Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


18 Mayıs 2009 Pazartesi

Ev Yapımı Limonata

Buz gibi limonata içen,buz gibi limonata içen Böyle bağırırlar dimi limonata satanlar.Fakat bu katkısız halis mulis ev daha doğrusu el yapımı limonata.Şu anda hem limonatamı içiyorum hem de yazıyorum.Ne tatlı ne ekşi hafif mayhoş buz gibi insanın içini ferahlatıyor.
Neyse bugün işyerinde bir arkadaşımla konuşuyorduk,Kolunda şu şans bileklikleri var ya onlardan vardı.Onun üzerine sohbet ediyorduk.
Ben de çok beğendiğimi,gerçekten insanların eğer onu inanarak takıyorsa iyi şans getireceğine inandığımı falan söylerken kolundan çıkarıp benim koluma takıverdi.İyi şans hep seninle olsun dedi.O kadar sevindim ki anlatamam.Bilekliğin değerinden değil maddi anlamda bakarsan altı üstü bir ip,ama kendi kolundan çıkarıp bana vermesi çok anlamlı geldi işte insanın gönlünü almak aslında bu kadar basit.Bir iple bile insanları bu kadar mutlu edebilirsiniz bu dünya da.Yeterki iyi niyetli olalım.
Dahası bu olayın hemen takibinde Carte d'Or'dan çok güzel bir davet aldım.İşte iyi şans.Süperrrr
Sağolsunlar cumartesi günü bizi (bizi diyorum da başka kimler var onu da bilmiyorum)Çorlu'da ki fabrika ziyareti için davet ettiler.Memnuniyetle kabul ettim.İnşallah güzel bir gezi olur.Bu benim blog sahibi olduktan sonraki bu anlamda ki ilk gezim olacak.

Bu arada yarın 19 Mayıs bu nedenle tatiliz,bu da ayrı bir mutluluk nedeni.
Bu sebeple ki 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramınızı kutluyor,hepinizi çok çok öpüyorum.


Bu arada limonata yapmak isterseniz kısaca yazayım.İstediğiniz adet limonu kabuklarıyla birlikte iyice yıkadıktan sonra derin bir kapaklı kasenin içine doğrayıp üzerine bolca şeker dökün.Kapağını kapatıp bir gece buzdolabında bekletin.Ertesi günü onu ince bir kevgire boşaltıp elinizle iyice yoğurun.Sonra da tadını damak zevkinize göre ayarlayarak su ilave edin işte size limonata buz gibi

Afiyet olsun

9 yorum:

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

nasıl canım çekti şimdi :) anlatamammm....
ohhh buzz gibi :)
sevgiler

Unknown dedi ki...

Sıcaktan bunalmıştım limonatam hazırmış buz gibi
ellerine sağlık sevgiler...

Asuman la dedi ki...

Gerçekten tam zamanı çok şükür sıcaklar başladı artık buzdolabından eksik etmem.Oğluş içinde gönül rahatlığıyla içire bileceim bi lezzet..

Adsız dedi ki...

Gönül alma konusunda söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Benimde gönlümü almak öyle kolaydırki. Eminim bana da hediye edilseydi o bileklik, pırlanta kadar mutlu ederdi beni :)

Cumartesi bende orada olacağım kısmetse.
Sadece yorum ve ziyaretler anlamnda değil, yuz yuzede tanışmış olacağız inşallah:)
Görüşmek üzere sevgilerimle...

Narince dedi ki...

Tebrik ederim canım. Limonata yaz sıcaklarının birden bastırdığı şu günlerde iyi gidecek. sevgilerimi gönderiyorum canım.

Adsız dedi ki...

canım ellerine sağlık ne güzel oluyo dimi sıcakta buz gibi limonata,neyse ben iyileşince gelir alırım limonatamı.sevgiler

TAZE NANE dedi ki...

AH ŞİMDİ BUZ GİBİ NE GÜZEL İÇİLİR.....

made in funda dedi ki...

sayende ev yapmı limonatayı da öğrendim.çok teşekkür ederim canım.ellerine sağlık.afiyetler olsun..

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

elelrine sağlık canım nefis olmuş sevgilerimle

Blog Widget by LinkWithin