Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


15 Mart 2009 Pazar

Kadınbudu Köfte




Geldik yine bir haftasonunun sonuna. Kendimi bildim bileli pazar günlerini sevmem neden bilmem.Çalıştığım için değil çünkü çalışmadığım zamanlarda da sevmezdim.Ama yapacak bir şey yok. Bugün bütün günümü mutfakta geçirdim diyebilirim.Bu durum ev halkının çok hoşuna gidiyor tabi.Çünkü mutfak pastane ,lokanta gibi çalışıyor.Yazık onlar da tüketmek için çalışıyorlar!Yorucu fakat keyifliydi.Yemek yapmak terapi gibi birşey.Bir de çalıştığım için hafta sonu hafta içine yönelik hazırlık yapmak iyi oluyor.Yaptıklarımı sırayla sizlerle paylaşacağım.
Gelelim Kadınbudu köfte tarifine;

Malzemeler
  • 500 gr kıyma
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta (bir tanesini kızartırken kullanıyoruz)
  • 1 orta boy soğan
  • biraz maydanoz
  • tuz ,karabiber, kimyon

Yapılışı;

Pirinci birazcık suyla haşlayın.Hatta bir gün önceden yaptığınız pilav varsa ondan yarım bardak alarak da kullanabilirsiniz.Kıymanın yarısını rendeleğiniz soğan ile biraz öldürün.Kıyma bıraktığı suyu çekince,haşlayıp soğuttuğunuz pirinci ve diğer malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun.İstediğiniz şekli verin.Köftelerinizi önce düz bir kaba kırıp iyice çıptığınız yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun...

Herkese hayırlı,bereketli ,sağlıklı ve güzel bir hafta diliyorum.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin