Ayrıca bilmediğiniz ya da daha önce denemediğiniz birşeyleri yapmak için de cesaret vericidir blog sahibi olmak.Mesela ben sevgili Narince yani Ankaralı Neclacım sayesinde hayatımda ilk kez baklava açtım.Bazıları diyecek ki açtın da ne oldu? Mutlu oldum bunun kime zararı var ki mutlu oldum işte.Bunun yanısıra bir sürü arkadaşım oldu.Onların yazdıklarıyla bazen keyiflendim,bazen yaptıklarını ve başardıklarını görüp yine mutlu oldum.Demek ki neymiş blogum sayesinde hep mutlu olmuşum ne güzel işte.Bir cheesecake delisi olduğumu durmadan söylüyorum ya ben de bu özel (benim için) gün için cheesecake yapmaya karar verdim ve şöyle bloglar arası dolaşırken Lezzetibol (Sevgili Tijen ) sitesinde gördüğüm vişne soslu cheesecakeki yaptım.Çok konuştum değil mi o zaman tarifi vereyim artık
Malzemeler
- 3 adet labne peynir
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (1/2 bardak da koyabilirsiniz aslında tabanı ve sosu da tatlı olduğu için)
- 1 paket (200 ml) krema
- 2 yemek kaşığı un
- 2 paket eti Burçak
- 100 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin
- bir paket vanilya
- bir limonun kabuğunun rendesi
Vişne Sosu için
1 su bardağı vişne
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı su
Yapılışı
- Önce rondodan geçirdiğiniz burçakları eritilmiş margarin ile iyice karıştırıp altına yağlı kağıt serip kenarlarını yağladığınız kelepçeliye yanlarını da biraz yüksek tutarak iyice bastırıp yerleştirin (benim kelepçelim 26 cm di) ve bu şekilde dolaba kaldırın
- Sularını süzdüğünüz labneleri derin bir karıştırma kabına alıp şeker ile iyice çırpın
- İçine krema ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin
- Yumurtaları tek tek ekleyerek her eklediğiniz yumurtadan sonra iyice karıştırmaya devam edin
- Vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave ettikten sonra son bir karıştırıp tabanını oluşturduğunuz kelepçeliye dökün
- Fırını 160 dereceye ayarlayıp pişmeye bırakın ben bir saat süresince pişirdim
Cafe Fernando dan öğrendiğim bir cheesecake yapma püf noktasını daha önceki tarifimde de yazmıştım ama tekrar hatırlatmakta fayda var . Pişerken fırının kapağını hiç açmayın ve fırına koymadan önce çırpılmaktan başı dönüp küçük kabarcıklar oluşan karışımı kalıpla biraz sarsarak bu kabarcıkların yokolmasını sağlamak bunu yaparsanız cheesecake çatlamıyor bir diğeri de fırını söndürünce bırakın fırının için de fırınla beraber soğusun böylece kabaran cheesecake sönmüyor.Ama pişirme süresine dikkat edin her fırın farklı pişirdiği için söndürdükten sonra da o ısıyla pişmeye devam edeceğinden yakmayın sakın
Vişne sosu
vişneleri şeker ile beraber ateşe koyup tencereyi sallayarak vişnelerin ezilmemesi için şekeri erittim.Bir çay bardağı su ile iyice karıştırdığım nişastayı karıştırarak ekledim ve soğuttuktan sonra (sürekli karıştırarak kaymak tutmasın diye o şekilde soğuttum)bir gece buzdolapta dinlendirdiğim Cheesecake nin üzerine döktüm.
Lezzetinden başım döndü resmen sizde bir dilim almazmısınız
Umarım Allah sağlık verir ve blogumun çok yaşlarını kutlarım.Çünkü dediğim gibi hem blogum hem de sizler benim mutluluk sebeplerimden birisiniz.Hepiniz sağolun varolun
22 yorum:
Of of of görüntü süper! Ellerin dert görmesin canım.Blogunun yeni yaşı hayırlı olsun.Daha nice güzellikleri bizimle paylaş inşaallah...
ilk once blogunun 1. yili kutlu olsun.ne guzel yazmissin ben de daha cok yeni blogcuyum ama sayfami her sabah oyle buyuk merakla aciyorum ki arkadaslar neler yapmis,benim yaptiklarima ne yorum yapmislar .tek soyledigim keske daha once girseymisim sizlerin arasina .tarifin de super ellerine saglik sevgiler.
