Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

9 Nisan 2009 Perşembe

Krem Karamel

Sen kilo vermekten bahset sonra git böyle şeyler yap.Kendimi çok ayıplıyorum ama ne yapabilirim.
Bizim evde herkes tatlı düşkünü şöyle söyliyeyim eğer ki tatlı yoksa bilumum şokella,fıstık ezmeli büsküvi hatta reçeller devreye girer.Bu durumda tatlısız olmuyor illa birşeyler yapıyorum ,yapınca da tabiki yiyiyorum da.Kış gitti gidiyor kalın giysiler çıkacak yerini ince giysiler alacak o zaman ne olacak sevgili hanımlar.Tabiki birşey olmayacak can boğazdan gelir deyip yemeye devam edeceğiz. :)Şaka bir yana krem karamel çok güzel bir tatlı bence büyük oğlum küçükken yeni konuşmaya başladığında titreyen tatlı derdi buna.Hala güleriz bu söze.Rejime başlayacak olanlar bence başlamadan önce yapıp yiyin muhteşem bir lezzet

Malzemeler

Krem için
  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 lt süt
  • 1 paket vanilya (isterseniz 2 de koyabilirsiniz)

Karamel için

  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su

Yapılışı

Önce karamel için malzemeleri küçük bir tencereye koyup kısık ateşte şekeri karamelize edin.Fakat şekerin rengi sizi aldatmasın.Şeker eriyipte hafiften sakızlandığında ateşten alın çünkü siz kaplara koyana kadar bile yanmaya devam edeceğinden karamelinizin tadı acımsı olabilir.Ateşten alır almaz kaplarınıza payedin.

Diğer tarafta yumurtalar ile şekeri mikser ile iyice çırpın.Sütü ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin.Köpüren karışımı karamel koyduğunuz kaplara bölüştürün.Kaplarınızın yarısına gelecek kadar sıcak su koyduğunuz bir tepsiye kaplarınızı yerleştirip önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin.Daha önce creme brule tarifinde de anlattığım şekilde krem karamelde sertleşmeye başlayacak üzerleri kızaracak ve siz fırından alıp oda sıcaklığına ulaştığında buzdolaba koyduktan sonra da kıvam kazanmaya devam edecek.Bu tatlının en önemli püf noktası bir gün dolapta bekletip ertesi gün servis etmek o zaman lezzet ve kıvam da tavan yapıyor.Servis etmeden önce tabağınıza ters çevirince bu muhteşem görüntü çıkıyor ortaya

Hadi afiyet olsun


6 yorum:

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

al benden de o kadar,bizim evde de durum aynı.eşim her akşam tatlı bişey arar,hiçbişey yoksa nutella kavanozu elinde dibini görür.ben krem karamel hastasıyım ama hiç denemedim.birkaç defa dr.oetker denemişliğim var.ellerine sağlık

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

krem karamelden bişey olmaz dimi, içinde çok yumurta var ama ben krem karamele asla hayır diyemem, ister 100 ister 200 kilo olim banane. o tadı reddedemem. Muhteşem yapmışsın eellerine sağlık, karameli de nasıl akmış yaaa....

Zeynep dedi ki...

kanıma giriyorsun ama...cık cık cık:)))
bir haftadır gözüm dönmüş durumda zaten...tozşeker bile gözüme hoş görünmeye başladı:)))
bir istekte bulunmak istiyorum:)
lütfen bir sonraki tarif salata olsun...ankara'dan hale jale için,istanbul'dan zeynep için hihihi...
sohbet eder gibi yorum yazıyorum kızmıyorsun inşallah:)

krem karamel nefis olmuş...afiyet bal olsun size...benim için de ye lütfen:)
ellerine sağlık.

öpüyorum...
mutlu mutlu, şeker tadında hafta sonu dilerim.

degisiktatlar dedi ki...

ne demek ben misafir olmaktan çok memnunum..misafirliklere ve misafirlerime her zaman açığım arkadaşım :) başarılar dilerim

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

ne leziz bir görüntü :)
ellerinize sağlık

fikriye dedi ki...

ellerine sağlık görüntü süper insanın boşver diyeti yap akşama bir güzel ye diyesi var ama akşama spora gitcem:((( bana herşey diyeti hatırlatıyor.....

Blog Widget by LinkWithin