Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


23 Mart 2009 Pazartesi

Portakal Suyunda Zeytinyağlı Kereviz





Evet yine riskli bir yemek, kereviz.Çoğu kişi hiç sevmem der yedin mi diye sorunca da hayır cevabı alırsınız .İşte yine ön yargı.Oysa kereviz hem çok faydalı hem de çok lezzetli bir sebzedir.


Tarifimiz şöyle


Malzemeler



  • 3 adet orta boy kereviz (seçerken kerevizlerin biraz ağır olmasına dikkat edin ,aksi takdirde içleri boş oluyor.)

  • 1 adet soğan

  • 1/2 su bardağı zeytinyağı

  • 1 adet havuç

  • 1 adet portakal

  • tuz

Yapılışı


Kerevizleri soyup istediğiniz şekilde doğrayıp kararmaması için limonlu suya koyun.Diğer tarafta doğradığınız soğanları havuçları tencerenizde (yayvan bir tencere olması tercih sebebidir.sebzeler üstüste olmasın rahat pişsin diye)soteleyin.Daha sonra kerevizleri ekleyin şöyle bir çevirdikten sonra tuzunu ve sıktığınız bir adet portakalın suyunu ilave edip,kısık ateşte fazla karıştırmadan pişirin.Piştikten sonra tencerede soğuduktan sonra servis tabağınıza alın.


Deneyin göreceksiniz muhteşem bir lezzet


Afiyet olsun ...


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben bu yemek malzemesine ayrıca 1 adet ayva da ( Kerevizle aynı biçimsellikte kes)koyarım.
İnanılmaz yakışıyor denemenizi tavsiye ederim.
Tariflerinizi severek izliyorum, ellerinize sağlık.
Başarılar TANSEL DERYA

Blog Widget by LinkWithin