Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


1 Ekim 2011 Cumartesi

Dalyan Köfte

Selamlar,keyifli cumartesiler herkese.Bugün oldukça dolu ve hızlı geçti benim için.Cumartesiden çok bir şey anlayamadım dolayısıyla.Hoş her hafta sonu öyle geçiyor ve tadı damağımda kalan bir hafta sonu olarak,anılarımda yerini alıyor.Şu anda da,Fenerbahçe maçının golleri ile,kendinden geçen evin erkeklerinin sevinç ve gol bağrışları arasında,kendimi laptopuma gömdüm bende.Geçenlerde yapıp da,tarifini vermeye fırsat bulamadığım,dalyan köfte tarifimi yazayım dedim.Yarın da kısmetse 6. Blog Yazarları toplantısı var.Bu toplantıları çok seviyorum.Hem eski arkadaşlarımı görüyor,hem de yeni,insanlarla tanışıyorum.Keyifli oluyor doğrusu.Yüksek bir enerji alışverişi yaşıyoruz hep birlikte.Eee yani böylece ne oldu?İşte bir hafta sonu daha bitti gitti.Şimdi anılarda demek üzere.
Malzemeler


  • 1/2 kg köftelik kıyma

  • 1 kavanoz hazır garnitür

  • 4 dilim ekmek içi

  • 1 adet yumurta

  • 2 adet haşlanmış yumurta

  • 1 adet irice soğan

  • karabiber,kimyon,tuz,maydanoz

Yapılışı



  1. Soğanı rendeleyip,kıyma,yumurta ve ekmek içi ile iyice yoğurun.Baharatları ve çok ince kıyılmış maydanoz ilavesi ile tekrar iyice,özdeşleşene kadar yoğurup,biraz dinlendirin.

  2. Garnitürlerinizi bir süzgece boşaltıp,suyunun iyice süzülmesini sağlayın.

  3. Yoğurduğunuz köfte harcınızı,setin üzerine serdiğiniz folyonun üzerinde,1-2 cm kalınlığında düz bir hale getirin elinizle.Garnitürünüzü ve halka halka doğradığınız haşlanmış yumurtanızı eşit aralıklarla garnitürün üzerine yerleştirin.Folyonun bir ucundan tutarak, köfte harcınızı,içine yerleştirdiğiniz garnitürleri sarıp sarmalayacak şekilde,rulo halinde yuvarlayın.

  4. Fırına dayanıklı uzun bir kabın içine rulo şeklinde ki köftenizi yerleştirin.(kabın içine yerleştirirken folyoyu alın.)

  5. Rulo şeklindeki köftenizin üzerine biraz sıvıyağ ve bir yumurtanın beyazını biraz karıştırıp,fırça yardımı ile iyice sürün.

  6. Fırında 160 derece sıcaklıkta,arada bıraktığı yağı kaşıkla alıp köftenizin üzerine dökerek (köftenin çatlamaması için) kızarana kadar pişirin.

  7. Keskin bir bıçakla düzgün şekilde halka halka keserek servis edin.Afiyet olsun.

Bu arada ben hazır garnitür çok sıkışmassam kullanmam aslında.Patates,havuç ve bezelyeyi kendim haşlarım.Fakat bu kez,onu yapacak zamanım olmadığından, hazır garnitür kullandım.Siz yine de kendi hazırladığınız garnitürü tercih edin.


Servisi,sunumu hoş bir köfte oluyor.Belki yarın sevdiklerinize yapmak istersiniz.


Keyifli ve mutlu pazarlar dilerim.Sevgiyle kalın..............

10 yorum:

mandalincikmazi dedi ki...

iyi akşamlar arkadaşım
sana da şimdilen yarın ki toplantıda iyi eğlenceler dilerim....
Tanıdık tanımadık herkese ben den selam söyle...
Dalyan köfte nefis görünüyor uzun zamandan beri ben de yapmamıştım aklıma getirdin ...
Ellerine sağlık.....

YeMeK vAkTi dedi ki...

Hakkatten köfte koymuş hatuna bak yaaa:))PAzartesiyi bekle:)Yarın gelirsem öpücem seni hehehe.. bu arada dalyan köfte çok severim ellerine sağlık Güler ablacım

Ordanburdanhayattan dedi ki...

annem eskiden çok sık yaparsı dalyan köfte, evin özel yemeğiydi. ellerine sağlık. yarın ben yokum, aklım fikrim sizlerde olacak, çok öpüyorum ablacım

İnci Yemek dedi ki...

Çok da severim gülerim ellerine sağlık:)yarın bol bol hasret gidereceğiz inşallah:))
kocaman öpüyorum seni...

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Sorma bizde de maç heyecanı vardı. Hakkını verdi takımımız ama. Ben de bu arada taze börülce ayıklayıp zeytinyağlısından bir yemek yaptım. Yarına görüşmek üzere hanımefendi :)

mutfagabuyrun dedi ki...

görüntü çok güzel canım.eminim lezzetide öyledir.ellerine sağlık.sevgiler.

made in funda dedi ki...

süper bir lezzet süper bir görüntü.ellerine sağlık.

~Hülya~ dedi ki...

ellerine sağlık canım bayılırım ben buna. Özellikle misafir için çok tercih ettiğim bir yemek. Ama ben senden farklı olarak fırana koyduğumda önce pişirme kağıdına sarılı şekilde pişirip sonra üzerine salça sos sürüp kızartıyorum. Daha sulu bir tat oluyor. ama seninkinin de görünümü bir harika olmuş.

Zeynep dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık, Çok oldu yazamıyorum sana. Bundansonra daha sık umarım. Toplantı da iyi eğlenceler...

kalpkurabiye dedi ki...

ablacımm ellerine kollarına sağlık nefis görünüyor köften:))
sevgiler..

Blog Widget by LinkWithin