Köftesiri de internatte değişik bir yemek tarifi bakarken buldum.Belki sizler biliyorsunuzdur fakat ben ilk defa gördüm ve hemen yapmaya karar verdim.Yemeği yapmamla bitmesi bir oldu vereceğim ölçülerle bizim 4 kişilik,çok iştahlı ailemiz doymadı.Eğer sizlerde iştahlı insanlarla yaşıyorsanız iki ölçü yapmanızı öneririm.
Bir de bu yemeğin orjinali aslında kuşbaşı etle yapılıyor ama ben yapmaya karar verdiğimde kuşbaşı etim olmadığı için kıyma ile küçük top köfteler yaptım çok da güzel oldu bu da küçük bir not olsun şimdi gelelim tarife
Malzemeler
- 1 su bardağı ince kısırlık bulgur
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 çay kaşığı tuz
- yaklaşık 2 ya da 3 yemek kaşığı un (hamur elinize yapışıyorsa biraz daha ekleyebilirsiniz)
- 250 gr kuşbaşı yağsız et (ben kıyma kullandım küçük köfteler yaptım)
- sarımsak
- yoğurt
- kırmızıbiber
Yapılışı
- Önce bulgurun üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup bulguru ağzı kapalı olarak 15/20 dakika şişmesi için bekletin
- tereyağını eritip şişen bulgurların üzerine dökün
- yumurtayı da ekleyip iyice yoğurun bu arada azar azar unu da ilave edin
- yoğurduğunuz bulgurdan fındık büyüklüğünde küçük toplar yapın ve kaynattığınız tuzlu suda haşlayın
- bu arada kıymanın içine istediğiniz baharatları koyarak küçük köfteler yapın ama asıl olan kuşbaşı et olduğu için etleri yağ ile birlikte pişene kadar soteleyin (ben köfte ile yaptım köfteleri kızarttım)
- Herşey pişip hazır olduktan sonra tabağa önce bulgur köftelerinizi koyun üzerlerine sarımsaklı yoğurdu dökün en üste de et ya da köfte hangisini yaptıysanız koyup kırmızı biberli tereyağ gezdirin
Gerçekten muhteşem bir tatdı.Dediğim gibi ben bu tür yemekleri çok seviyorum.Ama bu ölçü ile sadece tadımlık oldu bize en kısa zamanda etle tam doyumluk yapacağım
Afiyet olsun
12 yorum:
Bulgura da ete de bayılırım. Hele böyle farklı lezzetlere. Bunu ben de denemeliyim, çok iştah açıcı, çok! Lezzetini hayal edebildim sadece, bizim eve de iki ölçü anca yeter herhalde.
ne güzel bir görüntü:)))
söyleyecek çok cümlem var çoook:)))
acayip nefis görünüyor,zaten yoğurtlu bütün lezzetlere bayılıyorum ben.bulgura zaten ezelden tavım:)))tam benlik bir lezzet olmuş.
ellerine kollarına sağlık şekerim.
seni kocaaamaaaan öpüyorum.
sevgiler
kalp kalbe ,yorum yoruma karşıymış:))))
bende senin yorumu görünce şaşırdım birden. sevindim:)))sana bütüüüün cheesecakeler feda olsun. inşallah bir gün yaparım yersin.başımın üstünde yerin var canım benim...
biliyormusun ben o cheesecakeden sadece 1 ince dilim yiyebildim:(((ah ahhh...
kahrolsun kilolar:)))
bilseydim senin yerine de yerdim,bahanem olurdu ne güzel:)))
öpüyorum canımmmmmmmmm
görüntü harika eminim dadıda öyledir ellerine salık canım.
Harika bir görüntü bende ilk defa görüyorum ama aklımda:))
Ellerine sağlık canım
ellerine sağlık.ben de ilk kez duydum..ama muhteşem olmuş canım...
valla iyi cesaret, ben ilk defa internette gördüğüm bir tarifi denemeye biraz çekinirim.hele böyle adı da biraz kulağa yabancı ise. ama içinde bulgur varsa tamamdır.görüntü de çok güzel, evdekiler de tabakları süpürdüğüne göre merak ettim doğrusu.ellerine sağlık
bulgur ve kıymanın uyumu müthiş olmuştur benim hep aklımdadır böyle bir tat hiç kısmet olmadı belkide yenmez korkusu yazın herkes bir arada iken mutlaka deneyeceğim tarifi aldım ellerine sağlık canım sunumda nefis gözüküyor.sıcacık sevgiler..
Merhabalar canım. Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Bu aralar gerçekten hiçbir yere yetişemiyorum. Fark edilmek de gerçekten çok güzel. Bende senin gibi bayılıyorum acıya, antep sofrasına. Hatta biraz abartıp oraları çok ama çok görmek istiyorum. Ellerine sağlık canım. Evdekilerin sevmesi ve yetmemesi zaten tadının güzelliğini anlatıyor.
Sevgiyle kal...
Bayılırım bulgurlu yemeklere...Herkesin şekeri düşer benimde bulgurum düşüyor ve hemen bulgurlu yiyeceklere dalıyorum..Senin yemektende bir çatal aldım,hımmmm nefis...ellerine sağlık..
insan yöre yöre her tadı ögrenıyor denemek uzere aldım tarıfınızı ellerınıze saglık banada beklerım
bu ne güzel bir görüntü ellerine sağlık
Yorum Gönder