Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

24 Mart 2009 Salı

Elmalı Tart

Artık akşam eve gelince kendimi mutfağa kapatıyorum Bunu da onu da yapmalıyım diye Ama acayip keyif alıyorum.Vücudum yoruluyor,beynim dinleniyor.Eskiden işyeri dışında evde asla bilgisayar başında vakit geçirmezdim.Ama şimdi durum farklı yatmadan önce şöyle bir tarif yazmak biraz sevdiğim arkadaşlarımın sayfalarında gezinmek bunları yaparken müzik dinleyip şöyle güzel aromalı bir kahve içmek beni çok mutlu ediyor.Blogumu çokkkkkkk seviyorum.
Yaşasın blog dostluğu.Ayrıca Yasemin sana da çok teşekkür ediyorum beni cesaretlendirdiğin için.
Bugün vereceğim elmalı tart da mükemmel ağızda dağılan çok özel bir tart .Yalnız siz siz olun üzerini pudra şekeri ile süslerken benim gibi dalıp da üstünü tamamen kaplamayın ki üzerindeki elma dilimleri bütün görkemi ve iştah açıcılığı ile gözünüze hitap etsin.


Malzemeler


  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 2 yumurta

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

  • 1 paket kabartma tozu

  • 4 orta boy elma (1 adet elma tartın üzerine dilimlenmek için kullanılacak)

  • 3 yemek kaşığı toz şeker

  • tarçın ve ceviz

  • aldığı kadar un

Yapılışı


Kabuğu soyulup,rendelenen elmalar toz şeker ile pişirilir.İçerisine ceviz ve istediğiniz ölçüde tarçın ilave edilir.(Ben 1 tatlı kaşığından biraz fazla koydum)


Diğer tarafta margarin, kabartma tozu,sıvıyağ ,pudra şekeri ve yumurtalar iyice karıştırılır.Yavaş yavaş hamuru toparlayarak un ilave edilir.Yumuşak fakat ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.Hamur ikiye bölünüp bir parçası altına yanmaz kağıt serilmiş pişireceğiniz kabınızın ölçüsünde açılarak,tart kabının zeminine yerleştirilir.Üzerine soğumuş elmalı harç konulduktan sonra hamurun diğer parçası tartın üzerini oluşturması için kabın üzerine yerleştirilir.


Çok ince kesilmiş elma dilimleri bir miktar hamurun içine batırılarak tartın üzerine dizilir.Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir.Fırından çıkarttıktan sonra soğuyunca bir miktar pudra şekeri ile süslenir.(elma dilimlerinin görünmesine izin verecek kadar)


Gerçekten çok hafif ve çok lezzetli oluyor Afiyet şeker olsun .


Bu gidişle bütün ev halkı sonunda obez olacak.Ben pişirip ikram etmekten onlardan yemekten o kadar mutlu ki.Tek sorun Ankara da ki büyük oğlumun bütün bunların sadece resimleri ile yetinmek zorunda olması.Neyseki hayırlısı ile bu hafta sonu geliyor ve bana kocaman bir yapılacaklar listesi yazdırdı.


3 yorum:

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

Selam,
valla süpersin bence,teşekkür etmene ne gerek var,zaten sende cevher varmış.ben sadece yol gösterdim.elmalı tart harika görünüyor bence,pudra şekeri falan da ihtişamını bozamamış.ellerine sağlık

Zeynep dedi ki...

elmalı bütün lezzetlere bayılıyorum,
ellerine kollarına sağlık canım.
nefis görünüyor...

öpüyorum,sevgiler

Kendimce dedi ki...

Yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum canım arkadaşlarım

Blog Widget by LinkWithin