Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

21 Eylül 2009 Pazartesi

Bayramınız Kutlu ve Mutlu Olsun

Herkese Mutlu ,huzurlu,sağlıklı,bereketli ve sevdikleri ile çok ama çok güzel bir bayram diliyorum.

Bu arada ayın 14 ünden beri ne kendi ne de arkadaşlarımın bloguna giremiyordum sorun neydi bilmiyorum ama yorumlarınızı yayınlayamayışım ve sizleri ziyaret edemeyişim bu sebepleydi
Tekrar herkese hayırlı bayramlar

16 Eylül 2009 Çarşamba

Tel Kadayıf

Dün ve bugün kendi sitem dahil blogspot uzantılı hiç bir siteye giremedim sorun mu var acaba bilgisi olan arkadaş varmı diye bir soru ile başlayıp uğurlamaya hazırlandığımız şu ramazan ayında edilen tüm duaların,tutulan oruçların kabul olmasını diliyorum.
Ramazan ayında çok yapılan tatlılardan biri de kadayıftır sanırım

Malzemeler
  • 500 gr tel kadayıf
  • 150 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • ceviz
  • 2 su bardağı süt

Şerbeti için

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su

Yapılışı

Kadayıfı tel tel açarak işe başlıyoruz bu kısım bu tatlı yapımının en zahmetli kısmı sanırım.Erittiğimiz yağımızı sıvıyağ ile karıştırıp tel tel açtığımız kadayıfımızn üzerine döküp her tarafının iyice yağlanmasını sağlıyoruz.Daha sonra pişireceğimiz tepsiye kadayıfın yarısını güzelce döşeyip elimizle iyice bastırıyoruz,üzerine bolca cevizi koyduktan sonra geri kalan kadayıfı yine iyice bastırarak tepsinin üzerine yerleştiriyoruz.Kadayıf ne kadar sıkı olursa o kadar güzel oluyor çünkü.Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkar çıkmaz üzerine 2 bardak soğut sütü gezdiriyoruz.Ben kadayıfı bir gece önce pişirip şerbetini ertesi gün verdim öyle de yapabilirsiniz ya da kadayıf soğuduktan sonra kaynattığınız şerbeti sıcakken kadayıfın her tarafına eşit olarak da verebilirsiniz.

Afiyet olsun

13 Eylül 2009 Pazar

Yine Cheescake Hep Cheescake

Artık bu konuda iddalıyım diyebilirim yani cheescakeki çatlatmadan pişirme konusunda

Hepsini tek başıma yiyebilirim





Bu tat benim aşık olduğum bir tat Cheescake başka bir lezzet benim için.Gerçekten benim damağımı çatlatan bir lezzet her şekli güzel ama limonlusu her daim favorim.

Bu yaptığımın içindeki limon miktarı biraz az çünkü çikolata sos ile yemek istedi beyzadeler.Emir büyük yerden boynumuz kıldan ince



2 paket burçak büsküvi
100 gr kadar tereyağ
400 gr labne peynir
1 su bardağı tozşeker
5 tatlı kaşığı buğday nişastası
4 adet yumurta
1 paket (küçük paketlerden 200 gr lık )krema
1/2 limonun suyu
1 paket vanilya
Yapılışı
büsküvileri rondodan geçirip un haline getirin
Birazcık erittiğiniz yağ ile iyice harmanlayıp altına yağlı kağıt koyduğunuz,kenarlarını tereyağ ile yağladığınız kelepçeli kalıbın (26 cm lik bir kalıp kullandım) tabanına ve mümkün olduğunca kenarlarına iyice bastırarak tabanı oluşturun ve kalıbınızı buzdolabına koyun
Labne peynirinizin suyunu iyice süzdürdükten sonra derin bir kaba alıp mikserle iyice karıştırın
Şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin
Nişasta,vanilya ve kremayı ekleyip karıştırın
yumurtalarınızı teker teker kırıp karıştırın önce kırdığınız iyice karışmadan diğerini kırmayın
en son limon suyunu ilave edip iyice karıştırın.
Karışımınızı kalıba dökmeden önce kabınızı tezgahın üstünde hafif hafif vurarak oluşan hava kabarcıklarının sönmesini sağlayın.Bu tatlınızın çatlamasını önleyecek bir önlem
En son karışımı kalıbınıza döküp 170 derecede yavaş yavaş pişirin bu arada fırının kapağını açmayın
Piştikten ve fırını söndürdükten sonra cheesecakeki fırından çıkarmayın bırakın fırın soğuyuncaya kadar orada kalsın.Ani ısı değişikliği de çatlamasına neden oluyor
Fırından çıkardıktan sonra buzdolabında en az 8-9 saat hatta mümkünse 1 gün beklesin

