Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

28 Şubat 2009 Cumartesi









FIRIN SÜTLAÇ

Evet bir cumartesi daha bitiyor.Bugün tüm gün ev ile ilgilendim.Yapılması gerekenler genelde hep hafta sonunu beklediğinden yapılacak çok şey oluyor malum.Şu andan sonra kalan zamanı kendime ayırıyorum duyduk duymadık demeyin ey ev halkı......

Bizim evde herkes tatlı delisidir.Diyebilirim ki tatlının olmadığı birgün yoktur.Ben daha çok sütlü tatlıları tercih ederim ama genelde her tatlıyı da çok severim ah bir de şu 'K' lar olmasa dimi sevgili 'K'cım.(Şaka şaka Allah'a çok şükür öyle bir kilo sorunum yok)Gelelim tarifimize

Malzemeler

  • 2 kg süt
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 tepeleme kaşık pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı

Yapılışı

Pirinçler ayıklanıp yıkandıktan sonra 2-3 su bardağı su ilave edilerek yumuşaması için ateşe konulur.Tencereye yapışmaması için arada karıştırılır.Pirinçler suyu çektiğinde süt ilave edilerek kaynamaya bırakılır fakat bu arada dikkatli olun süt kaynamaya başladığında taşma eğilimi gösteriyor arada karıştırarak bir süre kaynattıktan sonra şekeri konulur.Ben şeker için bir ölçü yazdım ama bunu kendi damak zevkinize göre tadarak ayarlamanızı öneririm.

Sonraki aşama sütlacı ateşten almadan önce bir kabın içine konulan pirinç ununa bir miktar su ilavesi ile boza kıvamına getirerek (pirinç ununu iyice suda eritmezseniz sütlacınızın içinde topaklanma olur) karıştıra karıştıra sütlaca ilave etmektir.Bu aşamada sütlacı kaşıkla tencerenin dibinden iyice karıştırın ki dibi tutmasın.Sütlaç koyulaştığında (çok fazla da koyulaşmıyor bu da sizi korkutmasın çünkü soğuyunca daha da sertleşiyor zaten bizde lapa gibi bir sütlaç yemek istemeyiz değil mi?) ateşten alıp içine vanilyayı ekleyin.

Bu şekilde kaselere koyup üzerini ,seviyorsanız tarçınla süsleyerek afiyetle yiyebilirsiniz

Fırınlamak içinse fırına dayanıklı kaplara (ben güveç kullandım görünüşü de güzel oluyor) sütlacı pay edip bir miktarı da tencere de bırakılır.Bunun içine beyazından ayrılan yumurta sarısı karıştırarak konur (sütlaç bu aşama da sıcak olduğundan çabuk karıştırın ki yumurta karışımın içinde pişmesin) Bu da fırınlanacak olan sütlaçların üzerine güzelce birer kaşık konur sonra doğru fırının ızgara bölümüne. Ben 200 derecede başında bekleyerek üstünü kızartıyorum Eğer dikkat etmezseniz üstleri yanabilir

Sonuç yukarıdaki resim

Bu arada bu ölçülerle 6 adet güveç+4 adet de sütlaç kasesi doluyor Ölçüleri kendinize göre çoğaltabilir ya da azaltabilirsiniz.

Afiyet şeker olsun.........

www.kendimceyemek@blogspot.com


27 Şubat 2009 Cuma





Bamya deyince çoğu insan yüzünü buruşturur.Bence en güzel yemeklerden biridir.Metabolizmayı hızlandırır,mineraller açısından da zengin bir sebze olan bamya, halsizliğe iyi gelir. Ama gelgelelim benim hiç yemek seçmeyen eşim bile bamya yemez.Yeni evlendiğimizde annem her bamya pişirdiğinde çağırırdı ben de hiç itirazsız giderdim.Ama Allahtan çocuklarım bu yemeği yiyor.Sizlere de tavsiye ediyorum


KIYMALI BAMYA

Malzemeler
  • 1/2 Kg Bamya (Ben zamanında alıp yıkayıp ayıklayıp deepfreze koyuyorum)
  • 1 adet soğan
  • 200 gr kadar kıyma
  • salça
  • toz kırmızı biber
  • yağ
  • 1/2 limon suyu

Herkes bu yemeği yapmayı bilir ama ben yinede adetten yazayım.Soğanlar yemeklik olarak doğranır,yağ ile öldürülür içine kıyması konularak kavrulur.Bir yemek kaşığının yarısı kadar salça ve bir miktar kırmızı toz biber eklenir.Üzerine sıcak su ilave edildikten sonra yarım limon suyu ilavesi ile kaynamaya bırakılır.Kaynama esnasında bamyalar da tencereye konularak ilk ve son kez karıştırılır.Bundan sonraki aşamada yemeği kaşıkla değil tencereyi hafiçe sallayarak karıştırmak gerekir.Kısık ateşte pişirilir.

Afiyet Olsun... Bu yemek de buradan küçük prense gitsin o bamyayı çok sever.

Bugün haftanın son iş günüydü o nedenle güzel bir akşamdır cuma akşamları. İnsanın stresten arındığı bir gece çünkü önümüzde 2 kocaman tatil günü var.Aslında adı tatil , çünkü bu iki gün de ayarlar ev hanımı moduna ayarlanıyor.Ee malum çamaşır,ev düzeni,alışveriş,arkadaş ziyaretleri..(çalışınca misafir kabul etme ya da arkadaş ziyaretine gitme gibi her türlü aktivasyon bu iki güne sığdırılır.) Olsun herşeye rağmen hayat güzel .Yeterki küçük şeylerle mutlu olmayı bilelim.Ben ne mi yapıyorum şu anda;Soğuk kış gecelerinin sıcacık içinizi ısıtan içeceği salep içiyorum

www.kendimceyemek.blogspot.com











26 Şubat 2009 Perşembe




Merhaba nihayet fotoğraf makinesi aldım.
İlk işim salonumda vazoda duran bu güzel çiçeklerin resmini çekmek oldu.
Geçen cumartesi çok ama çok eski dostlarım misafirimdi, bana çok güzel çiçekler almışlardı.Ben de sizlerle bu güzelliği paylaşmak istedim.Fotoğraf konusunda da öğrenmem gereken çok şey olduğunu anladım bu arada.
Öğrenecek ne çok şeyim oldu!
Bu güzel çiçekler hepinize gitsin.
En çok da canım abime ve kardeşime
Sizi çok ama çok seviyorum....

25 Şubat 2009 Çarşamba

Muzlu Pasta





Merhabalar umarım herkes iyidir


Bu gördüğünüz iştah açıcı pasta tarifi de sevgili kuzenimden geldi o çiçeği burnunda bir yeni evli , bir prenses,dünyanın en güzel öğretmeni ,o küçücük elleri ile bu pastayı yapmış.Onun çok güzel bir kalbi var, çok ama çok seviyorum seni prenses ellerine sağlık


MUZLU PASTA


Tarif:



