Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

30 Haziran 2012 Cumartesi

İmam Bayıldı (Aman Dikkat)

 Patlıcan sevenler buraya.Selamlar herkese.Çok yoğun ve koşturmalı günler yaşıyorum.Her konuda bir yenilenme,yapılanma,tazelenme içindeyim.Çok yoruluyorum ama çok da keyif alıyorum.Bugün baya bir yorucuydu benim için.Fotoğraf hocamla güzel bir görüşme yapmak için İstiklal'e gittim.Oturdum kahvemi içtim,kitapçıları gezdim,uzun zamandan beri almayı düşündüğüm bir kitap listem vardı,en azından üst sıralardakilerden bir iki tanesini satın aldım.Kısacası dolu dolu,keyifli ve güzel saatler yaşadım.Birazdan ev halkı mutfağı basmadan,sizlere yeni bir tarif vereyim ve mutfağıma geri döneyim.
Zeytinyağlı yemekleri ve patlıcanı sevenler için bu tarif bire bir.Ben sıcak havalarda,şöyle soğuk zeytinyağlı yemek tüketmeyi çok seviyorum. Buyrun tarifimize;

Malzemeler
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet irice domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • 2 adet irice soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ /ya da isterseniz riviera tipi zeytinyağı
  • tuz,karabiber,şeker ve isterseniz bir yemek kaşığı kadar sirke
Yapılışı
  1. Öncelikle alacalı,pijama modeli soyduğunuz patlıcanları kızartın.Aslında daha hafif olsun diyorsanız közleyebilirsiniz de,tercih sizin
  2. Eğer patlıcanları kızarttıysanız bir kağıt havlunun üzerinde dinlenmeye alın.
  3. Diğer tarafta,piyazlık doğradığınız soğanlarınızı,sıvıyağ ile bir tavada sotelemeye başlayın.Soğanlar bir miktar yumuşadığında,doğradığınız sarımsakları,sivri biberleri ilave edin.
  4. Onlar bir arada kaynaşıp sotelenirken,domateslerinizin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  5. Sotelenen sebzelerin üzerine domatesi de ekleyip,tuzunu,bir tatlı kaşığı şekeri,karabiberi ve isteğe bağlı bir yemek kaşığı sirkeyi koyup,domatesler yumuşayıp,suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Bu aşamada patlıcanlarınızın ortasını açın ve hazırladığınız harç ile doldurun.Geniş bir tencerede,yaklaşık bir çay bardağı su ilavesi ile şöyle bir tıkırdatıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun,hepinize mutlu ve huzurlu bir pazar geçirmenizi dilerim......

6 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canımmm..bende çook severim...nefis görünüyor..sevgiler

Aklımdan Geçenler Mideme Düşenler dedi ki...

elinize sağlık kim demiş illede etli olacak diye ben etsiz severim bir ara soya kıyması kullanıyordum bu tarifte güzel oluyordu.

mutfagabuyrun dedi ki...

karnıyarık yerine bunu tercih ederim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

Seda Yazıcı dedi ki...

bayılırım canım ,bende bu hafta yapıcam ellerine sağlık :)

Ashley ★ dedi ki...

hmmm hmmmm :)) yanına birde buz gibi cacık,ohhh oohhh.elinize sağlık

Adsız dedi ki...

Sayende nostalji yaptım.Bana eskiyi hatırlattı.Annem cok yapardı ve bende bir o kadar severdim.Söyleyeyim de yine yapsın:)))ellerine saglık canım arkadasimmmm
Sevgiler
Snm

Blog Widget by LinkWithin