Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


15 Aralık 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Pırasa

Herkese merhaba,
Buz gibi bir İstanbul,bebemin hevesle kar beklentisi Ankaralımın kara doymuş duyguları arasında akıp giden bir hafta daha.Yılbaşına şurada ne kaldı.Yeni umutlar,güzel beklentiler,iyi dilekler,çok şükür sıcacık bir ev,kupamda kah kahvem kah bitki çayım daha ne olsun.
Pırasaların bir kısmı bükmede kullanılınca geriye kalanlar da zeytinyağlı olmak üzere tencerede yerini almıştı.Çok kısa sürede midede de.

Kısaca tarif etmek gerekirse.
Bir kaç kat soyulup verevlemesine kesilen ve iyice yıkanan pırasalar bir kenarda dinlendirilirken :)
Nutri Cook akıllı tencereme bir adet soğanı yemeklik doğrayıp,soyup doğradığım havuçlarla beraber zeytinyağında bir miktar kavurdum.İçerisine dinlenen pırasaları koyup tencerede şöyle bir çevirdikten sonra 1 tatlı kaşığı kadar salça ilave edip yarım limon suyu, biraz toz şeker ve tuz ile tatlandırdım.İki üç yemek kaşığı kadar pirinci ve çok az suyunu koyup 10 dakika pişirdim.

Bazıları pırasa zaten soğan sayılır deyip bu yemeğe soğan koymaz ama ben soğanın her yemeğe ekstra lezzet kattığını düşündüğüm için koyarım.
Yine zeytinyağlı pırasaya salça konulmaz diye arkadaşlarımda var ama bizim ev halkı beyaz yemeğe çok sıcak bakmadığı için ben çok az salça ile renklendiririm tercih sizin.

Sevgiyle ve sağlıkla mutlu kalın.................

14 yorum:

Adsız dedi ki...

eline sağlık arkadaşım .şimdi pırasanın tam zamanı.

Gülcan dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık hayırlı akşamlar.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

ben de salça koymam ablam ama evdekiler ne derse odur:) bu arada bükme nasıl birşeydir, ben pırasa yemem, büyük adama yaparım sadece. belki bükme sevdirir bana pırasayı

gülay mutfakta dedi ki...

ellerine sağlık canım.. zeytin yağlı pırasa olacak ama soğuk değilde sıcak yemeğe bayırım:)

sevgiler

Unknown dedi ki...

Gülerciğim ellerine sağlık bayılırım pırasaya hele buz gibi ve limonlu olursa:))Öpüyorum.

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Güler'im, eline sağlık. Ben de pırasaya hem soğan hem de salça veya domates koyarım. Yoksa renksiz ruhsarsız sanki grip olmuş yemek gibi gelir :)

ham ham ev yemekleri dedi ki...

sevdiğim bir lezzet ellerinize sağlık..

YeMeK vAkTi dedi ki...

Bol ekşili pırasaya bayılıyorum.Ellerine sağlık canım

Sevil Şahin dedi ki...

ablacım merhaba
valla öyle memleketim kara doydu biz burda sadece soğuk bir hava var o kadar al benden de o kadar donuyorum donuyorum hele şu ayaklarım hiç ısınmıyor
can ablam bendeki bebede kar bekliyor ama beklemeye devam istanbul senede kar görmücek kar oynamaya suni merkezlere gideceğiz artık :(
güler ablam pırasanda yakıyor hani nefis olmuş ellerine sağlık
sevgiler

mutfagabuyrun dedi ki...

pırasayı çok severim ama zeytinyağlıda olsa bende sıcak alırım.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Çok severim canım,ellerine sağlık..))

sarımutfak-hande dedi ki...

ımmm bayılırım bol limonlu harika olur
ellerine sağlık canımcım

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Gülercim, ben de annemin evinden pekçok yemeğe salçalı alışkınım, pırasa da dahil ama eşim ve ailesi beyaz sevdikleri için (nohut dahil) alıştım, öyle yapıyorum mecburen. Ben de koymam ama fazla soğan göz çıkarmaz diye düşünüyorum, neden olmasın. Ellerine sağlık canım, bol limonlu mmmm..

made in funda dedi ki...

bayırım eline sağlık...

Blog Widget by LinkWithin