Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

27 Nisan 2009 Pazartesi

Şekerpare

Bugün acayip bir gelişme oldu.Babanga diyete başladı.Elinden geldiğince en kibar hali ile birlikte yaparsak daha başarılı oluruz gibi de birşeyler geveledi.Acaba ne demek istedi.Ben tam da bir blog sahibi olmuş,kendimi mutfağa vurmuşken,denemek istediğim yüzlerce tarif varken nerden çıktı bu diyet şimdi.Ben yaptığım yemekleri,tatlıları kime yedireceğim şimdi.Büyük böcek Ankara da babanga diyette (üstelik beni de diyetine ortak etmek istiyor)eee geriye bir tek en küçük böcek bebe kalıyor.Garibim tek başına nasıl mücadele edebilir ki onca tarifle.Yapacak birşey yok.Ama gözüm babanganın üzerinde olacak mutfağa her gittiğinde takipteyim.Çünkü o yemek yemeyi çoooookkkkk sever ,hele tatlıya hiç dayanamaz.Ben de ne tuhaf bir zaman geldi ki şekerpare yapmıştım.Buyrun tarife

Malzemeler
  • 1 paket oda ısısında margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • üzeri için fındık

Şerbeti için

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • 1/2 limon suyu

Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlayıp ateşe koyun.O kaynarken şekerpareleri yaparsınız.Çünkü tatlı sıcak şerbet ılık olmalı

Şerbet kaynayıp söndüreceğiniz zaman limon suyunu ilave edip altını söndürün

Şekerpare için ;Un dışında bütün malzemeleri bir araya koyup unu yavaş yavaş ilave ederek hamurunuzu hazırlayın.Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ettiğinizde,ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye dizin.En son fındıkları yerleştirirken bir miktar fındığı batırdığınızda şekerparelerde minik gamzeler oluşturun ve 175 derecede ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirin.Fırından çıkarınca şerbeti üstlerine gezdirerek dökün ve üzerini başka bir tepsi ile kapatın.Bir süre sonra şekerpareleri şerbetin içinde ters çevirerek şerbeti eşit olarak çekmesini sağlayın.

Hadi buyrun çekinmeyin afiyet olsun :))



9 yorum:

Zeynep dedi ki...

aşkolsun şimdi küstümmmm:)
ayol zeynepciğin var burda:)sen yap ben yerim...monitöre ekmeğimi banar banar yerim hemde:)))babanga tatil moduna girmiş bence çaktırmıyor...büyük böcek fast fooda vermiştir kendini...küçük tek başına mücadele edemezzzz... sen hemen beni ara ben gelirim:))))en çabuğundan tüketirim herbişeyi:)))

bu kadar şımarıklık yeter...hemen ciddileşiyorum ve diyorum ki şekerpare nefis olmuş,lüp lüp yemelik...
ellerine kollarına sağlık annega:)))
öpüyorum seni en sevgi dolusundan...

Zeynep dedi ki...

not1:nazar boncuğuna ne oldu:)))
not2:ikinci kez öpüyorum:)

Asuman'la dedi ki...

Bayılırım şekerpareye henuz evde deneme ceseratim olmadı ama yaptıkların çok güzel görünüyor..

Zeynep dedi ki...

Olsa da yesek anlarından biri.....

fikriye dedi ki...

ellerine sağlık enfes olmuş nasılda güzel çekmiş şerbetini tam ağızda dağılan bir tatlı olmuş nefissss

NarincE dedi ki...

Şekerpare, benim bir türlü istediğim tarifi keşfedemediğim bir tatlıdır. Birkaç tarifi denedim, istediğim gibi olmadı. Bunu önerdiğine göre gelecek sefer bu tarifi denemeliyim. sağlıcakla ...

zeynebinsofrası dedi ki...

Bu görüntüye nasıl dayanılır.Olsada yesek:)))ellerine sağlık....

karamel mutfak dedi ki...

sizde diyet varsa biz alabiliriz çünki bu muhteşem mamalar kaçmaz.kocaman sevgiler.

lemanice dedi ki...

mmm.canım çekti ballı ballı.hiç diyet miyet dinleyemem olsa hemen yerim şimdi.sevgiler.dileklerine de teşekkürler canım.

Blog Widget by LinkWithin