  • 500 gr un

  • 80 gr şeker

  • 20 gr yaş maya

  • 160 ml light süt

  • 3 adet muz

  • 2 adet yumurta

  • 60 gr tereyağ

  • 30 gr kakao

  • 70 gr pudra şekeri

  • 20 ml portakal suyu

  • 1 adet dilimlenmiş muz

Unu bir kaba koyup ortasını açın. 20 gr şekeri ufalanmış mayayı ve 80 ml sütü karıştırıp unun ortasına dökün. Üstü kapalı 15 dk bekletin. Kalan sütü ve muzları karıştırıp püre yapın. Kalan şekeri, yumurtaları, tereyağını ve püreyi una ekleyin. Mikserin hamur karıştırma ucuyla karıştırın ve üstü kapalı 1 saat mayalanmaya bırakın. 1.5 litrelik yüksek kenarlı kalıbı yağlayıp un serpin. Hamuru yoğurup yarısını kalıba yayın. Diğer yarısına kakaoyu ekleyip yoğurun ve kalıptaki hamurun üstüne koyun. Bir çatal yardımıyla karıştırarak mermer deseni yapın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırının ikinci rafında 50 dk pişirin. 10 dk kalıpta soğuttuktan sonra çıkartıp fırın ızgarasında soğumaya bırakın. Üstüne kalan pudra şekerini serpiştirin. Portakal suyunu ve 60 gr pudra şekerini karıştırıp şeritler halinde pastanın üzerinden yanlara doğru akıtın ve dilimlediğiniz 1 adet muzu pastanın üzerine yerleştirin.


Hadi bir de güzel bir çay demleyin artık pastanın yanına....


23 Şubat 2009 Pazartesi

Evet nihayet bu soğuk İstanbul akşamında arapsaçına dönmüş trafiğin içinden şükürler olsun ki yine başarı ile çıkarak sıcacık evime geldim.
Güzel sakin bir akşam yemeğinden sonra ev halkı kafasına göre evin içine dağıldı bende kahvemi de alıp bilgisayarın başına geçtim.
En çok sevdiğim saatlar bu saatler..Yoğun ve yorucu bir iş gününden sonra sıcacık huzur dolu evime gelmek.
Umarım herkes için böyledir,Evi insanın kalesidir derler ya bence çok doğru .
Huzur dolu,sıcak,sakin ve güven veren bir ortam.Gerçi büyük oğlum üniversite eğitimi için kış aylarında Ankara'da yaşadığı için Voltran'ı (çok eskilerden çocukların, özellikle erkek çocukların çok sevdiği bir çizgi film eskiler bilir) oluşturamıyoruz.Ama ne yapalım eğitim şart :)
Bence insan için en önemli şeylerden biridir güven duygusu.Güvenli ve huzurlu bir ortam yoğun bir iş gününden sonra insana ilaç gibi gelir.İçeri girdiğinizde o havayı teneffüs etmek rahatlatır insanı.
Umarım evleriniz daima huzurlu,güvenli ve bereketli bir barınak olur
Sayfamda bu aralar biraz fazla değişiklik yapıyorum,sayfa düzenini tam istediğim gibi oturtamadım çünkü.
Hoş şu ana kadar bunu arkadaşlarım ve ailem dışında kimse farkettimi bilmiyorum ama!
Daha bu konuda çok yeni olduğumdan biraz acemilik var tabii Ama çok azimliyimdir,beni tanıyanlar bilir aklıma koyduğumu yaparım.
Şu anda en büyük eksiğim bir fotoğraf makinesi .Makinam çalındığı için ilk tarifimin resmini de istediğim gibi çekemedim. En kısa zamanda fotoğraf makinesi alarak yoluma devam edeceğim.
Şimdilik huzurla ve sevgiyle kalın.....

Özgürlük Keki








Bu tarif çok uzaklardan taaaaa İngiltere'den geldi. Benim sarı papatyam böyle bir blog açtığımı öğrendiğinin akşamı bu keki hazırlayıp (resimler dahil) ertesi günü mail olarak gönderdi.
Bu kekin adı Özgürlük kekiymiş.İsmini sahibinden alıyor.Bir bilseniz o ne marifetlidir ne güzel şeyler hazırlar gönderdikçe onun tariflerini de buradan yayınlayacağım


Canım benim çok teşekkürler ellerine sağlık


Özgürlük Keki



Malzemeler




  • 125 gr margarin

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 adet limon

  • 3 adet yumurta

  • 2 su bardağı un

  • 1 tatlı kaşığı vanilya

  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

  • 300 gr fındık

  • 1 su bardağı kuru üzüm

Yapılışı

margarin ile şeker krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.İçine limonun kabukları rendelenip suyu ilave edilir.Yumurtalar tek tek karışımın içine kırılarak iyice karıştırılır.Bir başka kapta harmanlanan un,vanilya ve kabartma tozu karışımı parça parça sıvı karışıma eklenerek iyice karıştırılır.fındık havanda dövülür ve kuru üzümle birlikte karışıma ilave edilir
yağlanmış kek kalıbına konan kek harcı önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 55 dakika pişirilir


Buyrun bakalım afiyet olsun......

22 Şubat 2009 Pazar

İşte ilk tarifimi beğeninize sunuyorum
Tatlı ile başlamak istedim ki ağızlarınız tatlansın tatlı tatlı devam edelim


ULUDAĞ PASTASI

Malzemeler


  • 1 kg süt

  • 2 yemek kaşığı nişasta (ben buğday nişastası kullandım)

  • 2 yemek kaşığı un

  • 2 çay bardağı şeker (aida bardak kullandım)

  • 2 adet yumurta

  • 1 paket cicibebe (400 gr'lık paket)

  • 100 gr margarin

  • 1 su bardağı ceviz

  • Arzuya göre kuru üzüm de eklenebilir

Sos için Malzeme



  • 1 paket kakao

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 1,5 su bardağı süt

  • 1 yemek kaşığı şeker


Yapılışı


Muhallebiyi pişireceğimiz kabın için yumurtaları kırıp şekeri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra Süt,nişasta ve un eklenir.Mikser ile topaklanmaya karşı önce iyice karıştırılıp orta ateşte ocağa konur.


Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesi sağlanır.Muhallebi ateşten indirildikten sonra içine yağı eklenerek kendi sıcaklığı ile erimesi sağlanır.


Muhallebi bir miktar soğuduktan sonra içerisine çok fazla ufaltmadan kırılmış büsküviler ve birazcık dövülen cevizler eklenir.Arzu edilirse üzümlerde bu aşamada karışıma konur.


İyice karıştırılan harcımız kalıp olarak seçilen (ben derin yuvarlak bir kap seçtim) ve içine streç folya döşenen kaba boşaltılır.Bu şekilde dolaba kaldırılır.2-3 saat dolapta bekledikten sonra buzluğa koyarak iyice donması sağlanır.


Servis edilmeden önce servis edileceği kaba kalıptan ters çevrilerek çıkarılır ve hazırlanan sos soğutulup pastanın üzerine dökülür.


Sosu hazırlamak için malzemeler iyice karıştırılarak pişirilir ve soğutulduktan sonra kullanılır.Soğuma aşamasında kabuklanmaması için karıştırılır.


Ben sos olarak DR OETKER in çikolata sosunu kullandım.Aslında beyaz çikolata sosu pastaya adından dolayı daha uygun ama ben bu şekilde daha çok seviyorum.


Afiyet olsun.....








HOŞGELDİNİZ

Merhaba 21/02/2009 itibari ile bu aleme dahil olmuş durumdayım
Tasarladığım ve yapmak istediğim çok fazla şey var aklımda .Öncelikle böyle bir blog açmaya karar verdiğimde düşümcemi aktardığım ve bana destek olan herkese çok ama çok teşekkür ediyorum.
Çok yakında blogumu çok daha güzel bir hale getirmeye çalışacağım.Bu konuda siz izleyicilerin ve tüm arkadaşlarımın yönlendirmesini de değerlendireceğim.
Kendimce ordan burdan ,biraz yemek biraz çocuk,biraz iş vs hakkında daha doğrusu hayata dair sizlerle birşeyler paylaşmaya çalışacağım.
Günün birinde bu blogu ziyaret edecek herkesin burada kendine göre birşey bulmasını umarak KENDİMCE hoşgeldiniz diyorum .
Görüşmek üzere........
Blog Widget by LinkWithin