Üzerine Dr Oetkerin çikolatalı sosunu kullandım ama ben bu sosu pişirirken içine 2 yemek kaşığı kadar toz şeker ilave ediyorum


Afiyet olsun

12 Eylül 2009 Cumartesi

Fırında Makarna

Bizim evde çok sevilerek yenen bir makarna çeşidi ister iftarlık ister sahurluk her iki öğün için de çok ideal

Malzemeler


  • 1 paket fırın makarna (en kalınından)

  • 1 paket margarin ya da tereyağ

  • kaşar peyniri

  • 1 lt süt

  • 3 yemek kaşığı un

  • 1 adet yumurta

  • tuz karabiber

Yapılışı



  1. Makarna tuzlu suda haşlanır ve süzülür

  2. Süzülen makarna tepsiye konulup 125 gr kadar tereyağ ya da margarin makarnanaın sıcaklığı ile erimeya bırakılır.Arada karıştırarak hem makarnanaın her tarafının yağlanmasını hem de yağın erimesini sağlayın

  3. Diğer tarafta tencereye 125 gr kadar margarin ya da tereyağ konulup un ilave edilir ve yakmadan un kavrulur.1 lt süt iyice karıştırarak yavaş yavaş ilave edilir.Koyu bir muhallebi kıvamı elde edesiye kadar karıştırılır.

  4. Sosun içine tuz.karabiber ve bir yumurta iyice çırpılarak ilave edilir.

  5. Hazırlanan beşamel sosumuzu tepside yağlanan makarnaya ilave edip iyice karıştırıp fırına verip börek pişirir gibi o ayarda ve derecede üzeri biraz pembeleşene kadar pişirin fırından almadan biraz önce rendelenen kaşar peyniri makarnanın üzerine konulup kaşar eriyip biraz kızarınca fırından çıkarılıp dilimlenir

Afiyet olsun


5 Eylül 2009 Cumartesi

Şipsı Baste




Çerkez pastası deyince sizi yanıltmasın bu bilinen pastalardan değil.Çerkezlere özgü bir yemek


Bilen ve yiyen bilir bizim evde de çok sevilen bir yemektir.Aslında ilk kez yaptım bu bizlere has bir yemek olduğundan daha çok bütün aile annemde toplandığımızda annem yapar.




Malzemeler




  • tavuk (ben iki adet but bir adet göğüs eti ile yaptım)


  • mısır unu (mısır ununu tepsiye koyup fırında birazcık karıştırarak kurutuyoruz)


  • 3 adet orta boy soğan


  • kırmızı toz biber


Yapılışı





  1. Tütsülenip iyice yıkanan tavuklar tencereye konulup biraz tuz ilavesi ile haşlanır


  2. Derin bir tencereye doğranan soğanlar biraz tereyağında iyice kavrulur


  3. Kavrulan soğanlara toz kırmızı biber ilave edilip üzerine haşladığımız tavuğun suyu eklenir


  4. bir su bardağı kadar mısır unu çok az suda eritilip kaynayan tavuk suyuna kıvam artırıcı olarak konulur.Bu çorbanın suyu boza kıvamından biraz daha ince olmalı.eğer koyduğunuz mısır unu az gelirse biraz ekleyebilirsiniz ya da çok koyu olursa biraz su ilavesi ile kıvamını ayarlayabilirsiniz


  5. Başka bir tencerede 6 su bardağı su biraz tuz ilavesi ile kaynatılır kaynamakta olan suya 2.5 su bardağı mısır unu ilave edilip iyice karıştırılır.Burada önemli olan unun topaklanmaması.Biraz ateşin üzerinde biraz ateşten alıp tezgahın üzerinde iyice karıştırılır.


  6. Hamur göz göz olup poh poh sesleri çıkarmaya başladığında hamurun altını söndürün ve yuvarlak bir tepsiye hamurunuzu boşaltın kaşığı suyla ıslatarak tepsideki hamuru düzleyin


Çerkez pastanız hazır.Aslında bu yemek resimdede gördüğünüz hamurun ortası havuz şeklinde açılarak havuza doldurulan çorbası ve hamurun kenarlarına haşlanan tavuk etleri dizilerek servis olur.Fakat bu şekilde yemek artık mümkün olmadığından herkesin tabağına dilim dilim kesilen hamuru konulup yanına konulan çorbası ile yeniyor.Bu arada haşlanan tavuk etleri de tabiki serviste yerini alıyor.



