Zeytinyağlı yemekleri ve patlıcanı sevenler için bu tarif bire bir.Ben sıcak havalarda,şöyle soğuk zeytinyağlı yemek tüketmeyi çok seviyorum. Buyrun tarifimize;
Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 2 adet irice domates
- 4-5 adet sivri biber
- 2 adet irice soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı sıvıyağ /ya da isterseniz riviera tipi zeytinyağı
- tuz,karabiber,şeker ve isterseniz bir yemek kaşığı kadar sirke
Yapılışı
- Öncelikle alacalı,pijama modeli soyduğunuz patlıcanları kızartın.Aslında daha hafif olsun diyorsanız közleyebilirsiniz de,tercih sizin
- Eğer patlıcanları kızarttıysanız bir kağıt havlunun üzerinde dinlenmeye alın.
- Diğer tarafta,piyazlık doğradığınız soğanlarınızı,sıvıyağ ile bir tavada sotelemeye başlayın.Soğanlar bir miktar yumuşadığında,doğradığınız sarımsakları,sivri biberleri ilave edin.
- Onlar bir arada kaynaşıp sotelenirken,domateslerinizin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Sotelenen sebzelerin üzerine domatesi de ekleyip,tuzunu,bir tatlı kaşığı şekeri,karabiberi ve isteğe bağlı bir yemek kaşığı sirkeyi koyup,domatesler yumuşayıp,suyunu çekene kadar pişirin.
- Bu aşamada patlıcanlarınızın ortasını açın ve hazırladığınız harç ile doldurun.Geniş bir tencerede,yaklaşık bir çay bardağı su ilavesi ile şöyle bir tıkırdatıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun,hepinize mutlu ve huzurlu bir pazar geçirmenizi dilerim......
6 yorum:
ellerine sağlık canımmm..bende çook severim...nefis görünüyor..sevgiler
elinize sağlık kim demiş illede etli olacak diye ben etsiz severim bir ara soya kıyması kullanıyordum bu tarifte güzel oluyordu.
karnıyarık yerine bunu tercih ederim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
bayılırım canım ,bende bu hafta yapıcam ellerine sağlık :)
hmmm hmmmm :)) yanına birde buz gibi cacık,ohhh oohhh.elinize sağlık
Sayende nostalji yaptım.Bana eskiyi hatırlattı.Annem cok yapardı ve bende bir o kadar severdim.Söyleyeyim de yine yapsın:)))ellerine saglık canım arkadasimmmm
Sevgiler
Snm
Yorum Gönder