Malzemeler
- 250 gr kadayıf
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı tozşeker
Kreması için
- 1 kg süt
- 4 kahve fincanı tozşeker
- 4 kahve fincanı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket krem şanti ve şanti için 1/2 su bardağı soğut süt
- 2 parça damla sakızı
Yapılışı
- Önce krem şanti soğut süt ile çırpılıp dolaba kaldırılır.
- Krema için tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir ve mixer ile 10 dakika karıştırılır.Soğuması için kenara bırakılır.
- Diğer tarafta tel kadayıflar bıçakla iyice kıyılır.Teflon bir tavada ya da tencere de tozşeker ve sıvıyağla kızarana kadar kavrulur.Rengi pembeleştirilir.
- Soğuyan krema ile krem şanti bir araya konularak 5 dakika kadar mixer ile karıştırılır.
- Kavrulan kadayıfın bir kısmı tatlıyı koyacağınız kabın altına serilir,üzerine konulan kreması düzgünce kabın içine yayılır.Kadayıfın geri kalan kısmı ile kremanın üzeri kaplanır.Bir gece dolapta bekletirseniz daha güzel oluyor.
Buyrun o zaman afiyet şeker olsun
6 yorum:
merhaba arkadaşım,sanırım aramıza yeni katıldın öncelikle hoşgeldin diyorum,benim çok güzel dostlarım arkadaşlarım oldu blog sayesinde eminim ki sende çok güzel dostlar kazanacaksın.sevgiler,ayrıca listeme ekledim seni;)
arkadaşım ben kendimi tanıtmayı unuttum sanırım yalnizkralice.blogspot.com herzaman beklerim buyur gel sıkılmıycana emin olabilirsin.
çok teşekkürler herzaman beklerim.
çok severek yediğim bir tatlı...bayılırım.
ellerine kollarına sağlık canım.
nefis görünüyor
çok çok çok öpüyorum:)
ne güzell görünüyor.elinize sağlık
Sevgili arkadaşlarım güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim
Ferzan'cım teşekkürler senin siten i gezdim bugün çok beğendim takipteyim
Zeynep benim güzel arkadaşım çok teşekkürler
Ufuk çizgisi ne güzel yazılar var sitende teşekkürler
Yorum Gönder