Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


3 Mart 2012 Cumartesi

Mıhlama

Yağmurlu,soğuk fakat huzurlu ve sakin bir cumartesi.Herkese merhaba.
Uzun zamandır bir koşturmaca,stres ve telaşın ardından sakin bir cumartesi ilaç gibi geldi.Çalıştığım ve hep dışarıda olduğum için olsa gerek,evde olmayı özlüyorum ayrıca seviyorum.Evle ilgilenmek,mutfakta olmak,şöyle koltuğa uzanıp kitap okumak çok keyif veriyor.Şu an ev sessiz ve sakin.Akşama hareket başlar.Ben de bu sessizliğin tadını çıkarıyorum.Kahvemi aldım,blogumun başına geçtim.Dedim ki,yarın pazar,kahvaltı için bir mıhlama tarifi vereyim.Belki pazar günü kahvaltısı için,bir arayış içinde olanlara bir faydam olur.Eğer yarın evde şöyle uzun uzun kahvaltı etme planlarınız varsa ve değişik bir seçenek arıyorsanız mıhlama yapın.
Malzemeler


  • 100 gr tereyağ (isterseniz biraz fazla da koyabilirsiniz)

  • 2 yemek kaşığı mısır unu

  • 2 su bardağı sıcak su

  • 250 gr telli peyniri (çeçil peyniri)

Yapılışı


Aslında bakır bir tavanız varsa süper olur ama yoksa da bu mıhlama yapamazsınız anlamına gelmez.Tavada yağı eritin.Unu ekleyip sürekli karıştırarak,bir miktar unu kavurun.Karıştırmaya devam ederek,sıcak suyunuzu ilave edin.Topaklanmadan karıştırarak un ve suyu bir toparlayın.En son çeçil peynirinizi ekleyip,10 dakika kadar tavada peynir iyice eriyip,mıhlamanızın kıvamı tutana kadar pişirin.


Sıcak sıcak,peyniri uzata uzata,taze ekmeğinizi bana bana afiyetle yiyin.


Keyifli ve sağlık dolu bir hafta sonu dilerim.Sevgiyle kalın.............

16 yorum:

neslice tarifler dedi ki...

Mıhlamayı bir kere yaptım. Elime yüzüme bulaştırdım. Nerde görsem canım çekiyor ama bir dahaya cesaret edemiyorum. Tarifiniz bana cesaret verdi. Ellerinize sağlık.

bırtutamkekik dedi ki...

harika görünüyooor:)
pazara kshvaltımızı süslese mi bu lezzett;)
ellerine sağlık canım..
muhabbetlee
:)

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

bak şimdi kalbimin tam ortasından mıhladın beni:))))ellerine sağlık canım benimmmmm
çok öperim çoook

bozbek dedi ki...

hmmm nefis görünüyor...
Bir de yapmayı becerebilsem Her denmem hüsran

Unknown dedi ki...

hic denemedim ve yemedim ama denenmek lazim tabii

ellerine saglik canim...

Hülya dedi ki...

Denedim olmadı. Bir daha yaparken sizin tarifi deneyeceğim. Afiyet olsun.

nazlı dedi ki...

Bir Karadenizli olarak bizim evde sıkça yapılır. Rize'den gelen has molama peynirinde tadı daha da başka olur. Maalesef istanbulda bulmak zor. Ellerinize saglık. İştah açıcı gorunuyor

ihlamurcum dedi ki...

Aman allahım bu ne, hep duyardım ama ne yedim ne yaptım.Süper, iştah açıcı...elinize sağlık

Unknown dedi ki...

hiç yemedim,tadını çok merak ediyorum...çok lezzetli görünüyor...

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ben geldim
mmmm harika canım
pazara çok yakışır muhabbetle kal canım
:)))

çeşnici Handan dedi ki...

Geçen kış ilk defa Karadeniz'e gidince yemiştim ve çok sevdim nefis olmuş ellerine sağlık canım.

Tümay Öztürk dedi ki...

Koy koyyy elini korkak alıştırma tereyağında Güler ablam. Mıhlamanın en öenmli özelliği üstüne yağı çıkacak ve kesinlikle tencerenin dibi kazınacak:) Bir Rizeli olarak daha ne tüyolar vereyim di mi:) Ellerine sağlık Güler ablacım.

durutarifler dedi ki...

Karadenizde ne yemiştik.
Acayip güzel görünüyor
Bayıldımmmm
Ellerine sağlık
İyi haftalar

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Ben bayılıyorum mıhlamaya, çocuklara da yaparım. Çeçil peynirine ilaveten tulum peyniride eklemeni şiddetle tavsiye ediyorum. Çok daha lezzetli bir tadı oluyor. Ellerine sağlık...

sarımutfak-hande dedi ki...

çalışınca insan evi çok özlüyor bende senin gibiyim :))
mıhlamada süper yani ekmeğimi banıp banıp yemek isterdim:))
ellerine sağlık canım

Adsız dedi ki...

Bir kaç zamandır ihmal ettim seni.Gülerim bugün neler koymuş acaba siteye diye.Yine herzamanki gibi enfes gözüküyor.Şuan ekmek olsa elimde, doya doya bansam,kendimden geçsem yerken:)))).Ellerine sağlık.
Sevgiler
SNM

Blog Widget by LinkWithin