Yeni Adresimiz Kendimceyemek.com

Merhabalar..

Uzun süredir kendimceyemek.blogspot.com adresinden yazılarımı paylaştığım bloguma artık www.kendimceyemek.com adresinden devam edeceğim.

Yeni adresimizi Sık Kullanılanlara eklemeyi unutmayınız.

Ayrıca altta ki Google+ sayfamızı da beğenerek tariflerimi ve yazılarımı Google+ üzerinden de takip edebilirsiniz.


Google+ Sayfamız

21 Haziran 2009 Pazar

Un Helvası

Bugün güzel bir gün Babalar Günü.
Bütün babaların ve baba adaylarının babalar günü kutlu olsun.Buradan özellikle kendi babamın da babalar gününü kutluyorum ve Allah baba olmayı hak etmiş,bu kutsal duyguyu çocuklarına gerçekten verebilmiş,çocuklarının ardında bir dağ gibi durup onları gölgesinde barındırabilmiş babalara uzun ömürler diliyorum.
Böyle bir günde ağzımız tatlansın dedik ve güzel bir un helvası yaptık.Ağızda kadifemsi bir şekilde dağılan tadından yıkılan bir klasik tatlı.Ben un helvasını irmik helvasından daha çok seviyorum özellikle sabahları aç karnına daha lezzetli geliyor.Buyrun o zaman tarife;

Malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti için

  • 3.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Önce şerbet için gereken suyu ve şekeri bir kaba alıp şekeri karıştırarak eritelim (şerbeti ben kaynatmıyorum)

Diğer yanda derin bir çelik tencerede yağı ve unu koyup,sabırla unu kavurmaya başlayalım.Burada önemli olan çok harlı ateşte çalışmayıp unu yakmamak.Orta ateşte kavruldukça unun kokusu çıkıyor.Un altın sarısı renk aldığında çok dikkatlice şerbeti kavrulan una ilave etmek.Bu aşama biraz tehlikeli dikkat edin elinizi yakmayın ve un çorbası şeklinde olan helvayı karıştırmaya devam edin un yavaş yavaş şerbeti çekip kendini toparlayacak ve kadifemsi bir doku alacak.İyice şerbeti çekip koyulaşınca tencerenin ağzına bir kağıt havlu örtüp kapağını kapatın biraz demlenmesini sağlayın.Demlenme işleminden sonra servis yapabilirsiniz

Ben helva ılıkken Carte d'Or un kestaneli dondurması ile servis ettim çok da beğenildi.

Afiyet şeker olsun.Şimdiden herkese hayırlı ve güzel bir hafta diliyorum

11 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Hımm dondurmada ne hoş olmuş resmen gel beni ye diyor...
Ellerine sağlık canım mutlu pazrlar:)

zehratrk dedi ki...

bayılırım un helvasına dondurmaylada nefis olmuştur.ellerinize sağlık iyi pazarlar sevgiler

Nesli dedi ki...

elerine sağlık arkadaşım
ne güzel şekil vermişsin kalıpla

NarincE dedi ki...

Şerbeti ben de kaynatmıyorum Gülerciğim. Ama ben değil annem güzel yapar helvayı. Senin ki de tıpkı anneminki gibi olmuş, ellerine sağlık.

Zeynep dedi ki...

Çok severim un helvasını. Hafta sonu düğünlere gitmekten hiç bişey yapamadım. Biraz vaktim olsa yapılacak çok şey var...

Eylem dedi ki...

kadifemsi şekilde dagılan demişsin ya çok dogru bir tespit bence.ellerine saglık.

İnci Yemek dedi ki...

Ellerine sağlık canım muhteşem gözüküyor.
en kısa zamanda deneyeceğim.sıcacık sevgiler..

mutfaktaki zaman dedi ki...

hmmmm ne harika bir goruntuuu resmen agzim sulandiii bende cok severimm ama dondurmalida denemek lazimmm;))
ellerine saglik canimmm

defneylebirlikte dedi ki...

nefis olmuş canım.ellerine sağlık...

Zeynep dedi ki...

hasta olduğumda annemden hep un helvası isterdim...hiç kıramaz yapardı hemen sağolsun.hasta hasta bir bakayım gülerciğim ne yapmış dedimmmm...oleyyyy un helvası:))))inanılmaz sevindim sanalda olsa yemiş kadar oldum:)))ellerine sağlık canımmmm nefis olmuş...dondurmalı da iyi fikir:)
öpüyorum en kocamanından.

Kendimce dedi ki...

içten ve sıcak yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum sağolun varolun

Blog Widget by LinkWithin