Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


12 Eylül 2009 Cumartesi

Fırında Makarna

Bizim evde çok sevilerek yenen bir makarna çeşidi ister iftarlık ister sahurluk her iki öğün için de çok ideal

Malzemeler


  • 1 paket fırın makarna (en kalınından)

  • 1 paket margarin ya da tereyağ

  • kaşar peyniri

  • 1 lt süt

  • 3 yemek kaşığı un

  • 1 adet yumurta

  • tuz karabiber

Yapılışı



  1. Makarna tuzlu suda haşlanır ve süzülür

  2. Süzülen makarna tepsiye konulup 125 gr kadar tereyağ ya da margarin makarnanaın sıcaklığı ile erimeya bırakılır.Arada karıştırarak hem makarnanaın her tarafının yağlanmasını hem de yağın erimesini sağlayın

  3. Diğer tarafta tencereye 125 gr kadar margarin ya da tereyağ konulup un ilave edilir ve yakmadan un kavrulur.1 lt süt iyice karıştırarak yavaş yavaş ilave edilir.Koyu bir muhallebi kıvamı elde edesiye kadar karıştırılır.

  4. Sosun içine tuz.karabiber ve bir yumurta iyice çırpılarak ilave edilir.

  5. Hazırlanan beşamel sosumuzu tepside yağlanan makarnaya ilave edip iyice karıştırıp fırına verip börek pişirir gibi o ayarda ve derecede üzeri biraz pembeleşene kadar pişirin fırından almadan biraz önce rendelenen kaşar peyniri makarnanın üzerine konulup kaşar eriyip biraz kızarınca fırından çıkarılıp dilimlenir

Afiyet olsun


3 yorum:

Adsız dedi ki...

bizde de aynından pişti

nefiss

ellerine sağlık
sevgilerr

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık bende çok severim fırın makarnayı
çok güzel görüüyor

pelince dedi ki...

ne çok severim bir bilsen :) sıcak sıcak yenilicek ama..hatta ağzım yanıcak :)) ellerine sağlık...
mutlu pazarlar..

Blog Widget by LinkWithin