Daha dün gibi yaa bana sorduğun sorular sonrasında blogu açman. ne kadar güzel değil mi, bu paylaşım insanın gerçekten çok tatmin ediyor. ben de blogumu sevgili seda sayesinde ve onun yardımları ile açmıştım ve hala unutamam onun yardımlarını. ne mutlu bana ki ben de sana yardım edebilmişim. iyi ki blogunu açtın ve iyi ki bizimlesin Güler Ablacım. bu arada cheesecake harika görünüyor, ellerine saglık
Öncelikle bu güzel blogla bizleri tanıştırdığın için çoookk teşekkür ediyor, nice yıllara hep beraber olalım diyorum canım:) Ve ellerine yüreğine sağlık, yine çok güzel bir lezzeti bizle paylaştın. Sevgilerimle...
selammmm yemek gezegeninden geldim.blogunuzun doğum günü hayırlı olsun.nice yıllara inşallah güzel paylaşımlarda buluşmak ümidiyle.iyiki varsınız sevgiler.aldım bir dilim pastanızdan...
Canım iyi ki blogları açmışız iyi ki yolumuz sanal bile olsa burada kesisti:))seninle yazışmaktan sıkıntıları paylaşmaktan çok keyif alıyorum. umarım çok uzun yıllar :))arkadaşlığımız katlanarak devam eder.Bu bağlamda blogunun :)nice nice başarılı yıllar ve daha da çok kitlelere ulaşmasını diliyorum.Ayrıca
kek muhteşem görünüyor her zaman olduğu gibi ellerine sağlık arkadaşım benim.kocaman öpüyorum..
Canım harika yapmışsın. Ellerine sağlık. Çok ta güzel resimlemişsin.
Lezzetini sanırım tahmin edebilirim:)))
Bloğunun yeni yaşını bende kutlarım canım. Nice güzel seneler dilerim.
Kucak dolusu sevgiler
Bloğunun birinci yaş gününü kutlarım. Nice Nice yıllara...
DAHA NİCE SENELERE INŞALLAH.GÜZEL PAYLASIMLARDA BULUŞMAK ÜMİDİ İLE...
SEVGILERR
1 sene ne kadar da çabuk geçmiş...iyi ki açmışsın bu bloğu,iyi ki bloglarımız tanışmış:)
nice mutlu up uzun seneler dilerim şekerim.
seni ve bloğunu çok seviyorum:)))
cheesecake nefissss olmuş,
ellerine kollarına sağlık
en kocamanında öpüyorummm
ay okuduğun kitabın konusunu sakın anlatma demeyi unuttum:)))vallahi ödüm kopar,1 hafta banyoya falan giremem sanırım:)duşakabinden bıçaklı bir adam çıkacakmış gibi gelir:)))
ben çok ödleğimdir bazen kendi gölgemden bile korkarım:))))
öpüyorum canımmmm
canım bloğunun yeni yaşını kutlarım iyikiaçmışsın bloğunu nice yaşlara nice tariflerle inşallah.cheesecake bende çok severim ara ara yaparım benim tarifimde böyle kolay yapılandan bir vişneli bir çikolatalı yapıp duruyorum ellerine sağlık nefis olmuş
sevgiler
tatlım cheesecake süper olmuş hemi de vişneli bayılırım ellerine sağlık tatlım
ayrıca blogunun yeni yaşı kutlu olsun daha nice seneler hep beraber olmak dilegiyle yeni yeni tariflerle beraber oluruz inş.
ayrıca sayfama bırakmış oldugun yoruma da teşekkür ederim
sevgiler
Buradan blogunun çok yaşlarını birlikte kutlarız umarım. Arada beni anmana çok sevindim, çok mutlu oldum, hem baklavayı ben yapmadım ya sen yaptın ablacığım. Cheescake ise her seferinde daha da güzelleşiyor doğrusu. Ellerine sağlık.
Merhaba;
Blogunuzun yeni yaşı kutlu olsun, daha nice senelere...
Ayrıca, cheesecake nefis görünüyor, ellerinize sağlık.
harika bir görüntü.
Nice seneler diliyorum, keyifli paylaşımlarla dolu..
Cheesecake çok güzel görünüyor, hiç denemedim, gözüm korkmuştur hep.. Afiyetler olsun, sevgiler..
Süper olmuş ellerine sağlık çok hoş görünüyor...
Nice yıllar nice tarifler diliyorum sevgiler.Mine
canım ya ben bunu atlamışım tamamen kusuruma bakma ne olursun biraz yoğundum bu aralar nice nice yıllara diliyorum hep beraberce senin yazılarını vede tariflerini okumak çok keyifliii sevgilerimle çok öptümmm
benim sorum krema hangisi? bunu ben hazır almak istediğimde sadece krem santı çıkıyor karşıma onu krema halini getirip klasik sütle çırpıp bunu mu krema diye ekliyorsunuz ?
Sevgili adsız krema şu marketlerde satılan 200 ml lik hazır kremalar değişik markalar var ben tikveşli ya da pınar alıyorum genelde sek marka da güzel hangisini tercih edersen
Yorum Gönder