Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


23 Ekim 2011 Pazar

Dua Ederken,Yardım da Edelim



Herkese iyi akşamlar,

Yeni hafta,yeni umutlar,yeni mutluluklar demektir.Her haftaya,bu düşünce ile başlarım.Her pazar akşamı içimden,yeni haftanın herkese mutluluk ve yeni güzellikler getirmesini dilerim.Güzel şeyler hayal ederim.Kendime göre aklımdan az çok haftayı kaba taslak planlarım.Şu akşam eve gelince şu tarifi uygulayacağım ya da atıyorum uzun zamandır fırsat bulup düzene sokamadığım kitaplarımı,dergilerimi düzenleyeceğim vs gibi.Bazen düşündüklerimi yapabilir,bazen de çok yorgunsam,yine kendi kendime bu işi kendime,ben yarattım,şimdi de kaldırdım yapmıyorum derim.Aslında ne saçma değil mi plan yapmak?Değil akşamı,bir dakika sonrasının bile,bize ne getireceğini bilmezken.Ama insan umutsuz da yaşayamaz ki.1999 da ki depremi yaşayanlar bilir,bir anda hayatların nasıl alt üst olduğunu.Gece yatıp da,kalkamayanlar, ya da bir anda,sahip olduğu her şeyi yitirenler.Deprem sonrası,uzun bir süre her şey anlamsız gelmişti.Birinden,bir şey alacağına dair bir şey duyduğumda,içimden ne lüzumsuz derdim.Yeni bir şey almak ya da rutin yapılan,herşey ama herşey uzun bir süre gereksiz ve anlamsız gelmişti.Fakat dediğim gibi,insan umutsuz yaşayamaz,bir süre sonra herşey normale döndü.Ta ki bugün Van'da olan depremi duyana kadar.Bir anda yine insanlar sokaklarda,yine yakınlarını kaybedenler,çaresiz yardım bekleyenler.Ne kadar acı değil mi?Biz az sonra sıcak yataklarımıza yatıp uyuyacakken,orada insanlar sokakta,çaresiz.Hayat böyle bir şey demek ki.Şehitlerimizin acısı hala üzerimizde,taze dururken,deprem ile bir acı daha yaşıyoruz.Allah yardımcıları olsun.Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet,yaralılara acil şifalar diliyorum.

5 yorum:

Devastator Usta dedi ki...

evet hep kotu haberler. allah herkesin yardimcisi olsun insallah.

Sevil Şahin (birdemliksohbet) dedi ki...

Amin ablacım..
Rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun..
her an bizlerinde başına gelebilir..
Şimdi yardım zamanı..
Şişli belediyesi başta olmak üzere bir çok belediyeler yardıma hazırlanıyor. Yakında kış gelecek olaraya giymediğiniz dolabınızın köşesindekalan kıyafetleri dahi gönderseniz ellbet birinin işine yarayacaktır.. Şimdi yardım zamanı...

neslice tarifler dedi ki...

Terör de deprem de ülkemizin canını yıllardır yakıyor. Bu felaketler ülkemizin yaşadığı son felaketler olur inşallah.

lezzettabağı dedi ki...

Dua edelim yardımda edelim. ne kadar güzel yazmışsınız.yüreğinize sağlık. Herşeyi allaha havale etmeye, kadercilik yapmaya bayılan bir milletiz.. herkesin elinde cep telefonuyla bir sms yollaması bile bir fayda değil mi oysa gerekli gereksiz ne çok kullananlar var. Yurtiçi Kargo ücretsiz hizmet verecekmiş biz evde kızlarımın bebeğin ve eşimle benim kışlıklarımızdan kargo yapıp oradaki vatandaşlarımıza yollayacağız. sms zaten anında defalarca yolladık ayrıca kızılayın 50 tl lik yardım paketlerini de satın alıp gönderebiliyoruz. tanıdıklarımıza duyuralım. sevgiyle kalın.

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Türkiye zor hemde cok zor günler geciriyor insallah bir an önce güzel günlere tekrar döneriz...

Blog Widget by LinkWithin