Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


5 Nisan 2009 Pazar

Cevizli Ekmek

Herkese keyifli bir pazar diliyorum.Sabah sahilde yaptığımız keyifli bir yürüyüşün ve denize karşı içilen türk kahvelerinin ardından,yapılan güzel bir kahvaltı ile pazar gününün yarısını geride bıraktık.Hava o kadar güzeldi ki tertemiz sakin.Pazar günleri hep çok uyumak isterim ama bizim evin en az uyku ile yetinen kocaman adamı bir türlü buna izin vermez. Her pazar hadi öğlen oldu diye ısrarla evin içinde dönüp durur.Öğlen dediğinde saat 8 civarı birşeydir.Söylenerek kalkarım fakat sonra da kalktığıma ve günü uzun uzun yaşadığıma memnun olurum.
Neyse ben bu ekmek işine fena taktım.Bu sefer de cevizli ekmek yaptım muhteşem bir tat oldu
Ölçüleri Acemi Şef'in sitesinden aldım.İki somun ekmek oluyor, birinin içine ceviz koydum diğeri sadeydi.Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler


  • 1 paket instant maya

  • 1 tatlı kaşığı silme tozşeker

  • 1,5 su bardağı ılık su (ben yarısını süt koydum)

  • 3-4 su bardağı un (ele yapışmayacak kıvamda bir hamur olana kadar)

  • 2 tatlı kaşığı silme tuz

  • fazla dövmeden küçülttüğünüz ceviz

Yapılışı


bütün malzemeleri bir kabın için de (öncelikle unun hepsini koymayın) iyice yoğurun.Unu yavaş yavaş ilave edin.Kocaman bir top şeklinde hamurunuzun üzerini nemli bir bez ile örtüp 40 dakika kadar sıcak bir yerde bekletin mayalandıkça kabarıyor süper bir görüntü oluşuyor.Sonra yine iyice yoğurup hamuru ikiye bölün (ben bu aşamada ayırdığım parçanın birine cevizi ilave ettim.) istediğiniz şekli verin ve hafifçe unladığınız tepsiye yerleştirin üzerine de biraz su püskürtün , 20 dakika kadar bu şekilde sıcak bir yerde bekletin.Somunların büyüdüğünü görüp sevineceksiniz bu aşamada.Fırına koymadan önce ekmeklerin üzerine verevlemesine çizikler atın bu içinin de iyice pişmesini sağlıyor.Üstlerine biraz un serptikten sonra da 220 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.Yaklaşık 30-35 dakika da pişiyor. Bu arada üzerlerine un serpmeden önce yumuşak olması için üstlerini süt ile ıslatın ve pişirme aşamasında fırına dayanıklı bir kap ile fırına su koymayı ihmal etmeyin


Çıkan kokuya inanamayacaksınız.yemek yapmak çok güzel keyifli bir uğraş ama şunu anladım ki ekmek yapmak başka birşey sanki kutsal bir yanı var.Afiyet olsun.


Ben bu ekmek işine gerçekten taktım bugün içinde başka bir ekmek deniyeceğim.Beni izlemeye devam edin.




5 yorum:

bahar dedi ki...

Merhabalar, “hediyeleşme” üzerine güzel bir etkinliğimiz var, katılmanızı arzu ederim. Ayrıntılar sayfamda, sevgiler.

Zeynep dedi ki...

Daha henüz ekmek yapmayı hiç denemedim. Ama sizinkilerin kokusu şimdi burnuma geldi sanki.
çok iştah açıcı görünüyorlar, Makinam olmadığı için fırında pişen bu tarifi deneyebilirim....

Unknown dedi ki...

Zeynep'çim benim de ekmek makinam yok.Ama bu ekmek işine kafayı fena taktım ama muhteşem bir duydu mutlaka denemelisin

Unknown dedi ki...

Valla ben ekmek yapayı dedim ama makinada yapamaya çalışsam bile olmadı.Simbonun reklamında özendik aldık hiç güzel ekmekler yapamadık hevesimiz kursağımızda kaldı. ama malzemesini yapamadık ama tecrubesizlikten bakalım tarifleri görünce ahçılığım hormonum yine yukseldi bakalım yarın ve pazar sabahı deniyeceğim yemek yapmayı tariflere ek olarak kotanyi diye bir markanın ekmek baharatını kullanacağım.eğer güzel olursa söylerim.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Gülercim, ekmeğin nefis olmuş, ona sözüm yok. Ama şu sabah kalkma ve kaldırılma meselesi bizim evdekinin tıpkısının aynısı, çok güldüm. Ben de çok homurdanırım ama memnun da olurum. Öbür türlü gün çabucak bitiveriyor. Sevgiler canım.

Blog Widget by LinkWithin