Yapılışı
Önce robottan çekilen burçak büsküvi,eritilmiş margarin ile iyice harmanlanarak,altına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba iyice bastırılarak yerleştirilir.Bu şekilde buzdolabına kaldırılır.
Toz şeker,labne peyniri ve süzme yoğurt mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpılır.İçine krema ilave edilip çırpılmaya devam edilir.Yumurtalar tek tek kırılarak karışıma iyice yedirilerek karıştırılır.Un vanilya.limon kabuğu rendesi de bu karışıma dahil edilip mikserlenmeye devam edilir.En son buzdolabında bekleyen kalıbımıza boşaltılır ve üzerinde oluşan hava kabarcıkları düzeltilir.Cheescakekimizin çatlamaması için püf noktası,bu kabarcıkların fırına konulmadan önce patlatılıp düzeltilmesi ve fırında pişme sürecinde fırın kapağının hiç açılmamasıdır.
Fırına koymadan önce,tel süzgeçten geçirdiğimiz,bir bardak karadutun suyunu,cheescakekin üzerine döküp çatalın ucu ile şöyle bir üstten karıştırıp,önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına vererek olayı tamamlamış oluyoruz.
Burada önemli olan bir nokta da,cheescakeki, yemeyi planladığınız günden bir gün önce yapıp,bir gece dolapta dinlendirmenizdir.
Afiyet olsun.........

6 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim ellerine saglik afiyetler olsun .Hayirli aksamlar .

Zeynep dedi ki...

offff inan markete gider gitmez eksiklerimi alıp yapacağım bunu:)Arda harekete geçti fotoyu görünce valla:)))ellerine sağlık canımmmmm
sefiyoruum seniiii:)))

Adsız dedi ki...

çok mutluyum çünkü 2.kez görüntüsü kadar lezzet ötesi,muhteşem bu şaheseri yediğim icin:))Ellerine saglık.Enfesti...
Sevgiler,
SNM

Tümay Öztürk dedi ki...

yaa Güler abla bilirsin ki dayanamam şu cheesecake e! Şimdi oldu mu bu! Bitti di mi bu cheesecake fotodan sonra. Yedi di mi herkes! yapmıycam yorum ne diyim ki:( Buruk bir didudan başka... :)))

feray dedi ki...

Gülercim ellerine sağlık harika bir kek olmuş.
Sevgiler..

YeMeK vAkTi dedi ki...

cheese cake kraliçem yemek için sabırsızlanıyorummmmmmmmm:)Anladın sen onu öperim:)

Blog Widget by LinkWithin