Bu yemeği anlatmak zor yemek çok güzel yemek kültürümüz ölmesin değerlerimiz unutulmasın nesilden nesile aktarılsın.Hiç olmassa çocuklarımıza bu değerlerimiz kalsın herşeyin unutıulmaya yüz tuttuğu günümüzde bu kadarını yapabilelim hiç olmazsa



Abicim bu senin içindi bu ilk deneme olmasına karşın çocuklar yiyince anneannemizin yaptığı ile aynı lezzet dediler.O zaman aferin bana

2 Eylül 2009 Çarşamba

İftar Bereketi Etkinliği 3; Patates Paçası

Oruçluyken insan dünyaları yiyecek zannediyor ama çorbayı içtikten sonra tıkanıyor ya da bana öyle oluyor çünkü yiyen de yiyiyor gözümün önünde olaylar cereyan ediyor çünkü

Bugün canım bu patates paçasını çok istedi.Telefon aracılığı ile çocuklara patatesi haşlamalarını söyledim.Gerisini de gelince hallettik.Bir deneyin isterseniz iftar sofralarınıza değişik bir tat ve renk katması açısından denemeye değer bir lezzet oldu.


Malzemeler


  • 4 adet orta boy patates

  • 1 adet yumurta

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 2 yemek kaşığı un

  • tuz,karabiber,kırmızı toz biber

  • birkaç diş sarımsak

  • biraz sucuk ya da pastırma ya da haşlanmış et

Yapılışı


Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun.İyice ezdiğiniz patatesin içerisine yoğurdu,yumurtayı,unu,baharatları koyup iyice karıştırın.yağladığınız bir borcama bu karışımı koyup 200 derecede üzeri kızarana kadar fırınlayın.Fırından çıkarttığınız patatesin üzerine biraz tereyağ eritip içerisine kırmızı biber koyarak bunun içinde pişirdiğiniz sucuğu ya da pastırmayı ya da haşlanmış etinizi ilave edin.Biz tercihimizi sucuktan yana yaptık.


Afiyet olsun


Ayrıca bu tarifimi http://birdemliksohbet.blogspot.com sahibi arkadaşım Sevil'in düzenlediği


İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3 etkinliğine gönderiyorum


1 Eylül 2009 Salı

Etimek Tatlısı


24 saatin az geldiği günler yaşıyorum.Çok şükür şikayetçi değilim ama biraz!yorucu.İşe git iftar için koşturarak akşam eve gel,iftara 30 dakika kalmış koştur masayı hazırla,yemekleri ısıt,İftar sonrası mutfağı topla,ertesi günün iftar menüsünü çorbasından tatlısına hazırla,sahur için hazırlık yap aaaaaa saat 23:00 olmuş bile.Hemen yat sahura kalkman lazım .Sahura kalk masayı hazırla,topla,tekrar yat 2 saat sonra tekrar kalk hazırlan hadi işe.
Aynen tempo bu çok şükür Allah tuttuğumuz oruçları kabul eder inşallah.Bu arada geriden izlemeye devam ediyorum ama benim yaptıklarımı resimleyip iki satır yazacak zamanım kalmıyor.Sağlık olsun izleyenlerim sağolsun
Bu tatlı da herkesin bildiği bir tatlıdır ama güzel ve hafif bir tatlıdır tavsiye ederim
Malzemeler
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 kg süt
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • hindistan cevizi

Yapılışı

  1. 2 su bardağı şekeri bir ateşe koyup karıştırarak eritin içine çok dikkatlice 2 su bardağı sıcak suyu koyup iyice karıştırın
  2. Şekeri çok yakmayın ki acı bir tat olmasın
  3. etimekleri bu karamelize olmuş şerbet ile ıslatarak borcamınıza dizin
  4. diğer bütün malzemeyi vanilya ve hindistan cevizi hariç iyice karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin
  5. Ateşten indirince vanilyayı ilave edip mikserle bir 5/10 dakika karıştırın
  6. Muhallebinizi etimeklerin üzerine döküp üzerini hindistan cevizi ile süsleyin

Afiyet olsun

Blog Widget by LinkWithin