Malzemeler aşağıda yazıyor sadece hamuru yoğurduktan sonra ikiye bölüp yarısının içine ceviz diğer yarısının içine de zeytin ezmesi koydum sonuç mükemmel.Sadece kokusunu duymak için bile pişirebilirsiniz
Malzemeler
- 2 paket instat maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 6 su bardağı un
Yapılışı
Mayayı şeker,tuz ve ılık su süt karışımı ile karıştırıp yağı ilave ederek unu yavaş yavaş ekleyerek iyice yoğurun.Sıcak bir yerde üzerini nemli bezle örterek mayalanmaya bırakın.Yaklaşık bir saat kadar dinlendirdiğiniz hamuru tekrar iyice yoğurup istediğiniz şekli verip üstlerini süt ile ıslatın bu yumuşak olmasını sağlıyor. 200 derece ısıtılmış fırında pişirin
Afiyet olsun
6 yorum:
cevizli ekmeğe bayılırım ama bi deneyemedim. İnşallah bir ara denereim ve o nefis kokuyu bende duyarım.
Bu aralar mayalı hamur yapasım var kaç gündür kendimi tutuyorum.ama bugun fırımını çalıştırıcam galiba ellerine sağlık çok güzel görünüyor..
Evde ekmek yapınca ev ne harika kokuyor değil mi? Elleriniz dert görmesin. Diyette olan aile üyeleri hayır diyememiştir herhalde.
inan ben hergün evi kaldırıp indiriyorum... sabah yine aynı.heryerde boy boy toplar,minik minik arabalar mutfaktan gizlice alınmış tencere tavalar...neler neler:)
ev işi nankör iş derler ya:)))
uğrayamadım canım kaç gündür,o kadar yoğun geçti ki bu haftam zamanla yarıştım sanki.
bütün gece de emreyle uğraştım şu an ateşler içinde yatıyor.elim ayağım tutmuyor inan üzüntüden.
ekmek kokusu da burnuma burnuma geldi...evde pişen ekmeğin tadı başka güzel oluyor.
ellerine kollarına sağlık canım.
çok çok çok öpüyorum.
afiyet bal olsun size
canım ne güzel mss gibi tazecik ekmek pişiriyorsun..
valla taze taze yağlan ne güzel yenir.:))
ellerne sağlık sevgiler...
Cevizli ve zeytinli, of off off, olsada yesek simdi kahvaltida!! Ellerine saglik
Yorum Gönder