Geçen gün iş çıkışı pazara uğradım birşeyler alayım diye gerçi o saatlerde artık pazarcılar toplanmaya başlıyor ama yine de başardım çilek aldım ,çok güzel bezelye aldım.
Bezelyeler ayıklanıp deepfrezde yerini aldı.Yani hafiften kış için şimdiden stok olayına girmeye başladım.Bayılıyorum yazın kışa hazırlık yapmayı karınca gibiyim maaşallah.
Daha taze fasulye,dolma biber,domates,barbunya,patlıcan vs bunların hepsi yavaş yavaş usulünce hazırlanıp dolaba istiflenecek hayırlısı ile.Reçel de bu hazırlıklardan biri aslında ama bizde en çok yenen reçel çilek reçeli olduğunda daha henüz hiç bir kışı çilek reçeli ile tam olarak geçirmeyi başaramadık.Kış bitmeden çilek reçelimiz bitti.Şimdilik 2 kg ile başladık ama tabiki devamı gelecek
Tarife gelince
Malzemeler
- 2 kg çilek
- 1.5 kg şeker
çilekleri ayıklayıp zedelemeden yıkayın.Üzerine şekeri döküp tencerenin kapağını kapatıp bir gece buzdolabında bekletin.Ertesi gün yavaş ateşte usul usul kaynatın,üzerine biriken köpüğünü alın.Bir müddet kaynattıktan sonra altını söndürün.Ertesi günü birazcık daha kaynatın ama asla yemek karıştırır gibi karıştırmayın.Sonra üzerini temiz bir bezle örtüp ara ara güneşlendirin reçeli.Evet doğru okudunuz güneşlendirin.Böylece çok fazla kaynatmadan kıvam aldırmış oluyorsunuz.Hem reçelinizin rengide çok daha güzel oluyor.Çünkü fazla kaynatmak reçelin rengini karartır.Bu şekilde yukarıda gördüğünüz şekilde reçel hazır sonra da güzel bir cam kavanozda yerini alıyor.
Afiyet olsun ağzınız ve hayatınız bu tatda olsun
12 yorum:
tam zamanı artık degilmi?ben biraz erken yapmışım.seninkinin rengi harika gözküyor.afiyet olsun.
Bende 2 hafta önce yaptım çilek reçelini ama benimki biraz sulu oldu. Güneşlendirmediğimden mi acaba? :-)))
En sevdiğim reçeldir çilek reçeli. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
Ellerine sağlık canım nede güzell olmuşşş:)
ELLERİNE SAĞLIK CANIM GÜNEŞLENDİRMEYİ BENDE BİLİYORUM GERÇEKTEN RENGİDE TADI DA DEĞİŞİK OLUYOR. SEVGİLERİMLE FİKRİYE
Byılırım kahvaltı sofrasını vazgeçilmezidir.Yerini hiç bişey alamaz bence ellerine sağlık sevgiler
Ben kokuyu aldım bile. Oğluna da yolladın mı Güler ciğim? Bu arada oğlun hangi okulda merak ettim.
Mis gibi kokusu vardır şimdi........
Sevgiler.
Mis gibi kokusu vardır şimdi.
Sevgiler.
Hacettepe benim de okulumdur. Beytepe'ye ve oğluna selamlarımı yolla lütfen. Mezuniyet için geldiğinde görürsün Beytepe çok güzeldir, hele bu mevsimde. İyi akşamlar canım.
Eylem'cim çilek hemen geçen bir meyve o nedenle erken davranacaksın
-----------------------------------------------
Zeynepçim gerçekten sulu olduysa reçelini bir borcama boşalt ağzını temiz bir tülbentle ört.
1-2 gün güneşte tut daha kıvamlı olduğunu göreceksin
-----------------------------------------------
İpekçim bizde de öyle
-----------------------------------------------
Pembe tatlar teşekkür ederim
-----------------------------------------------
Fikriye'cim gerçekten güneş hem rengini hem kıvamını daha güzel yapıyor
-----------------------------------------------
Asuman'cım sahiden bence de çilek reçeli reçellerin kralı
-----------------------------------------------
Necla'cım daha ilk sınıflardayken söylemesi ayıp buradan meyve bile yolluyordum.Kendi alıp da yemez diye.Şimdi 3. sınıf artık istemiyor inşallah gelince bol bol yediririm
-----------------------------------------------
Taze Nane kaynatırken bütün eve kokusu doldu sahiden
-----------------------------------------------
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık..
Yorum Gönder